Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Olarului - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Uscător de păr

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend Preț single
  10.07.2015 – 31.12.2015 140 lei/zi 140 lei/zi 110 lei/zi
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Olarului - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Uscător de păr

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend Preț single
  10.07.2015 – 31.12.2015 170 lei/zi 170 lei/zi 110 lei/zi
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Olarului - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Uscător de păr

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend Preț single
  10.07.2015 – 31.12.2015 250 lei/zi 250 lei/zi

Informații generale

Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie – Maramureș.

Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie  vă oferă cazare în camere decorate rustic, fiecare cameră având baia proprie.

La parterul casei am amenajat un apartament care pastraza specificul casei ţărăneşti cu tindă şi două camere la care am adăugat şi o baie.

Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie dispunde de 14 locuri în camere duble. Pentru copii putem pune la dispoziţie paturi suplimentare din lemn.

Veţi avea la dispoziţie un salon pentru întâlnirile grupului, sală de luat masa, curtea şi grădină.

Vă punem la dispoziţie lemne pentru focul de tabără care se poate face tot în curte.

Veţi putea asista la demonstraţii de olărit şi modelaj şi veţi avea posibilitatea de a lua lecţii (pentru cei care stau la noi la pensiune oferim 2 lecţii gratuite în funcţie de programul atelierului şi de programul dvs.)

Aveţi posibilitatea de a cumpăra lucrări din ceramică la preţ de atelier.

De neuitat sunt cinele la lumia lămpaşelor şi a lumânărilor în cadrul cărora se deapănă poveşti de demult.

La 5 km de Baia Sprie sunt pârtiile de ski de la Mogosa şi Suior, iar la 15 km cea de la Cavnic, diversificate pe grade de dificultate şi dotate cu teleski.

Se pot face drumeţii în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. De exemplu se poate vedea chiar în Baia Sprie într-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-şi schimbă culoarea în funcţie de concentraţia de sulfuri şi ioni de cupru – Lacul Albastru.

Baia Sprie se află pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta închisoare devenită acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memorială Ellie Wiesel sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.

La o distanţă de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Săpânţa.

În Țara Maramureşului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu în Bârsana, Biserica de lemn Intrarea Maicii Domnului în Biserică, atestată documentar încă din 1720. La 7 km de la Baia Sprie în direcţia Cavnic, se află biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 și are o înălțime totalã de 54 m. Acoperișul are două rânduri de streșini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereților au fost așezate pe o fundație din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial Unesco. De asemenea se pot vedea biserici de piatră datând din 1330-1340 în comună Bogdan Vodă.

În Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie și Muzeul de Mineralogie.

Sărbătorile de iarnă oferă posibilitatea de a fi martori la vechile obiceiuri care încă se mai pastraza în aceste locuri, la fel ca vestimentaţia popolara în zilele de sărbătoare.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Baia Sprie, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Se acceptă animale de companie
 • Terasă
 • Transport auto

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult