Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alessia - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Lenjerii / Prosoape, Minibar, Televizor

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:  
    În cursul săptămânii În weekend Preț single
  31.08.2015 – 31.12.2015 80 lei/zi 80 lei/zi 80 lei/zi
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alessia - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Lenjerii / Prosoape, Minibar, Televizor

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:  
    În cursul săptămânii În weekend Preț single
  31.08.2015 – 31.12.2015 100 lei/zi 100 lei/zi 100 lei/zi

Informații generale

Pensiunea Alessia din Gura Humorului – Bucovina.

Situată în municipiul Suceava, Pensiunea Alessia din Gura Humorului, clasificată la categoria de 4 margarete, vă oferă prin poziţia sa acces la peisaje deosebite precum şi la diferite obiective datorită multitudinii de trasee turistice.

Pensiunea Alessia din Gura Humorului se prezintă ca locul ideal pentru relaxare, în week-end sau în vacanţe. Aici te poţi odihni într-un pat confortabil, într-o cameră călduroasă în sezonul rece, iar vara poţi fugi de toropeală marilor aglomeraţii urbane.

Capacitatea de cazare a pensiunii constă în: 18 camere duble, fiecare având baie proprie cu duş şi apă caldă permanent, minibar, Tv.

Elegantă pensiunii noastre, calitatea serviciilor ori diversitatea posibilităţilor de petrecere a timpului liber ne plasează în topul preferinţelor şi al aspiraţiilor turiştilor ce ‘calca’, plini de profundă şi vie admiraţie, meleagurile bucovinene, pentru a petrece un sejur sau un concediu de neuitat, în mijlocul unei naturi neatinse parcă, cu oameni primitori, cu păduri în care mai sălăşluiesc încă ursul brun şi râsul, pe pământul Bucovinei, ‘Tara celor 1000 de mănăstiri. În locaţia noastră puteţi să petreceţi cele mai minunate clipe ale unei nunţi sau al unui botez, a unei întâlniri de afaceri; veţi fi înconjuraţi de ospitalitatea binecunoscută a personalului dar şi de profesionalism. Restaurantul dispune de 150 de locuri, iar terasa de 40 de locuri.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Camera pentru bagaje
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Restaurant
 • Serviciu în cameră

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult