Braşov - oraş de poveste

Braşov – oraş de poveste

Zona Schei a oraşului Braşov – atracții turistice


Braşovul este un oraş plin de istorie, cu o arhitectură combinată: case vechi, înalte, ce ne transpun în timpuri demult apuse, alături de blocuri noi şi clădiri de birouri aparţinând începutului de mileniu 3. Faima sa a trecut hotarele ţării, din ce în ce mai mulţi turişti străini venind aici pentru a vizita locuri de o frumuseţe tulburatoare.

Centrul vechi al oraşului Braşov este principala atracţie pentru turişti, dar să nu uităm despre zona Schei, unde istoria încă vie şi plină de tradiţie se îmbină perfect cu multitudinea de stiluri arhitecurale ale oraşului.

Pentru un sejur în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

O clădire reprezentativă pentru această zonă este  Poarta Schei. Aceasta a fost construită în anii 1559 pentru a fi fluidizată circulaţia între Cetatea Braşovului şi Suburbia de Sud. Construcţia este in stil neoclasic, cu o  deschidere central pentru vehicule, încadrată de două accese laterale pentru pietoni şi a fost edificată de către mesterul zidar Joseph Jani. Aceasta a fost restaurată după cutremurul din 4 martie 1977 şi reparată de mai multe ori, ultima dată  în 2004. Are elemente în formă de arc. Formată din 2 registre: un registru de bază  şi un registru superior. Este formată din panou de leduri şi are 4 turnuleţe.

Singura construcţie care s-a păstrat în întregime trecerii timpului este Poarta Ecaterniei, construcţie care exprimă autoritatea supremă a Magistratului asupra locuitorilor oraşului.

Cu siguranţă cel mai reprezentativ obiectiv, în afară de Biserica Neagră, din punctual meu de vedere este Strada Sforii. Aceasta este cea mai îngustă stradă din sud-estul Europei şi are o lăţime cuprinsă între 111-135 cm.

În ultimul rând să nu uităm în călătoria noastră prin zona veche a oraşului de Prima Şcoală Românească construită între secolele secolele al XIV-lea şi al XVIII lea odată cu Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, iar între anii 1556 şi 1583 diaconul Coresi a tipărit cele mai multe cărţi în limba română din secolul al XVI- lea.

Braşovul este un oraş plin de istorie. Arhitectura şi-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra oraşului, de aici venind și denumirea de Braşov – oraş de poveste.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioşi – locul unde pământul fierbe

Rezervația naturală Vulcanii Noroioşi Coordoante GPS Pâclele Mari: 45°20’23″N, 26°42’33″E Rezervația Vulcanii Noroioşi, locul unde pământul fierbe,  se întinde pe aproximativ 30 ha între localitățile buzoiene Scorțoasa și Berca. Rezervația este formată din 4 zone: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici și Beciu. Rezervația se deosebește prin fenomenul spectaculos și rar întâlnit în lume care […]

1 comment
100 idei de calatorie pentru 100 de Romania - DescoperimRomania.ro

100 de idei de călătorie pentru 100 de România

100 de Idei de călătorie pentru 100 de România ”Pe-un picior de plai, Pe-o gură de rai,” Așa începe poate cea mai frumoasă descriere a României. Tărâm ”blestemat de Dumnezeu” cu frumusețe, România este locul în care sentimentul de acasă îl simți chiar si atunci când nu ești acasă. Iată câteva din recomandările noastre pentru […]

0 comments
Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii – locul unde muntele se împletește cu apa Foto: Claudiu Vatau Cheile Turzii coordonate GPS: Lat: 46º33’49″N, Lon: 23º40’26″E Cheile Turzii se află în județul Cluj, în apropierea orașului Turda și au fost săpate de pârâul Hășdate în Munții Trascăului. Accesul principal spre Cheile Turzii se face cu mașina prin localitatea Cheia situată în aval. Se […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *