Disponibilitate
Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p
Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p
Informații generale
Casa Verde din Frumosu – Bucovina.
Zona este înconjurată de peisaje turistice extraordinare, fiind foarte aproape de obiectivele turistice din zonă.
Aflându-ne în inima Bucovinei, mai exact Obcina Feredeu, puteţi avea parte de peisaje mirifice, o gazdă primitoare, mâncare tradiţională, ghid turistic (cu maşină proprie).
Casa Verde din Frumosu cuprinde două (2) unităţi, într-o curte decorată cu flori, cu access la şoseaua principală, în apropierea centrului comunei.
Prima (1) unitate: se închiriază doar etajul 1 cu 3 dormitoare duble, semidecomandate, la etaj. Baia se află la parter, cuprinzând un spaţiu foarte larg, cu cadă, acces la maşina de spălat, etc.
A doua (2) unitate se închiriază integral şi constă în: Etajul 1- 2 dormitoare duble decomandate, baie cu cadă (spaţioasă) şi terasă, iar la parter- un living generos, cu bucătărie utilată, baie (spaţioasă) cu cabină de duş.
Aveţi acces la magazin în faţa pensiunii, grătar, etc.
Gazdă este foarte primitoare şi vă stăm la dispoziţie pentru orice.
Fiecare denumire de rău, sat din zonă este legată de o mică istorioară din perioada întemeierii Moldovei, până la al doilea război mondial.
Arhitectura caselor din zonă şi tradiţiile puţin mai diferite faţă de restul Moldovei, face din Bucovina o regiune mai diferită, o evidentă influenţă austro-ungară, atât în limbaj (regionalisme) cât şi în tradiţii, caracterul oamenilor şi peisaj.
Vă garantăm că un sejur în Bucovina este cea mai bună alegere pe care o puteţi face, având şansa de a vizita locuri extraordinar de frumoase şi de a învăţa, cine ştie, să încondeiaţi ouă!
Vă aşteptăm cu plăcere!
Mai multe detalii pe casaverdebucovina. WordPress. Com
Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Frumosu, Cazare Cabane
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice
Rezervări/Plată
Copii și paturi suplimentare
Animale de companie
Facilităţi
- Acces la bucătărie
- Frigider în unitate
- Grădină/Curte
- Grătar/Barbeque
- Internet
- Internet wireless
- Living
- Parcare
- Sanie trasă de cai
- Spălătorie
- Terasă
- Transport auto
- TV în living
Parcare
Momentan nu sunt recenzii.
Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.
Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.
Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară) și multe altele.
Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.
Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.
Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.
În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.
Obiective turistice
Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.
Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.
Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult