Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Galaxy - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele noastre au următoarele caracteristici:

  * Tarif mic dejun: 10 RON/persoană.
  * Tarif prânz: 30 RON/persoană.
  * Tarif cină: 20 RON/persoană.

   

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Galaxy - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele noastre au următoarele caracteristici:

  * Tarif mic dejun: 10 RON/persoană.
  * Tarif prânz: 30 RON/persoană.
  * Tarif cină: 20 RON/persoană.

   

Informații generale

Pensiunea Galaxy din Lupșa – Valea Arieșului.

Pensiunea Galaxy din Lupșa se află într-o zonă turistică deosebit de pitorească, Valea Arieșului, oferind o priveliște minunată și un confort deosebit, într-o locație liniștită.

Pensiunea Galaxy este amplasată în localitatea Lupșa din județul Alba, la 70 km de Turda, județul Cluj și la 90 km de Alba – Iulia, județul Alba.  Pensiunea Galaxy este situată lângă șoseaua ce leagă orașul Turda de stațiunea turistică Arieșeni.

Pensiunea Galaxy îndeplinește standardele de calitate și eleganță într-o zonă depresionară din interiorul Munților Apuseni. Este o zonă minunată, de vale, cu dealuri blânde și peisaje superbe, ce își schimbă decorul în funcție de anotimp. În acest loc, oamenii sunt mai puri la suflet, cu ospitalitatea tipică a unui român adevărat, iar obiceiurile străvechi și credința în Dumnezeu sunt prezente și în zilele noastre în această zonă turistică. Toate aceste lucruri le întâlnim și la Pensiunea Galaxy, unde personalul vă va face să vă simțiți ca acasă.

Pensiunea Galaxy din Lupșa vă pune la dispoziție 13 camere elegante și confortabile din care 7 camere matrimoniale, 3 camere cu 2 paturi de o persoană și 3 camere cu 3 paturi de o persoană. Camerele sunt foarte primitoare, cu paturi duble matrimoniale și paturi single în funcție de dorințele turiștilor. Fiecare cameră din pensiunea Galaxy este dotată cu baie propie, amenajată la cele mai înalte standarde, TV, internet în fiecare cameră, uscător de păr. De asemenea, fiecare cameră are balcon de unde vă puteți bucura de o priveliște mirifică.

În cadrul pensiunii Galaxy există și un restaurant care oferă cele mai gustoase și variate  preparate tradiționale, pentru a satisface toate poftele turiștilor. Restaurantul Galaxy are o atmosferă plăcută, într-un cadru elegant și confortabil, amenajat într-un decor modern. Capacitatea restaurantului este de 200 de locuri, și oferă posibilitatea organizării de mese festive, nunți și alte evenimente importante pentru dumneavoastră.

De asemenea, Pensiunea Galaxy vă pune la dispoziție un grătar profesional, terasă de vară, bar, un foișor în curte, sală de conferințe, living frumos amenajat unde puteți juca remi, table, monopoly și o terasă liniștită lângă lac pentru momente de relaxare.

La Pensiunea Galaxy veți găsi o grădină frumos amenajată și un lac plin de nuferi.

De la pensiune puteți face plimbări într-o zonă minunată, în plină natură și puteți vizita Biserica de Piatră, Muzeul Etnografic și Mănăstirea din Lupșa. De asemenea pe Valea Arieșului, puteți vizita Peștera Ghețarul de la Scărișoara, Detunatele, Dealul cu Melci, Peștera Urșilor, Cheile Arieșului, Cheile Galbenului, Peștera Cetățile Ponorului, Izbucul Tăuzului.

Pensiunea Galaxy din Lupșa reprezintă o locație specială pentru un sejur liniștit, relaxant, departe de agitație și stres, într-un colț al naturii, cu peisaje mirifice.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata prin transfer bancar. Este necesară plata unui avans pentru grupuri și pentru rezervări făcute cu mult timp înainte.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazare cu animale de companie.

Facilităţi

 • Schimb valutar
 • Bar
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Spălătorie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Valea Arieşului

Valea Arieşului

Valea  Arieșului este  situată  în Transilvania, vestul României, râul Arieș izvorăște din Munții Bihorului, care fac parte din Munții Apuseni. Are o lungime de apoximativ 164 km. Se varsă în Mureș în aval de Luduș. Curge prin județele Alba și județul Cluj. Orașele Turda, Câmpia Turzii și Baia de Arieș se află pe râul Arieș.
Râul Arieș se formează în zona localității Mihoești la confluența a două brațe Arieșul Mare și Arieșul Mic.

Teritoriul străbătut de Râul Arieș se numește și Țara Moților, o regiune rustică pitorească. Bazinul râului cuprinde o regiune minieră foarte importantă (Roșia Montană, Baia de Arieș, Bucium), bogată în aur, argint etc.

Unele așezări din zonă, precum Baia de Arieș, Arieșeni, Ghiriș-Arieș (vechiul nume al Câmpiei Turzii), Gura Arieșului, Luncani, și diviziuni administrative (ex. Scaunul Secuiesc al Arieșului, al cărui teritoriu a fost înglobat în 1876 în comitatul Turda-Arieș) evocă numele râului.

Principalele trasee pentru a ajunge pe Valea Arieșului sunt: Alba-Iulia – Campeni; Oradea – Stei; Cluj-Napoca – Huedin.


Obiective turistice

Groapa Ruginoasa este o ravenă uriaşă, cu rupturi ruginii. S-a format prin eroziunea torenţială, extrem de activă a depozitelor de cuarţite, gresii şi argile roşii. Este o adevărată rană vie, eroziunea lucrează şi în prezent, mărind dimensiunile gropii. Are o lăţime de cca. 600 m, şi o adâncime de peste 100 m. Pereţii săi înclinaţi, muchiile ascuţite converg spre centrul gropii, unde se află vâlcelul Valea Seacă, cu sectoare de chei, ce nu pot fi parcurse numai de alpinişti. Dincolo de groapa de 4 km se află Poiana Florilor, iar pereţii albi ce se văd în depărtare sunt Pietrele Galbenei.

Peștera Huda lui Papară este peștera din Munții Trascăului care cumulează toate superlativele pentru această grupă montană și nu numai: cea mai lungă, cea mai denivelată, cea mai dificilă, cu cea mai mare sală, cu cea mai înaltă galerie, cu cel mai lung curs subteran, cu cel mai mare debit, cu cea mai mare cascadă, cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa, cu cele mai lungi și mai numeroase excentrite, cu cel mai mare depozit de chiropterit din România.

Mănăstirea Lupşa este cea mai veche, dar şi cea mai bine păstrată biserică de lemn din zona Munţilor Apuseni. A fost întemeiată în 1429 având drept ctitor cunoscut pe boierul Stanislav, din familia cneazului Cândea de Lupşa. În secolul XVIII biserica a fost trecută pe lista construcţiilor ce urmau a fi dărâmate de către Imperiul Habsburgic, dar în urma intervenţiei episcopului unit Petru Paul Aron nu a fost distrusă ci declarată monument.

Muzeul Mineritului se află în apropierea fostei exploatări miniere. Aici pot fi vizitate fostele galerii romane, formate din tuneluri lungi de zeci de kilometri, pot fi văzute monumente istorice și unelte pentru minerit, găsite de arheologi în ruinele fostului oraș, și construcțiile folosite pentru separarea aurului de piatră, numite „șteampuri”. Acestea erau alimentate de lacuri artificiale de acumulare numite „tăuri”.

Peștera Scărișoara sau Ghețarul de la Scărișoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. De aici îi vine și numele de „ghețar” iar „Scărișoara” provine de la comuna Scărișoara situată 16 km mai jos, de care aparținea administrativ în vremea când a fost numită astfel. Acum aparține comunei Gârda de Sus, județul Alba. Intrarea în Ghețarul de la Scărișoara se face printr-un impresionant aven, a cărui gură, cu un diametru de 60 m, se deschide în pădurea din marginea platoului. O potecă îngustă săpată în stâncă și câteva scări metalice ancorate în pereți înlesnesc coborârea celor 48 m cât măsoară adâncimea avenului. Pe fundul lui se păstrează în tot timpul anului un strat gros de zăpadă. Aici se pătrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal măsurând 24 m lățime și 17 m înălțime.Topografia Ghețarului de la Scărișoara este simplă, deoarece peștera reprezintă o încăpere unică cu o dezvoltare totală de 700 m. În mijlocul acestei încăperi se află un imens bloc de gheață, cu un volum de 80.000 m3 și care dăinuie în peșteră de peste 4.000 de ani. Fața superioară a blocului (3.000 m2) formează podeaua Sălii Mari. În partea dreaptă acest planșeu se frânge într-un tobogan abrupt de gheață, care dă într-o zonă, denumită Biserica. Aici apar primele formațiuni stalagmitice de gheață. Aceasta este zona turistică, restul fiind rezervație științifică, cu două sectoare distincte.
Citește mai mult