Braşov - oraş de poveste

Braşov – oraş de poveste

Zona Schei a oraşului Braşov – atracții turistice


Braşovul este un oraş plin de istorie, cu o arhitectură combinată: case vechi, înalte, ce ne transpun în timpuri demult apuse, alături de blocuri noi şi clădiri de birouri aparţinând începutului de mileniu 3. Faima sa a trecut hotarele ţării, din ce în ce mai mulţi turişti străini venind aici pentru a vizita locuri de o frumuseţe tulburatoare.

Centrul vechi al oraşului Braşov este principala atracţie pentru turişti, dar să nu uităm despre zona Schei, unde istoria încă vie şi plină de tradiţie se îmbină perfect cu multitudinea de stiluri arhitecurale ale oraşului.

Pentru un sejur în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

O clădire reprezentativă pentru această zonă este  Poarta Schei. Aceasta a fost construită în anii 1559 pentru a fi fluidizată circulaţia între Cetatea Braşovului şi Suburbia de Sud. Construcţia este in stil neoclasic, cu o  deschidere central pentru vehicule, încadrată de două accese laterale pentru pietoni şi a fost edificată de către mesterul zidar Joseph Jani. Aceasta a fost restaurată după cutremurul din 4 martie 1977 şi reparată de mai multe ori, ultima dată  în 2004. Are elemente în formă de arc. Formată din 2 registre: un registru de bază  şi un registru superior. Este formată din panou de leduri şi are 4 turnuleţe.

Singura construcţie care s-a păstrat în întregime trecerii timpului este Poarta Ecaterniei, construcţie care exprimă autoritatea supremă a Magistratului asupra locuitorilor oraşului.

Cu siguranţă cel mai reprezentativ obiectiv, în afară de Biserica Neagră, din punctual meu de vedere este Strada Sforii. Aceasta este cea mai îngustă stradă din sud-estul Europei şi are o lăţime cuprinsă între 111-135 cm.

În ultimul rând să nu uităm în călătoria noastră prin zona veche a oraşului de Prima Şcoală Românească construită între secolele secolele al XIV-lea şi al XVIII lea odată cu Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, iar între anii 1556 şi 1583 diaconul Coresi a tipărit cele mai multe cărţi în limba română din secolul al XVI- lea.

Braşovul este un oraş plin de istorie. Arhitectura şi-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra oraşului, de aici venind și denumirea de Braşov – oraş de poveste.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Mocanita-–-bijuteria-Maramuresului-3 Braşov - oraş de poveste

Mocăniţa – bijuteria Maramureşului

Mocănița cu aburi de pe Valea Vaserului Foto: Monica Burtea Mocăniţa coordonate GPS: 47.7147679, 24.4429252 Mocăniţa cu aburi de pe Valea Vaserului pornește de la Vişeu de Sus, dintr-o staţie veche a Căilor Ferate Feroviare (CFF). Mocăniţa își croiește drumul şerpuit prin munți pe marginea apei, când liniştită, când învolburată până în Comanu, la graniţa cu Ucraina. Construită după Primul […]

0 comments
Muzeul-ASTRA-–-O-profunzime-de-traditii-DescoperimRomania.ro-1 Braşov - oraş de poveste

Muzeul ASTRA – O profunzime de tradiții

Muzeul ASTRA – O profunzime de tradiții  Complexul Național Muzeul ASTRA ( Asociațiunea transilvană pentru literatura română și cultura poporului român ) este cea mai importantă instituție etno muzeală din România.  Situat în apropierea  orașului Sibiu, muzeul transpune călătorul în trecutul îmbelșugat de tradiții al poporului român încă de acum două secole.   Viața rurală în epoca modernă  Muzeul ASTRA  oferă […]

0 comments
Mănăstirea-Turnu-Tărâm-Sfânt Braşov - oraş de poveste

Mănăstirea Turnu – Tărâm Sfânt

Imagini: Claudia Buda Nu departe de apele liniştite ale Oltului, într-un loc retras, sub Muntele Cozia, la doi km de ctitoria voievodului Mircea cel Bătrân, pe bolta cerească se înalţă cupola Mănăstirii Turnu. Un tărâm sfânt, un loc în care credinţa se înoadă cu pildele lăsate cu gură de aur de către Sfinți. Denumirea acestui lăcaş, […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *