Lacul Buhui – invitație la relaxare

Lacul Buhui – oglinda cerului

Lacul Buhui – invitație la relaxare


Imagini: Laurențiu Artugyan


Lacul Buhui – lac de baraj construit la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost dat în folosință în anul 1908. Lacul a fost construit pentru alimentarea cu apă a orașului Anina și este folosit și în prezent pentru acest lucru, dar valoarea lui turistică este dată de peisajul natural ce îl înconjoară.

Lacul este localizat în inima Munților Aninei, în apropierea orașului Anina, în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

De remarcat este faptul că Lacul Buhui se identifică cu primul lac artificial construit pe relief carstic din România. De ce este remarcabil acest lucru? Deoarece, și asta pentru cei care nu cunosc, relieful carstic presupune existența a numeroase fisuri în rocă, fapt ce favorizează scurgerea rapidă a apei de la suprafață în subteran, înspre cavitățile de mici sau mari dimensiuni. De aceea, Lacul Buhui este o operă de tehnică inginerească.

Cu toate că este un lac artificial, locația în care este amplasat face ca numărul de turiști ce ajung în zonă să fie foarte mare. Turiștii sunt atrași în special de elementele ce aparțin naturii. Liniștea locurilor, aerul puternic încărcat cu ioni negativi și peisajul unui lac înconjurat de o pădure splendidă, oferă un loc ideal pentru relaxare și pentru a te încărca cu energia pozitivă a locurilor. În apropierea lacului pot fi vizitatea numeroase peșteri, printre care cea mai spectaculoasă este Peștera Buhui. Peșteră ce este străbătută de cel mai lung curs subteran din România, având 3,2 km lungime. De asemenea pot fi observate și numeroase alte forme carstice precum izvoare carstice, depresiuni carstice (doline), lapiezuri, văi seci ș.a.

Acces Lacul Buhui

Accesul spre Lacul Buhui este unul facil. Din orașul Anina, mai exact de la cimitirul Sigismund aflat la căpătul orașului înspre Oravița/Bozovici, se urmează un drum forestier cu o distanță de cca. 4,5 km și astfel am ajuns la lac. O distanță ușor de parcurs atât cu autoturismul, motocicleta sau bicicleta, cât și la pas. Pentru că drumul în sine este unul foarte atractiv, străbătând o pădure deasă.

Lacul Buhui este o atracție în orice anotimp. Iarna, zăpada imaculată lacul înghețat și liniștea, te îndeamnă la repaus. Primăvara, când toată natura reînvie și poți admira iarba crudă, arborii cum renasc, te invită să renaști odată cu natura. Vara este un loc perfect pentru recreere, liniște și mai ales, pentru puțină răcoare, atunci când în orașe ai impresia că te sufoci. Iar toamna, pădurea multicoloră, în care amestecul de conifere cu foioase se îmbină armonios, oferă impresia unui tablou splendid. De aceea, la întrebarea când este cel mai indicat să veniți la Lacul Buhui, vă pot spune că oricând. De când am “descoperit” acest loc minunat, petrec cel puțin câteva zile pe an aici și este unul din locurile unde reușesc să mă încarc cu multă energie pozitivă.

Cazarea se poate face pe malul lacului, cu cortul.

Dacă aceste rânduri nu v-au convins, cu siguranță fotografiile vă vor convinge să veniți cel puțin într-o vizită la Lacul Buhui.


Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Valea Cernei, Cazare Eselnița, Cazare Dubova, Cazare Măcești, Cazare Orșova, Cazare Coronin

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Cetatea-Enisala-din-Tulcea Lacul Buhui – oglinda cerului

Cetatea Enisala din Tulcea

Cetatea Enisala din Tulcea Cetatea Enisala din Tulcea a  fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea și la începutul secolului al XIV-lea,  pe cel mai înalt promontoriu situat între lacurile Babadag şi Razim,  cu scop militar, defensiv și de supraveghere de la înălțime a drumurilor de pe uscat și mai ales de pe mare. Face parte […]

0 comments
Targul-de-Turism-al-Romaniei Lacul Buhui – oglinda cerului

Târgul de Turism al României – 17-20 noiembrie 2016

Târgul de Turism al României, ediția a XXXVI-a, 17-20 noiembrie 2016, Romexpo, București Târgul de Turism al României, edița de toamnă, ne așteaptă în perioada 17-20 noiembrie 2016 să descoperim cele mai bune oferte pentru vacanță. Târgul va reuni cele mai mari companii din domeniu care își vor prezenta ofertele speciale destinate pasionaților de turism cultural, turism […]

0 comments
Castelul-Karoli-Castelul-Baroc-DescoperimRomania.ro-5 Lacul Buhui – oglinda cerului

Castelul Karolyi – castelul baroc

Castelul Karolyi – castelul baroc Castelul Karolyi este amplasat în Piața 25 Octombrie în orașul Carei din județul Satu Mare. Castelul a fost declarat ca și monument istoric și  monument de arhitectură. Un moment de istorie important din castelul baroc este vizita familiei imperiale, fiind vizitat de prințul Jozef de Habsburg, iar apoi de prințul […]

0 comments

One Reply to “Lacul Buhui – oglinda cerului”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *