Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Vandia - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Televizor LED, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Seif în cameră, Aer condiţionat, Minibar, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Vandia - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Televizor LED, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Seif în cameră, Aer condiţionat, Minibar, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Vandia - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Televizor LED, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Seif în cameră, Aer condiţionat, Minibar, Uscător de păr

Informații generale

Hotel Vandia din Timișoara – Banat.

Hotel Vandia din Timișoara vă întampină încă de la intrarea în municipiu. Situat la doar 15 minute de mers cu mașina de Aeroportul Internațional Traian Vuia și doar 8 minute de centrul orașului, Hotel Vandia din Timișoara este locația perfectă dacă vă aflați într-o călătorie de afaceri sau în vacanță în „orașul de pe Bega

Amabilitatea personalului, curățenia desăvârșită, camerele spațioase, liniștea profundă a zonei dar și confortul sporit sunt doar câteva din calitățile care recomandă unitatea de cazare.

Facilități

Cu o capacitate de 32 de locuri de cazare în 10 camere duble matrimoniale, 4 camere duble twin și un apartament cu două camere, toate clasificate cu 3 stele, Hotel Vandia din Timișoara vă invită să descoperiți cel mai mare și mai frumos oraș din regiunea Banat.

Toate camerele beneficiază de condiții excelente de cazare precum: accesul gratuit la internet Wi-Fi, minibar, fiecare cameră beneficiaza de băi proprii cu cabină de duș, minibar, articole gratuite de toaletă, uscător de păr, aer condiționat pentru zilele toride de vară și încălzire centrală petru nopțile racoroase de iarnă, dar și televizor LED și cablu TV.

Servicii

Hotel Vandia din Timișoara este amplasat în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun și pune la dispoziția oaspeților un bar în incinta hotelului dar și servicii de trezire, de menaj zilnic, servicii business precum fax și copiator, transport de la hotel la aeroport sau de la aeroport la hotel, seif la recepție si săli de conferință și petreceri.

Ce vizităm?

Cu o bogată istorie, orașul Timișoara vă așteaptă să îi descoperiți misterele ascunse la tot pasul. Un mix al barocului cu goticul și neoliticul, de la agitația din timpul zilei la farmecul serilor liniștite, aici se întalnesc vechiul cu noul, esticul cu vesticul îmbinându-se și creând spectaculoase imagini. Vă recomandăm o plimbare prin parcurile cu tematici diferite: Rozelor, un paradis al coloanelor și arcadelor cu trandafiri, Copiilor, locul unde fiecare vom regăsi copilul din noi, Regina Maria sau Central. Apoi o lectie de istorie și curaj ne este spusă în tacere în Piața Operei, spațiu mărginit de Catedrala Mitropolitană si Opera Națională din Timișoara, acolo unde urme ale gloanțelor din decembrie 1989 sunt încă prezente. Piața Unirii și Piața Libertății vă așteaptă și ele să vă încânte văzul și pasul în orașul supranumit și „Mica Vienă


Caută cazare în categoriile:
Cazare Banat, Cazare Timișoara, Cazare Hoteluri

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

13:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare contra cost.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie contra cost.

Facilităţi

 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Parcare gratuită
 • Recepție deschisă non-stop
 • Seif la recepție
 • Cameră de bagaje
 • Aer condiţionat
 • Bar
 • Fax
 • Încălzire centrală
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Banat

Banat

Regiunea Banat este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia și o mică parte din Ungaria.

Teritoriul românesc al Banatului cuprinde județul Timiș, județul Caraș-Severin, parte din județele Mehedinți și Arad.

Granițele naturale ale Banatului sunt râurile Mureș și Tisa, fluviul Dunărea și masivele Poiana-Ruscă și Retezat.

Relieful Banatului este foarte divers: începând din vest, spre est, formele de relief se succed în trepte: câmpia joasă, câmpia înaltă, dealurile și, în final munții. Unele masivele muntoase bănățene constituie ramura vestică a Carpaților Meridionali.

Datorită unui relief atât de diversificat Banatul este gazda unor obiective turistice naturale și antropice deosebite.

Dintre obiectivele turistice antropice amintim: Teatrul Mihai Eminescu din Oravița, statuia lui Hercules din Băile Herculane, Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Teatrul Național (clădirea Operei) și multe alte clădiri deosebite din zona Cetate a Timișoarei, calea ferată Oravița – Anina (cea mai veche cale ferată montană din România).

Obiectivele naturale sunt reprezentate de Cascada Bigăr, Cascada Sușara, Cascada Moceriș, Cascada Beușnița, Cheile Carașului, Cheile Nerei, Cheile Minișului, Ochiul Beiului, Lacul Dracului, Trei Ape și multe, multe alte minuni ale naturii.

Dar să nu uităm că prin Banat intră și Dunărea în țară, la Baziaș, formând la întâlnirea cu râul Nera o microdeltă unică și spectaculoasă. Și de aici începe drumul lung și anevoios al Dunării printre munți apoi prin câmpie spre propria sa deltă, Delta Dunării.

Tradițiile și obiceiurile se mai păstrează în Banat atât în județul Timiș cât și în Caraș-Severin. Cele mai frumoase obiceiuri le găsim la rugi (nigei), sărbătoarea satului, ocazie cu care tinerii se întorc acasă, poartă cu mândrie portul popular, distracția durează 2 sau 3 zile în funcție de obiceiul fiecărui sat, dar tradiții speciale sunt și de Paște, Crăciun și Sânzâiene.

Bănățeni au darul gătitului cu gust, acasă la bănățeni vei descoperi preparate tradiționale din carne, murături, ciorbe, supe și prajituri delicioase.

Te invităm să descoperi frumusețile antropice și naturale ale Banatului!

 


Obiective turistice

În Timișoara „capitala Banatului”, supranumită și Mica Vienă datorită arhitecturii construcțiilor din centrul istoric realizată în stilul barocului vienez, călătorul poate admira Opera și Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Domul romano-catolic, Monumentul Sfintei Treimi și Palatul Baroc din Piața Unirii, Muzeul Banatului din Castelul Huniazilor, Bastionul Cetății, Parcul Rozelor, Parcul Alpinet sau Parcul Cental.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unde pot fi admirate sălbaticele Chei ale Nerei, Lacul Dracului, Ochiul Bei, Cascada Beușnița, Cascada Bigăr - declarată în 2013 de către The World Geography drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Muzeul de Locomotive cu Abur din Reșița, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, unde sunt expuse 16 locomotive din diverse epoci de construcţie (14 sunt produse la Reşiţa), cea mai importantă fiind locomotiva „Resicza”, prima din cele trei locomotive cu aburi construite în spaţiul sud-est european, la Reşiţa, între anii 1872-1873.

Calea ferată Oravița-Anina, cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei, o minunăție tehnică care străbate un peisaj mirific. Aproape toată Calea Ferată Oravița – Anina este realizată din tunele, poduri, străpungeri în stâncă, fiind numită și Semeringul bănățean.
Citește mai mult