Lacul Buhui – invitație la relaxare

Lacul Buhui – oglinda cerului

Lacul Buhui – invitație la relaxare


Imagini: Laurențiu Artugyan


Lacul Buhui – lac de baraj construit la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost dat în folosință în anul 1908. Lacul a fost construit pentru alimentarea cu apă a orașului Anina și este folosit și în prezent pentru acest lucru, dar valoarea lui turistică este dată de peisajul natural ce îl înconjoară.

Lacul este localizat în inima Munților Aninei, în apropierea orașului Anina, în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

De remarcat este faptul că Lacul Buhui se identifică cu primul lac artificial construit pe relief carstic din România. De ce este remarcabil acest lucru? Deoarece, și asta pentru cei care nu cunosc, relieful carstic presupune existența a numeroase fisuri în rocă, fapt ce favorizează scurgerea rapidă a apei de la suprafață în subteran, înspre cavitățile de mici sau mari dimensiuni. De aceea, Lacul Buhui este o operă de tehnică inginerească.

Cu toate că este un lac artificial, locația în care este amplasat face ca numărul de turiști ce ajung în zonă să fie foarte mare. Turiștii sunt atrași în special de elementele ce aparțin naturii. Liniștea locurilor, aerul puternic încărcat cu ioni negativi și peisajul unui lac înconjurat de o pădure splendidă, oferă un loc ideal pentru relaxare și pentru a te încărca cu energia pozitivă a locurilor. În apropierea lacului pot fi vizitatea numeroase peșteri, printre care cea mai spectaculoasă este Peștera Buhui. Peșteră ce este străbătută de cel mai lung curs subteran din România, având 3,2 km lungime. De asemenea pot fi observate și numeroase alte forme carstice precum izvoare carstice, depresiuni carstice (doline), lapiezuri, văi seci ș.a.

Acces Lacul Buhui

Accesul spre Lacul Buhui este unul facil. Din orașul Anina, mai exact de la cimitirul Sigismund aflat la căpătul orașului înspre Oravița/Bozovici, se urmează un drum forestier cu o distanță de cca. 4,5 km și astfel am ajuns la lac. O distanță ușor de parcurs atât cu autoturismul, motocicleta sau bicicleta, cât și la pas. Pentru că drumul în sine este unul foarte atractiv, străbătând o pădure deasă.

Lacul Buhui este o atracție în orice anotimp. Iarna, zăpada imaculată lacul înghețat și liniștea, te îndeamnă la repaus. Primăvara, când toată natura reînvie și poți admira iarba crudă, arborii cum renasc, te invită să renaști odată cu natura. Vara este un loc perfect pentru recreere, liniște și mai ales, pentru puțină răcoare, atunci când în orașe ai impresia că te sufoci. Iar toamna, pădurea multicoloră, în care amestecul de conifere cu foioase se îmbină armonios, oferă impresia unui tablou splendid. De aceea, la întrebarea când este cel mai indicat să veniți la Lacul Buhui, vă pot spune că oricând. De când am “descoperit” acest loc minunat, petrec cel puțin câteva zile pe an aici și este unul din locurile unde reușesc să mă încarc cu multă energie pozitivă.

Cazarea se poate face pe malul lacului, cu cortul.

Dacă aceste rânduri nu v-au convins, cu siguranță fotografiile vă vor convinge să veniți cel puțin într-o vizită la Lacul Buhui.


Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Valea Cernei, Cazare Eselnița, Cazare Dubova, Cazare Măcești, Cazare Orșova, Cazare Coronin

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Participă la Târgul de Turism al României!

Participă la Târgul de Turism al României! Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României va avea loc la ROMEXPO între 14 și 17 noiembrie 2019 în Pavilionul B1. Printre sutele de expozanți tradiționali ai manifestării se numără agenții de turism, tour-operatori, zonele turistice din România prin intermediul: Administrațiilor Publice Locale, Asociațiilor de Turism, […]

0 comments

Povestea efemeridelor – viață pentru moarte

Scurta dar interesanta viață a efemeridelor Cunoscute în limbaj popular ca rusalii, Efemeridele sunt poate cele mai grațioase făpturi ale Deltei Dunării. Scurta lor viață, de doar o zi, este de departe mai degrabă un ritual al vieții și al morții. Legenda Insecte zburătoare populează luciul apei din Delta Dunării în această perioadă de Rusalii, […]

0 comments
Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST 2019

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST 2019

VINVEST 2019 Seara trecută, Timişoara a fost locul în care 45 de vinuri – aparținând unui număr de 15 producători români și străini – au fost degustate la pre-evenimentul organizat în deschiderea celei de-a XVI-ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, desfăşurat în acest an în perioada 19-21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din […]

0 comments

One Reply to “Lacul Buhui – oglinda cerului”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *