Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Castelul Sturdza - Casa Macrina - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Castelul Sturdza - Casa Macrina - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Castelul Sturdza - Casa Macrina - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Castelul Sturdza din Miclăușeni – Moldova.

Castelul Sturdza din Miclăușeni este una dintre cele mai importante atracții din această zonă turistică a țării, încărcat de istorie și spirit medieval. Este un monument de artă neo-gotică și datează din secolul al XIX – lea. Acest colț de istorie se află pe drumul european E 58, la jumătatea distanței dintre orașele Târgu Frumos și Roman. Aici, în apropiere de castel, gazdele de la Casa Macrina vă pun la dispoziție servicii de cazare, restaurant și multe alte servicii, din dorința de a vă oferi un sejur reușit, într-o lume de basm.

Clădirea Casei Macrina datează din vremea boierilor, iar în trecut i se spunea ”castelașul”. Astăzi poartă numele de ”Macrina” în memoria ultimei descendente a Sturzdeștilor de la Miclăușeni, și anume prințesa Ecaterina Sturdza Cantacuzino, cea care a donat moșia de la Miclăușeni Episcopiei Romanului în anul 1947 și s-a călugărit, spre sfârșitul vieții, sub numele de Macrina.

Complexul Casa Macrina de la Miclăușeni este ferit de privirile vizitatorilor și turiștilor, aflat într-un cadru liniștit și intim. Casa Macrina vă pune la dispoziție, în total, 31 de camere, dintre care 23 de camere duble, 6 camere single și 2 apartamente, dotate cu toate utilitățile moderne pentru a vă oferi tot confortul unei vacanțe perfecte. Camerele sunt foarte curate și spațioase, cu acces la internet wirelles, cu mobilier deosebit din lemn masiv și cu baie proprie, modernă.

De asemenea, Complexul de la Miclăușeni vă oferă posibilitatea de a lua masa la restaurantul propriu, cu meniuri complete și feluri tradiționale sau internaționale gătite cu drag. Are o capacitate de 70 de locuri, iar terasa din grădina de vară o capacitate de 30 de locuri, unde se pot organiza evenimente speciale din viața dumneavoastră, evenimente Belle Epoque, cine tradiționale. Complexul mai deține sală de conferințe, unde se pot organiza workshop-uri, training-uri, inclusiv în Castel și sală de sport. Se mai pot organiza tabere educaționale, ateliere de gătit, ecologice sau cu diferite tematici (pictură icoane, încondeiere ouă), trasee tematice, jocuri de supraviețuire, degustări de vin, concerte camerale, jocuri în aer liber, pelerinaje și multe altele.

În timpul liber, aici puteți vizita trei obiective turistice importante: Castelul familiei Sturdza, construit între anii 1800 – 1904; Biserica cu hramul ”Buna Vestire”, Parcul Dendrologic în stil englezesc, cu o vechime de 150 de ani.

De la Complexul Casa Macrina din Miclăușeni puteți porni în descoperirea unei zone de basm, cu atmosferă medievală: Casa Memorială Vasile Alecsandri (Mircești), Palatul lui Alexandru Ioan Cuza (Rugionoasa), Muzeul Sitului Arheologic Cucuteni, Curtea Domnească (sec.XV), biserica ștefaniană ”Sfânta Parascheva”, Muzeul Viei și Vinului (Hârlău), Catedrala Mitropolitană, Palatul Culturii, Dealul Copou (Iași), Casa memorială Ion Creangă, Cetatea Neamțului, Mănăstirile Agapia, Neamț, Vărătic, Sihăstria și mănăstirile pictate din Bucovina.

Vă așteptăm la Complexul Casa Macrina din Miclăușeni, un loc de basm, încărcat de istorie și legende, aici vezi descoperi o adevărată lecție de istorie a Moldovei!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazare cu animale de companie.

Facilităţi

 • Organizări de evenimente
 • Acces persoane cu handicap
 • Plimbări cu căruța/sania
 • Ghid turistic
 • Baie în cameră
 • Biliard
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Internet
 • Loc de joacă pentru copii
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Serviciu în cameră
 • Tenis de Masa

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Moldova

Moldova

Moldova este o regiune a Europei de răsărit, românească pe planul cultural și lingvistic, astăzi împărțită, din punct de vedere politic, între trei state: România, Republica Moldova și Ucraina.

Astăzi, regiunea Moldova este alcătuită în România din următoarele județe: Bacău (fără localitățile Ghimeș-Făget și Poiana Sărată, care fac parte din Ardeal), Botoșani (fără localitățile Rogojești și Cândești, dar și fără fostul sat Gura Molniței care fac parte din Bucovina), Galați, Iași, Neamț (fără localitățile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei și Dămuc, care fac parte din Ardeal), Suceava (partea sud-estică și sud-vestică a județului, restul făcând parte din regiunea istorică Bucovina), Vaslui, Vrancea (fără localitățile de la sud de râul Milcov, care fac parte din Muntenia).

Moldova, regiunea care a dat țării valorile culturale ce ne-au îmbogățit și mângâiat copilaria își așteaptă astăzi turiști cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.

Dintre cele mai cunoscute și  mai interesante obiective turistice antropice amintim: Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Cetatea Neamțului, Palatul Culturii din Iași, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu, Turnul Goliei, Teatru Național Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Anticariatele de pe strada Lăpușneanu, Palatul Braunstein, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea Durău,  centrele orașelor: Piata Neamț, Iași și multe altele.

Casele memoriale ale marilor noștri oameni de cultură: Mihail Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Alexandru Vlăhuță, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și mulți alți.

Obiectivele turistice naturale ale Moldovei sunt de o frumusețe rară, dintre acestea amintim: Rezervația Naturală Polița cu Crini,  Parcul Național Ceahlău, Cascada Duruitoarea, Pârtia Durău, Peștera Tasorog, Lacul Vaduri, Lacul Pangarati și multe altele.

Vizitați Moldova pentru ca are atât de multe locuri frumoase încât o să vă „salte inima de bucurie”, o să fiți mângâiați de Ozana cea cristalină, iar popasul pentru odihnă îl puteți face pe malul Siretului pe urmele lui Alecsandri.


Obiective turistice

Palatul Culturii din Iași - frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfârșitului de secol și o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc în 1926 în prezența regelui României, Ferdinand de Hohenzollern. În 5 iunie 1883, Iașul trăia sărbtoarea dezvelirii statuii lui Ștefan cel Mare realizată la Paris dupa schițele lui Gh Asachi.

Bojdeuca lui Ion Creangă a fost inaugurată ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Române și prima casă memorială din România. Bărbatul ce păcatuise mergând la teatru, tunzându-și coada diaconicească și tragând cu pușca după ciorile din curtea bisericii Golia din Tg. Cucu și-a trăit aici ultimii ani de viață (1872-1889).

Biserica fortificată "Precista", cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este cel mai vechi monument istoric din Galați. În secolul al XVII-lea țndeplinea o dublă funcție: lăcaș de cult și cetate de apărare împotriva cotropitorilor.

Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, la o altitudine 1.270 m și este formată pe Pârâul Rupturii care izvorăște din golul alpin și se varsă în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz.

Grădina Botanică din Iași - cu o suprafață de 105 hectare, grădina strălucește prin mulțimea speciilor de plante prezente aici, organizate în 12 secții.
Citește mai mult