Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul Turistic Perla - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul Turistic Perla - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul Turistic Perla - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul Turistic Perla - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Televizor

  1 pat dublu și o canapea extensibilă (baie separată, terasă privată, frigider, TV)

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul Turistic Perla - Camping

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră

  6 căsuțe cu 4 paturi (baie și dus separat)

Informații generale

Complexul Turistic Perla din Băile Balvanyos – Ținutul Secuiesc.

Complexul Turistic Perla din Băile Balvanyos vă oferă prilejul de a vă relaxa și odihni într-o atmosferă prietenoasă, înconjurați de un peisaj pitoresc.

Vă învităm să vă petreceți un concediu de odihnă perfect, în mijlocul naturii, într-un complex turistic, diversificat și modern, care vă oferă posibilitatea să vă cazați într-una dintre cele trei variante de cazare, care sunt oferite: apartamente, pensiune, căsuțe, toate fiind nou mobilate, într-un stil cald și primitor.

Complexul Turistic Perla vă pune la dispoziție 30 de locuri de cazare, în camere de 2 sau 3 locuri, apartamente și căsuțe cu patru paturi, cu toate facilitățile incluse pentru a vă bucura de zilele petrecute în acest colț de natură. Camerele sunt dotate cu baie proprie, balcon, televizor, frigider în locație, iar curtea are loc de joacă, foișor, grătar.

Clădirea principală a complexului turistic Perla are în dotare o bucătărie complet utilată, sală de mese (care poate fi amenajată în sală de conferințe, dacă este necesar), bar și terasă, unde ,vara, se servește bere, kurtoskalacs – specialitate secuiască și langoși, iar pentru grupurile organizate se oferă pensiune completă sau demipensiune.

Complexul Turistic Perla oferă masă de ping – pong, jocuri și jucării pentru copii, loc pentru focul de tabără, șah, rummy, pentru ca sejurul să cuprindă cât mai multe activități. De asemenea, puteți să participați la activități în natură, la cerere gazdele organizează drumeții în natură și împrejurimi, cu ajutorul unui ghid autorizat și excursii cu un microbuz pentru a vizita obiectivele turistice din zonă. Pentru pasionații de sporturi de iarnă, în apropierea complexul sunt pârtii de schi amenajate.

În Băile Balvanyos puteți vizita ruinele cetății Balvanyos, una dintre cele mai vechi cetății ale regiunii; Peștera Pucioasa cu emanații de bioxid de sulf, izvoare minerale din zonă, benefice pentru sănătate, Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țara noastră și, de asemenea, puteți admira peisajul mirific și pitoresc de pe Muntele Cetății. Stațiunea balneoclimaterică permanentă Balvanyos oferă atât peisajele montane minunate ale munților Bodoc, dar și posibilitatea unui tratament prin izvoarele minerale întâlnite aici, care pot trata diferite afecțiuni.

Complexul Turistic Perla din Balvanyos oferă cele mai bune condiții de cazare într-un cadru natural pitoresc pentru ca dumneavoastră să vă simțiți ca acasă și să beneficiați de cele mai bune servicii și momente.

Complexul Turistic Perla este locația ideală pentru un sejur relaxant alături de familie, într-un cadru curat, natural, cu aer proaspăt de munte.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans pentru rezervările făcute cu mult timp înainte.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare pentru copii mai mici de 7 ani.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Bar
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult