Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Ţara Haţegului - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Ţara Haţegului - Cameră cu 5 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Țara Hațegului din Hațeg – Transilvania.

Pensiunea ‘ Țara Hațegului ‘ este situată în Hațeg, în inima Țării Hațegului, pe drumul care duce de la Hațeg la Prislop ( strada Hunedoarei, nr. 44 – aproximativ 1km de stația peco Petrom și 1km de centrul orașului ).
Orașul Hațeg se află la 30 de km aproximativ de pârtia de schi de la Râușor și 25 km de Parcul Național Retezat.

Pensiunea dispune de 3 camere situate în mansarda casei, 11 locuri de cazare .

Camerele sunt dotate cu 1 sau 2 paturi duble, care dispun de baie proprie , bine izolate termic, televizor, internet Wi-fi, parcare proprie în curtea casei, terasă acoperită, grădină( proprietatea are 1ha-deci este ideală pentru plimbări în aer liber pe deal, iar din capătul grădini se vede tot Muntele Retezat și Hațegul ) și sală de divertisment și fitness ( masă de tenis, masă de mini fotbal, bicicletă, bandă de alergare, sac de box, bară și discuri cu greutăți, etc.).

Vă puteți relaxa în curtea casei la umbra terasei în hamac sau vă puteți petrece timpul în curte gătind mâncare la ceaun, la grătar sau în cuptorul cu lemne. Deasemenea puteți face plimbări în Țara Hațegului, în Parcul National Retezat, Castelul Huniazilor din Hunedoara, Mănăstirea Prislop- care este la doar 10 km, situl arheologic Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Mlaștina de la Peșteana, Biserica de piatră din Densus, etc.

Casa este situată într-o zonă liniștită, la periferia orașului ( dar în apropierea unui magazin alimentar ) atmosfera este plăcută și relaxantă, iar serviciile de calitate vă vor face să vă reîntoarce-ți oricând cu plăcere.

Vă aşteptăm cu drag!

Pentru a putea să vă oferim toate acestea am stabilit o serie de reguli de care vă rugăm, în mod respectuos, să țineți cont atât în timpul cât și după ce s-a încheiat sejurul dvs.

În pensiunea noastră :

-nu se percepe avans pentru una sau doua nopți de cazare rezervate online sau telefonic.

-se percepe obligatoriu avans (valoarea unei nopți de cazare) pentru rezervări de grup, cât și pentru perioade de cazare mai mari de 3 nopți.
Orice anulare de rezervare a camerei se va face numai în scris (email: ), cu cel putin 48 ore înainte începerii sejurului.

-în caz de neprezentare, pensiunea își rezerva dreptul de a retine suma aferentă primei nopți de cazare și de a elibera camera pentru restul perioadei rezervate.

Sosirea și plecarea:
Primirea camerei (check in) se poate face între orele 14:00 și 18:00.

Important : ÎN CAZ CA NU reușiți SĂ ajungeți LA pensiune până LA ORA 18:00 VĂ rugăm insistent SĂ anunțați telefonic orice întârziere, altfel NE rezervăm dreptul DE A caza alți turiști, ÎN funcție DE cerere.

Eliberarea camerei (check out) se face înaine de ora 12. 00.

Diverse
-fumatul în camere este strict interzis
-accesul persoanelor cu animale mici de companie este permis ( numai sa fie bine educate ) -orice încălcare a uzantelor hoteliere sau a normelor morale și de conviețuire sociala ( în mod special nerespectarea celorlalți turiști cazați și nerespectarea orelor de odihnă) dă dreptul hotelierului să întrerupă imediat contractul/cazarea fără nici un preaviz
-contravaloarea eventualelor distrugeri sau degradări ale bunurilor materiale aparținând Pensiunii Țara Hațegului va fi suportată de către cei vinovați de producerea acestora

Există posibilitatea de a caza grupuri de până la 12 persoane, pentru un weekend sau o săptămână în întreg apartamentul din mansardă pentru un preț mult mai mic.

Ne rezervăm dreptul de a acorda diferite bonusuri și servicii suplimentare fără plată cu scopul fidelizării clienților noștrii.
Vă rugăm insistent să citiți cu atenție condițiile de cazare descrise, care sunt în totalitate reale, înainte de a rezerva o cameră. Nu primim ulterioare reclamații.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Hațeg, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie de talie mică.

Facilităţi

 • Sală de fitness
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Spălătorie
 • Terasă
 • Transport auto

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult