Braşov - oraş de poveste

Braşov – oraş de poveste

Zona Schei a oraşului Braşov – atracții turistice


Braşovul este un oraş plin de istorie, cu o arhitectură combinată: case vechi, înalte, ce ne transpun în timpuri demult apuse, alături de blocuri noi şi clădiri de birouri aparţinând începutului de mileniu 3. Faima sa a trecut hotarele ţării, din ce în ce mai mulţi turişti străini venind aici pentru a vizita locuri de o frumuseţe tulburatoare.

Centrul vechi al oraşului Braşov este principala atracţie pentru turişti, dar să nu uităm despre zona Schei, unde istoria încă vie şi plină de tradiţie se îmbină perfect cu multitudinea de stiluri arhitecurale ale oraşului.

Pentru un sejur în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

O clădire reprezentativă pentru această zonă este  Poarta Schei. Aceasta a fost construită în anii 1559 pentru a fi fluidizată circulaţia între Cetatea Braşovului şi Suburbia de Sud. Construcţia este in stil neoclasic, cu o  deschidere central pentru vehicule, încadrată de două accese laterale pentru pietoni şi a fost edificată de către mesterul zidar Joseph Jani. Aceasta a fost restaurată după cutremurul din 4 martie 1977 şi reparată de mai multe ori, ultima dată  în 2004. Are elemente în formă de arc. Formată din 2 registre: un registru de bază  şi un registru superior. Este formată din panou de leduri şi are 4 turnuleţe.

Singura construcţie care s-a păstrat în întregime trecerii timpului este Poarta Ecaterniei, construcţie care exprimă autoritatea supremă a Magistratului asupra locuitorilor oraşului.

Cu siguranţă cel mai reprezentativ obiectiv, în afară de Biserica Neagră, din punctual meu de vedere este Strada Sforii. Aceasta este cea mai îngustă stradă din sud-estul Europei şi are o lăţime cuprinsă între 111-135 cm.

În ultimul rând să nu uităm în călătoria noastră prin zona veche a oraşului de Prima Şcoală Românească construită între secolele secolele al XIV-lea şi al XVIII lea odată cu Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, iar între anii 1556 şi 1583 diaconul Coresi a tipărit cele mai multe cărţi în limba română din secolul al XVI- lea.

Braşovul este un oraş plin de istorie. Arhitectura şi-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra oraşului, de aici venind și denumirea de Braşov – oraş de poveste.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Ediţia-de-primăvară-a-Târgului-de-Turism-al-României-16-19-februarie-2017 Braşov - oraş de poveste

Deschiderea oficială a Târgului de Turism al României

Romexpo găzduiește între 16 și 19 februarie ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului! Deschiderea oficială a Târgului de Turism va avea loc joi, 16 februarie a.c., în Pavilionul C3, începând cu ora 11.00. Programul deschiderii oficiale este următorul: Ora 11.00 – Alocuțiunea domnului Mihai […]

0 comments
Ceata-de-feciori-din-Ţara-Făgăraşului-1 Braşov - oraş de poveste

Un obicei păstrat din străbuni – Ceata de feciori din Ţara Făgăraşului

Sursa foto: Țara Fagărașului, Mihai Vijoli şi Mihai Sin Ţara Făgăraşului, o zonă depresionară aflată în inima României, este un loc unic unde încă se mai păstrează obiceiurile şi tradiţiile din străbuni. În perioada sărbătorilor de iarnă locuitorii din localităţiile făgărăşene, participă la cel mai îndrăgit obicei, care se păstrează în multe sate din această […]

1 comment
Castelul-Cantacuzino Braşov - oraş de poveste

Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti

Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti Castelul Cantacuzino coordonate GPS: 45°24’50.0″N 25°32’33.4″E Castelul Cantacuzino este situat pe Valea Prahovei în staţiunea Buşteni.  având o mare valoare istorică şi arhitecturală. A fost construit în anul 1911 de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului  Gheorghe Grigore Cantacuzino, numit şi Nababul pentru  “amintirea străbunilor și pentru adăpostul urmaşilor”. Curtea […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *