Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată


Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgăraşului coordonate GPS: N 45.845374 E 24.973858


Imagini: Iulia Cristina Renciu


Cetatea Făgăraşului este o cetate transilvăneană amplasată în centrul României. O fortăreaţă aflată la jumătatea drumului dintre Sibiu şi Braşov în oraşul ce îi poartă numele. Poziţionată la poalele Munţilor Făgăraşului, aceasta este o oază de linişte şi relaxare.

Încă din secolul XIV a început construirea cetăţii de către Laszlo Kan. La început a fost o fortificaţie din lemn. În secolul următor aceasta a fost reconstruită din piatră şi cărămidă. În jurul acesteia a fost săpat un şanţ de apărare care s-a transformat ulterior într-un lac. Peste lacul cetăţii se afla un pod mobil, care în caz de atac era retrâs. Soldaţii atacau din cele patru turnuri bastioane amplasate în colţurile fortăreţei, dar şi din turnul de avanpost de tip baricadă  amplasat pe latura estică.

Datorită amplasării sale şi a sistemului de apărare foarte bine gândit, Cetatea Făgăraşului este printre puţinele cetăţi aflate în Transilvania, care nu a fost cucerită niciodată, chiar dacă a fost de nenumărate ori atacată de către imperiile vecine.

Un moment deosebit pregătit în fiecare weekend de angajaţii Muzeului Ţării Făgăraşului este garda cetăţii care în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu ora 11:00 fac pas de defilare şi un schimb de gardă. Momentul ne duce cu gândul la o atmosferă medievală.

Cetatea Făgăraşului este un important monument al ţării, deoarece ocupă locul doi într-un clasament mondial destinat celor mai interesante şi frumoase castele şi cetăţi din lume. Iar acum, prin mediatizarea intensă a frumoasei cetăţi, anual sosesc aici peste 100.000 de vizitatori. Turiști sunt curioşi să descopere frumuseţiile secolelor trecute, care parcă au fost îngheţate de trecerea anilor.

Cetatea Făgăraşului este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat fiind o destinație de vacanță potrivită în orice anotimp.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice


Târgul de Turism Vacanța Timișoara, aproape de start - 02-04 martie 2018 - Centrul Regional de Afaceri Timișoara

Târgul de Turism Vacanța Timișoara, aproape de start – 02-04.03.2018

Timișorenii sunt invitați la Târgul de Turism Vacanța care are loc în primul weekend din luna martie Târgul de Turism […]

0 comments

Descoperim Brașov – Istorie, cultură și povești săsești

Descoperim Brașov – Istorie, cultură și povești săsești În a doua zi a Transylvania Tourism Fiar, desfășurat la Brașov în […]

0 comments

Program Conferința Târgului de Turism = Impacul social media în turism =

10.30-11.00 – Register & Coffee Break by The Corner 12.00-13.00 – Strategii aplicate de social media 12.40-13.00 – Diana Dima […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

3 comentarii

Simona
august 10, 2019
Felicitari pentru articol, pentru promovarea zonei noastre! Mult succes !
Răspunde
Aurel
august 10, 2019
Sunt nascut in Fagaras iar Cetatea a fost o muza pentru mine in dezvoltarea imaginatiei. Una din cele mai frumoase cetati.
Răspunde
liliana
august 10, 2019
“Oamenii devin ceea ce îi încurajezi să devină, şi nu ceea ce le spui mereu să fie” (Zig Ziglar) Felicitari ,Iulia!
Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus