Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Moldovița - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Moldovița - 7 camere (maxim 20 locuri)

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person person person person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Moldovița din Moldovița – Bucovina.

Pensiunea Moldovița din Moldovița este alegerea perfectă pentru a petrece un sejur excelent în ”Tărâmul Pădurilor de Fag” sau ”Ținutul Mănăstirilor”, cum mai este numită frumoasa Bucovină.

Pensiunea Moldovița este situată la 7 kilometri distanță de Mănăstirea Moldovița pe DJ 176, în comuna Moldovița, unde oamenii sunt primitori și gazde autentice și unde puteți să descoperiți tradiții și obiceiuri unice.

Gazdele noastre de la Pensiunea Moldovița vor face tot posibilul ca de fiecare dată când veți poposi în Bucovina să aveți partea de cea mai frumoasă vacanță. Pensiunea vă pune la dispoziție șapte camere, camere duble, cu pat matrimonial și o cameră amenajată în stil tradițional, rustică, cu ornamentații specifice bucovinești, o adevărată încântare să poposești aici. Fiecare cameră este modernă și spațioasă, cu televizor, internet, încălzire centrală. Camerele au baie la comun, iar una dintre camere are baie proprie. Băile sunt moderne, cu toate utilitățile necesare.

De asemenea,  la Pensiunea Moldovița aveți o sală club, unde vă puteți petrece timpul liber cu prietenii și familia. Aveți acces la bucătărie și facilități de grătar în curte și vă puteți relaxa în grădina pensiunii, cu livadă. Este un loc familial, plăcut, unde vă veți simți ca acasă!

De la Pensiunea Moldovița puteți descoperii frumoasa Bucovină, cu ale sale meleaguri. Puteți descoperii mănăstirile pictate, care sunt în patrimoniul UNESCO, începând cu cea mai apropiată Moldovița, urmată de Mănăstirile Voroneț, Sucevița, Gura Humorului, Arbore, dar și frumoasele mănăstiri Putna, Dragomirna, Bogdana etc. De asemenea, puteți vizita satele de huțuli din Pasul Ciumârna, cu tradiții și obiceiuri unice, Muzeul Încondeierii Ouălelor de la Vama, stațiunea Vatra Dornei, prielnică mai ales pentru iubitorii de sporturi de iarnă și pentru cure de tratament balnear. Veți descoperii cele mai frumoase locuri ale Bucovinei, locuri de rugăciune și liniște, locuri unice.

Pensiunea Moldovița din Moldovița vă așteaptă cu ospitalitatea bucovineană, cu confortul și liniștea locurilor, pentru a vă petrece vacanța departe de agitație și stres într-un colț de rai – Bucovina!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Moldovița, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata prin virament bancar. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Parcare gratuită
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult