Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgăraşului coordonate GPS: N 45.845374 E 24.973858


Imagini: Iulia Cristina Renciu


Cetatea Făgăraşului este o cetate transilvăneană amplasată în centrul României. O fortăreaţă aflată la jumătatea drumului dintre Sibiu şi Braşov în oraşul ce îi poartă numele. Poziţionată la poalele Munţilor Făgăraşului, aceasta este o oază de linişte şi relaxare.

Încă din secolul XIV a început construirea cetăţii de către Laszlo Kan. La început a fost o fortificaţie din lemn. În secolul următor aceasta a fost reconstruită din piatră şi cărămidă. În jurul acesteia a fost săpat un şanţ de apărare care s-a transformat ulterior într-un lac. Peste lacul cetăţii se afla un pod mobil, care în caz de atac era retrâs. Soldaţii atacau din cele patru turnuri bastioane amplasate în colţurile fortăreţei, dar şi din turnul de avanpost de tip baricadă  amplasat pe latura estică.

Datorită amplasării sale şi a sistemului de apărare foarte bine gândit, Cetatea Făgăraşului este printre puţinele cetăţi aflate în Transilvania, care nu a fost cucerită niciodată, chiar dacă a fost de nenumărate ori atacată de către imperiile vecine.

Un moment deosebit pregătit în fiecare weekend de angajaţii Muzeului Ţării Făgăraşului este garda cetăţii care în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu ora 11:00 fac pas de defilare şi un schimb de gardă. Momentul ne duce cu gândul la o atmosferă medievală.

Cetatea Făgăraşului este un important monument al ţării, deoarece ocupă locul doi într-un clasament mondial destinat celor mai interesante şi frumoase castele şi cetăţi din lume. Iar acum, prin mediatizarea intensă a frumoasei cetăţi, anual sosesc aici peste 100.000 de vizitatori. Turiști sunt curioşi să descopere frumuseţiile secolelor trecute, care parcă au fost îngheţate de trecerea anilor.

Cetatea Făgăraşului este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat fiind o destinație de vacanță potrivită în orice anotimp.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice


Ce veți găsi la târgul de vacanțe din Timișoara

Ce veți găsi la târgul de vacanțe din Timișoara

Sezonul de iarnă se încheie și tot ce facem este să ne gândim la cât de mult așteptăm vacanța de vară. Sunt atât de multe destinații posibile, în  țară și în străinătate, încât parcă am dori să programăm două concedii anul acesta. O condiție pentru ca asta să se întâmple este bugetul, iar ca să […]

0 comments
Mănăstirea Sfânta Ana - creația făgăduinței

Mănăstirea Sfânta Ana – creația făgăduinței

Mănăstirea Sfânta Ana –  ctitoria lui Pamfil Șeicaru Mănăstirea Sfânta Ana este un locaș de cult ortodox situat în orașul Orșova, pe Defileul Dunării, construită pe culmea Dealului Moșului, beneficiind de o panoramă deosebită asupra golfului. Mănăstirea Sfânta Ana are o istorie aparte, fiind ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat ca sublocotenent […]

1 comment
MS DIANA

Croazierele sunt tot mai căutate de turiștii români

MS Diana, navă cu echipaj românesc, a lansat noile croaziere pe ruta capitalelor imperiale. Acum este mai ușor ca niciodată să vizitezi capitalele Austriei, Slovaciei și a Ungariei. Îmbarcarea pe navă se face în Viena. Până acolo putem merge cu avionul, trenul sau mașina. O dată ajunși în capitala fostului imperiu începe povestea. Totul este […]

0 comments

3 Replies to “Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată”

Simona
2 noiembrie 2016
Felicitari pentru articol, pentru promovarea zonei noastre! Mult succes !
Răspunde
Aurel
3 noiembrie 2016
Sunt nascut in Fagaras iar Cetatea a fost o muza pentru mine in dezvoltarea imaginatiei. Una din cele mai frumoase cetati.
Răspunde
liliana
5 noiembrie 2016
“Oamenii devin ceea ce îi încurajezi să devină, şi nu ceea ce le spui mereu să fie” (Zig Ziglar) Felicitari ,Iulia!
Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *