Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dumbrava Minunată - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Cablu TV, TV

Informații generale

Pensiunea Dumbrava Minunată din Vadu Izei – Maramureș.

Pensiunea Dumbrava Minunată din Vadu Izei – MaramureșÎn acest videoclip se poate viziona o parte din pensiune și amplasarea acessteia lângă râul Mara.

Postat de Pensiunea Dumbrava Minunata on 31 Decembrie 2011

 

Pensiunea Dumbrava Minunată din Vadu Izei este o locație rustică, ce învie tradițiile din Maramureș. Aici veți descoperi ospitalitatea și spiritul pur românesc. Pensiunea Dumbrava Minunată este amplasată pe malul drept al râului, în imediata apropiere a drumul județean DJ 186., într-un cadru pitoresc.

Pensiunea Dumbrava Minunată este o construcție nouă, cu un interior tradițional, unde turiștii se pot simți ca într-o casa tradițională țărănească. Pensiunea vă oferă cinci camere, patru băi moderne, un living spațios unde vă puteți relaxa sau să vă petreceți timpul liber și o bucătărie complet utilată pentru pregătirea micului dejun. În fiecare cameră aveți TV și balcon, iar decorul păstrează decorațiunile tipice maramureșene. Pensiunea dispune de 4 băi moderne, aflate pe hol.

În zilele însorite, puteți să vă petreceți timpul în grădina răcoroasă și frumos amenajată, în stil rustic, cu facilități de grătar și cu un foișor spațios, unde puteți servi masa. Daca doriți vă puteți juca, alături de copii și prieteni, tenis, rummy, șah sau table.

De asemenea, Pensiunea Dumbrava Minunată din Vadu Izei este un punct oportun pentru a porni în excursii să descoperiți frumusețiile zonei.

Principalele atracții din zonă sunt: Mocănița de la Valea Vaserului, unica prin peisajul cel dezvăluie în România, Cimitirul Vesel din Săpânța unic în lume, Mănăstirea Peri din Săpânța, Mănăstirea Bârsana, aflată în patrimoniul Unesco, bisericile de lemn specifice zonei Maramureșului, tradiții și obiceiuri unice cu meșteri populari, Muzeul Etnografic în aer liber din Sighetu Marmației, Memorialul Revoluției, precum și porțile tradiționale din lemn de pe Valea Izei renumite în toată țara. Iubitorii de natură pot porni în drumeții montane în Parcul Național Maramureș, pentru a descoperi minunățiie naturii din aceste locuri: Cascada Cailor, Poiana cu Narcise Tomnatec și multe altele.

Vă așteptăm în frumoasa lume a Maramureșului, la Pensiunea Dumbrava Minunată din Vadu Izei, pentru a descoperi tradițiile și arhitectura maramureșeană, într-un cadru pitoresc și autentic!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Vadu Izei, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Tenis
 • Șah
 • Table.
 • Rummy
 • Parcare gratuită
 • Carți de joc
 • Baie pe hol
 • Bucătărie
 • Excursii în zonă
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult