Disponibilitate

Hanul La Răscruce va găzdui concertele Gărâna Jazz Festival timp de 3 zile, respectiv 8, 9, 10 iulie 2016 începând de la ora 12.00 și vă invită pentru a petrece împreună clipe de neuitat alături de cele mai mari trupe de jazz din lume.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră single cu baie pe hol

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră single cu baie

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră dublă cu baie pe hol

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră dublă cu baie

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră triplă cu baie pe hol

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hanul La Răscruce - Cameră triplă cu baie

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon

Informații generale

Hanul La Răscruce din Gărâna – Banat.

Hanul La Răscruce din Gărâna este alegerea perfectă pentru un sejur relaxant la munte. Este o oază de liniște într-un cadru pitoresc, autentic, destinat în special familiilor cu copii.

Pensiunea La Răscruce din Gărâna s-a deschis în anul 1994 și este dotată cu 14 camere luminoase, amenajate într-un stil rustic specific zonei, mobilierul prezent în camere este din lemn masiv, iar unele camere sunt dotate cu balcoane.

În cadrul pensiunii se află un restaurant, inaugurat înaintea pensiunii, în anul 1992, conceput pentru a oferi în special mâncare tradițională gustoasă, având specialități precum Gulaș a la Gigi, zacuscă cu hribi, ciorbă de fasole cu afumătură, cârnați de casă.

Restaurantul are o personalitate aparte, este definit de obiectele decorative ce îl însuflețesc și îi dau un aer stilat, special, dându-ți impresia că te-ai întors în timp și parcă aștepți ca din clipă în clipă să intre pe usă o pemoaică cu coșul plin de colaci.

Iar dacă vrei să iei masa afară, pensiunea dispune si de terasă a cărei personalitate este definită de fântâna săpată în piatră de strămoși.

La Pensiunea La Răscruce găsiți jocuri de societate, tenis de masă, club, saună, loc de joacă pentru copii.

Atracții turistice Gărâna

Satul Gărâna, numit și Wolsberg, atrage mii de turiști anual datorită celui mai mare festival de jazz din România, “Gărâna Jazz Festival”.

Satul se remarcă prin arhitectura specifică satelor de munte germane și a fost locuit în trecut de populație originară din Munții Sudeți ai Cehiei.

Un obiectiv turistic demn de vizitat este Muzeul Satului, acesta a fost creat într-o casă pemească și păstrează culorile tradiționale alb, verde și gri,. Un alt obiectiv turistic este Parcul de Sculptură de la Gărâna inaugurat în 1996, de către artistul plastic Bata Marianov în cadrul primului simpozion internațional de sculptură. Acest parc de sculptură este deosebit deoarece prezintă sculpturi atât în lemn, cât și în andezit.

Datorită asezării pe culmea munților Semenic, Hanul La Răscruce din Gărâna este înconjurat de atracții turistice naturale, la doar 3 km se află Lacul 3 Ape, Lacul Văliug se află la o distantă de aproximativ 10 km, iar de aici puteți pleca într-o drumeție pentru a cuceri Vârfurile Munților Banatului (Vârful Semenic -1446 m și Vârful Piatra Goznei  – 1447 m, cel mai înalt vârf din această grupare muntoasă). O atracție deosebită și unică o reprezintă satul Lindenfeld, cunoscut și ca satul părăsit, acesta a fost construit în anul 1828 și locuit de pemi, nemți din Boemia, până la începutul anilor ’90 când localnicii au început să emigreze în Germania.

Gărâna este un sat de vacantă unic atât prin arhitectura specifică satelor pemești de pe aceste meleaguri cât și prin obiectivele turistice ce le găzduieste.

Vă recomandăm un sejur la Hanul La Rascruce din Gărâna pentru a vă bucura de natură într-un cadru unic și liniștit.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Banat, Cazare Gărâna, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Club
 • Ghid turistic (cu anunțare prealabilă)
 • Drumeții
 • Parcare gratuită
 • Jocuri de societate
 • Apă caldă
 • Bar
 • Foişor
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de tenis
 • Restaurant
 • Saună
 • Telefon
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Banat

Banat

Regiunea Banat este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia și o mică parte din Ungaria.

Teritoriul românesc al Banatului cuprinde județul Timiș, județul Caraș-Severin, parte din județele Mehedinți și Arad.

Granițele naturale ale Banatului sunt râurile Mureș și Tisa, fluviul Dunărea și masivele Poiana-Ruscă și Retezat.

Relieful Banatului este foarte divers: începând din vest, spre est, formele de relief se succed în trepte: câmpia joasă, câmpia înaltă, dealurile și, în final munții. Unele masivele muntoase bănățene constituie ramura vestică a Carpaților Meridionali.

Datorită unui relief atât de diversificat Banatul este gazda unor obiective turistice naturale și antropice deosebite.

Dintre obiectivele turistice antropice amintim: Teatrul Mihai Eminescu din Oravița, statuia lui Hercules din Băile Herculane, Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Teatrul Național (clădirea Operei) și multe alte clădiri deosebite din zona Cetate a Timișoarei, calea ferată Oravița – Anina (cea mai veche cale ferată montană din România).

Obiectivele naturale sunt reprezentate de Cascada Bigăr, Cascada Sușara, Cascada Moceriș, Cascada Beușnița, Cheile Carașului, Cheile Nerei, Cheile Minișului, Ochiul Beiului, Lacul Dracului, Trei Ape și multe, multe alte minuni ale naturii.

Dar să nu uităm că prin Banat intră și Dunărea în țară, la Baziaș, formând la întâlnirea cu râul Nera o microdeltă unică și spectaculoasă. Și de aici începe drumul lung și anevoios al Dunării printre munți apoi prin câmpie spre propria sa deltă, Delta Dunării.

Tradițiile și obiceiurile se mai păstrează în Banat atât în județul Timiș cât și în Caraș-Severin. Cele mai frumoase obiceiuri le găsim la rugi (nigei), sărbătoarea satului, ocazie cu care tinerii se întorc acasă, poartă cu mândrie portul popular, distracția durează 2 sau 3 zile în funcție de obiceiul fiecărui sat, dar tradiții speciale sunt și de Paște, Crăciun și Sânzâiene.

Bănățeni au darul gătitului cu gust, acasă la bănățeni vei descoperi preparate tradiționale din carne, murături, ciorbe, supe și prajituri delicioase.

Te invităm să descoperi frumusețile antropice și naturale ale Banatului!

 


Obiective turistice

În Timișoara „capitala Banatului”, supranumită și Mica Vienă datorită arhitecturii construcțiilor din centrul istoric realizată în stilul barocului vienez, călătorul poate admira Opera și Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Domul romano-catolic, Monumentul Sfintei Treimi și Palatul Baroc din Piața Unirii, Muzeul Banatului din Castelul Huniazilor, Bastionul Cetății, Parcul Rozelor, Parcul Alpinet sau Parcul Cental.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unde pot fi admirate sălbaticele Chei ale Nerei, Lacul Dracului, Ochiul Bei, Cascada Beușnița, Cascada Bigăr - declarată în 2013 de către The World Geography drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Muzeul de Locomotive cu Abur din Reșița, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, unde sunt expuse 16 locomotive din diverse epoci de construcţie (14 sunt produse la Reşiţa), cea mai importantă fiind locomotiva „Resicza”, prima din cele trei locomotive cu aburi construite în spaţiul sud-est european, la Reşiţa, între anii 1872-1873.

Calea ferată Oravița-Anina, cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei, o minunăție tehnică care străbate un peisaj mirific. Aproape toată Calea Ferată Oravița – Anina este realizată din tunele, poduri, străpungeri în stâncă, fiind numită și Semeringul bănățean.
Citește mai mult