Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Punguța cu 2 bani - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Punguța cu 2 bani - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Pensiunea Punguța cu 2 bani din Agapia – Moldova.

Dacă ajungi pe plaiurile Moldovei, în ținutul Neamțului, trebuie să zăbovești câteva zile. Trebuie să vezi negreșit casa lui Ion Creangă și să te minunezi de ești copil sau adult de ”muzeul poveștilor”.
Treci agale podul peste ”ozana cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul” și pașii te vor purta negreșit spre Cetatea Neamțului. Urcând drumul unduitor, vei sta câteva clipe să te hotărăști dacă să-l treci sau nu. Cetatea este impunătoare, de pe zidurile ei vei vedea toată frumusețea ținutului. Acolo, în ”cuibul de vulturi” pagini de istorie ți se vor perinda prin minte. Te vei simți mândru că ești român!

Trebuie negreșit să cutreieri locurile pentru a-ți umple sufletul de frumuseți și plămânii de aer curat și sănătos.
Și dacă tot ești plin de energia locurilor, merită ca sufletul tău să fie cuprins și de bucuria salbelor de mănăstiri care bine-cuvântează ținutul acesta de poveste: Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Sihla, Sihastria, Secu și bineînțeles Mănăstirea Neamțului.

Nu te grabi! Toate acestea nu se văd într-o zi. Trebuie neaparat să poposești la pensiunile din zonă.

Alege Pensiunea Punguța cu 2 Bani, unde vei putea rămâne în atmosfera locurilor.

Aici ți se oferă 2 camere triple ( conținând 1 pat dublu + 1 pat single, adică un total de 3 persoane ), 4 camere cu pat matrimonial de 2 persoane pentru fiecare camera și un salon mobilat în specificul artei tradiționale românești. Mobilierul de epocă și ambientul pensiunii te mențin în atmosfera locurilor. Totalul locurilor de cazare al pensiunii este de 14 locuri în 6 camere conform certificatului de clasificare și anexei.
Obiecte de artă populară ale unor artiști locali nu te lasă să uiți de Nică furând cireșe, de poveștile anilor copilăriei, de locurile minunate care te înconjoară.
Poți să asculți glasurile pădurii și să te odihnești pe iarba ca smaraldul din imediata apropiere a pensiunii.

Alege Pensiunea Punguța cu 2 Bani și nu vei regreta!

Te așteptăm într-o oază de liniște!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Moldova, Cazare Agapia, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Bar
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Se acceptă animale de companie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Moldova

Moldova

Moldova este o regiune a Europei de răsărit, românească pe planul cultural și lingvistic, astăzi împărțită, din punct de vedere politic, între trei state: România, Republica Moldova și Ucraina.

Astăzi, regiunea Moldova este alcătuită în România din următoarele județe: Bacău (fără localitățile Ghimeș-Făget și Poiana Sărată, care fac parte din Ardeal), Botoșani (fără localitățile Rogojești și Cândești, dar și fără fostul sat Gura Molniței care fac parte din Bucovina), Galați, Iași, Neamț (fără localitățile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei și Dămuc, care fac parte din Ardeal), Suceava (partea sud-estică și sud-vestică a județului, restul făcând parte din regiunea istorică Bucovina), Vaslui, Vrancea (fără localitățile de la sud de râul Milcov, care fac parte din Muntenia).

Moldova, regiunea care a dat țării valorile culturale ce ne-au îmbogățit și mângâiat copilaria își așteaptă astăzi turiști cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.

Dintre cele mai cunoscute și  mai interesante obiective turistice antropice amintim: Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Cetatea Neamțului, Palatul Culturii din Iași, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu, Turnul Goliei, Teatru Național Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Anticariatele de pe strada Lăpușneanu, Palatul Braunstein, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea Durău,  centrele orașelor: Piata Neamț, Iași și multe altele.

Casele memoriale ale marilor noștri oameni de cultură: Mihail Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Alexandru Vlăhuță, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și mulți alți.

Obiectivele turistice naturale ale Moldovei sunt de o frumusețe rară, dintre acestea amintim: Rezervația Naturală Polița cu Crini,  Parcul Național Ceahlău, Cascada Duruitoarea, Pârtia Durău, Peștera Tasorog, Lacul Vaduri, Lacul Pangarati și multe altele.

Vizitați Moldova pentru ca are atât de multe locuri frumoase încât o să vă „salte inima de bucurie”, o să fiți mângâiați de Ozana cea cristalină, iar popasul pentru odihnă îl puteți face pe malul Siretului pe urmele lui Alecsandri.


Obiective turistice

Palatul Culturii din Iași - frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfârșitului de secol și o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc în 1926 în prezența regelui României, Ferdinand de Hohenzollern. În 5 iunie 1883, Iașul trăia sărbtoarea dezvelirii statuii lui Ștefan cel Mare realizată la Paris dupa schițele lui Gh Asachi.

Bojdeuca lui Ion Creangă a fost inaugurată ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Române și prima casă memorială din România. Bărbatul ce păcatuise mergând la teatru, tunzându-și coada diaconicească și tragând cu pușca după ciorile din curtea bisericii Golia din Tg. Cucu și-a trăit aici ultimii ani de viață (1872-1889).

Biserica fortificată "Precista", cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este cel mai vechi monument istoric din Galați. În secolul al XVII-lea țndeplinea o dublă funcție: lăcaș de cult și cetate de apărare împotriva cotropitorilor.

Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, la o altitudine 1.270 m și este formată pe Pârâul Rupturii care izvorăște din golul alpin și se varsă în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz.

Grădina Botanică din Iași - cu o suprafață de 105 hectare, grădina strălucește prin mulțimea speciilor de plante prezente aici, organizate în 12 secții.
Citește mai mult