Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alpina - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Cablu TV, Minibar, Televizor LCD

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alpina - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Cablu TV, Minibar, Televizor LCD

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alpina - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Cablu TV, Minibar, Televizor LCD

Informații generale

Pensiunea Alpina din Mălaia – Valea Lotrului.

Pensiunea Alpina din Mălaia este locația ideală și alegerea perfectă pentru un concediu alături de familie sau de grupul de prieteni.

Amplasată în mijlocul naturii, împrejmuită de o stufoasă pădure de conifere, cu o priveliște superbă asupra Lacului Brădișor și acces direct din DN7A de la Calimănești spre Voineasa, Pensiunea Alpina din Mălaia vă invită la odihnă și relaxare pe plaiuri mioritice.

Inaugurată în prima zi a anului 2014, pensiunea este nouă, cu dotări moderne și cu ambient primitor, toate acestea pentru o satisfacție deplină.

Facilități

Cu o capacitate de 15 locuri de cazare în 4 camere duble matrimoniale, o cameră triplă și un apartament format din o cameră dublă și o cameră triplă, Pensiunea Alpina din Mălaia se impune prin eleganță și confort.

Toate camerele beneficiază de baie proprie cu cabină de duș, televizor LCD, cablu T.V., acces gratuit la internet Wi-Fi. Iar doua dintre camere au balcon de unde puteți admira o superbă priveliște asupra cozii Lacului Brădișor.

Pentru ca gazdele de la Pensiunea Alpina din Mălaia s-au gândit la dumneavoastră până în cele mai mici detalii, cazarea cu copii mici este acceptată, iar dacă alegeți să vizitați valea Lotrului cu prietenul dumneavoastră necuvântător, ei bine, aflați că la Pensiunea Alpina din Mălaia, animalele de companie sunt acceptate cu multă dragoste.

Relaxare

Dacă alegeți să poposiți pe aceste meleaguri cu autoturismul personal, acesta se află în siguranță în parcarea amenajată și supravegheată video care se află chiar vizavi de pensiune. Tot acolo unde se află și terenul de fotbal dar și locul de joacă pentru copii.

În living găsim o masă de ping-pong și una de fotbal, unde vă puteți petrece după-amiezile în compania prietenilor sau familiei, asta bineînțeles după ce ați explorat minunatele creații ale naturii despre care vă vom povesti în rândurile ce urmează.

Restaurantul, terasa, grătarul și balansorul întregesc atmosfera de poveste pe care o găsiți la Pensiunea Alpina din Mălaia.

Ce vizităm?

Pentru că nu putem trece prin Mălaia fără a vizita spectaculoasele peisaje ale Cheilor Latoriței, vă invităm să descoperiți cheile care cu siguranță sunt cele mai spectaculoase de pe teritoriul României. Zecile de cascade ce străpung masivul creând spectaculoase căderi de apă precum voaluri imaculate, pârâiașe cu susur sublim, acompaniate de muschiul verde cu miros de proaspăt și curat, cu vegetație abundentă si flora ce crează un curcubeu al naturii vă conduc spre o lume in care chiar și Dumnezeu și-ar mai fi dorit o zi în plus.

Pensiunea Alpina din Mălaia vă așteaptă într-o zonă minunată pentru a vă oferi cele mai bune condiții de cazare pentru o vacanță departe de problemele cotidiene și pentru o evadare în inima munților!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Masă de fotbal
 • Televizor LCD în restaurant
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Parcare supravegheată video
 • Balansoar
 • Bar
 • Frigider în unitate
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Restaurant
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Valea Lotrului

Valea Lotrului

Valea Lotrului este o zonă turistică deosebită ce impresionează prin peisajele naturale și bogățiile locurilor, atrăgând foarte mulți iubitori de natură și nu numai.

Râul Lotru separă Munții Latoriței de cei ai Lotrului. Râul a fost direcționat prin numeroasele lacuri de acumulare care au făcut zona cu cea mai mare amenajare hidrografică din țară.

Lacul Vidra aflat la o altitudine de 1289 m este rezervorul principal al sistemului hidro-energetic Lotru. Iar prin tunelurile subterane de 150 km colectează apele afluenților Lotrului și ale lacurilor de acumulare Petrimanu și Galbenu, de pe râul Latorița.

Astfel Valea Lotrului începe în dreptul orașului Brezoi, acolo unde râul Lotru întâlnește Oltul. Pentru a ajunge aici trebuie parcursă Valea Oltului pe șoseaua E81 dinspre Sibiu sau dinspre Râmicu-Vâlcea.

Frumusețea locurilor a transformat această zonă într-o adevărată atracție turistică.

Cea mai veche stațiune din această zonă este Voineasa. Dar așezări de o frumusețe rară găsim și la Mălaia, Brezoi și Ciungetu.

Lacurile de acumulare din zonă sunt Bradișor, Petrimanu, Vidra. În jurul lor peisajul este natural, pur și deosebit de frumos.

Situată în mijlocul arcului carpatic Valea Lotrului își așteaptă turiștii să o descopere!

Sursă foto: ramnicuvalceaweek.ro

 


Obiective turistice

Cheile Latoritei sunt situate în sudul Munților Latoritei și în partea de nord a Munților Căpățânii, au o lungime de 5 km, iar pereții care mărginesc valea sunt alcătuiți din roci cristaline și granit. Accesul se face pe șoseaua ce pleacă din Brezoi spre Ciunget și apoi pe un drum asfaltat spre cabana Petrimanu. Principalele atracții aici sunt:Cascada Apa Spânzurată, Piatra Fetii, Piatra cu Găuri, etc.

Lacul Petrimanu a fost construit în anul 1977 și se află în Munții Latoritei la o altitudine de 1130 m cu o suprafață de 17 ha, este un lac de acumulare satelit menit să îmbogățească apele lacului Vidra. Accesul este destul de dificil, dar frumusețea și sălbăticia peisajului este aproape ireală.

Lacul Vidra este un lac de acumulare antropic, fondat în anul 1972 cu o lungime de 9 km, amplasat pe râul Lotru, în cheile Vidra, la 30 km amonte de stațiunea Voineasa și este înconjurat de păduri de molid.

Stațiunea Voineasa se află pe valea râului Lotru la poalele munților cu același nume la o altitudine de 650 m, înconjurată de păduri de fag, molid și brad, oferind o atmosferă de liniște și deconectare în orice anotimp. Principalul factor terapeutic il constituie climatul tonic-excitant cu aer curat, fără praf și alergeni, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizați și radiații ultraviolete.
Citește mai mult