Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Maria - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: TV Plasmă, Produse cosmetice pentru bărbați și femei, Papuci de baie, Trusă de mercerie, Trusă pantofi, Mapă birou, Pliante obiective turistice, Baie cu cabină de duș, Seif în cameră, Aer condiţionat, Camere pentru nefumători, Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, Mic dejun inclus, Minibar, Telefon, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Maria - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: TV Plasmă, Produse cosmetice pentru bărbați și femei, Papuci de baie, Trusă de mercerie, Trusă pantofi, Mapă birou, Pliante obiective turistice, Baie cu cabină de duș, Seif în cameră, Aer condiţionat, Camere pentru nefumători, Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, Mic dejun inclus, Minibar, Telefon, Uscător de păr

Informații generale

Hotel Maria din Rădăuți – Bucovina.

Hotel Maria din Rădăuți este alegerea perfectă pentru a-ți petrece vacanța sau sejurul de afaceri în inima Bucovinei, în cele mai bune condiții.

Hotelul este situat în centrul orașului Rădăuți, lângă primărie și la 100 de metri distanță de Mănăstirea Bogdana.

Hotel Maria este cel mai renumit hotel din Rădăuți, oferind toate serviciile și tot confortul pentru ca dumneavostră să vă simțiți ca acasă. Este un hotel elegant, cu șase camere, decorate în culori calde, mobilier Mobexpert modern și elegant, oferindu-vă toate serviciile necesare.

Fiecare cameră este dotată cu TV plasmă, telefon, acces internet prin wirelles, produse cosmetice pentru femei și bărbăți, seif, articole de toaletă gratuite, miibar contra cost, mapă birou și pliante cu monumentele istorice, pentru ca turiști să descopere frumoasa zonă a Bucovinei. Fiecare cameră are baie privată, modernă, cu cabină de duș.

La Hotel Maria din Rădăuți beneficiați de micul dejun inclus în prețul camerei. Gazdele vă oferă alegerea unui mic dejun clasic sau cu specific bucovinean, pentru a vă îndeplini toate dorințele și poftele. De asemenea, pentru diminețile târzii puteți lua micul dejun în cameră.

La Hotel Maria din Rădăuți vă veți simți ca acasă!

De la Hotel Maria din Rădăuți puteți porni în descoperirea Bucovinei, una dintre cele mai frumoase zone turistice din țara noastră. În Rădăuți puteți vizita Muzeul etnografic ”Samuil și Eugenia Ioneț”, Grădina Zoo, Mănăstirea Bogdana, iar de la Rădăuți puteți porni pe trasee turistice spre Mănăstirile pictate din Bucovina (Voroneț, Moldovița, Gura Humorului, Putna, Dragomirna), Casa Memorială ”Ion Creangă”, Atelierul de Ceramică Neagră de la Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei, Salina de la Cacica, Muzeul ștințele naturale și cinegetică din Vatra Dornei și multe alte obiective valoroase.

În Bucovina, puteți practica sporturi de iarnă în stațiunea Vatra Dornei, Gura Humorului, Cârlibaba, Sucevița, patinaj, înot, cursuri de echitație în Rădăuți, drumeții montane.

Alături de prieteni și familie puteți gusta preparate tradiționale, specifice bucovinești: ciorba rădăuțeană, găluște bucovinene, ochiuri în smântână, pârjoale, plăcinte ”poale-n brâu” ș.a.m.d.

Veți rămâne cu amintiri plăcute și savuroase din Bucovina. Pe lângă toate aceste bunătăți veți petrece cu muzică și dansuri tradiționale.

Vă așteptăm la Hotel Maria să petrece o vacanță de neuitat în frumoasa Bucovină în cel mai frumos și elegant hotel din Rădăuți!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Rădăuți, Cazare Hoteluri

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Seif în unitate
 • Servicii de secretariat
 • Parcare păzită
 • Informaţii turistice
 • Organizare evenimente
 • Frigider
 • Internet wireless
 • Living
 • Mic dejun inclus
 • Minibar
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Serviciu în cameră

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult