Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Vila Crial - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Vila Crial din Straja – Straja.

Vila Crial din Straja este una dintre cele mai noi unități de cazare din stațiune. Vila Crial a fost special gândită pentru confortul și  relaxarea celor ce trec pragul unității de cazare. Fiind situată în apropierea pârtilor de schi, Vila Crial este locația perfectă pentru un sejur alături de familie sau grupul de prieteni.

Facilități

Fiind o unitate de cazare clasificată cu 4 stele, Vila Crial din Straja dispune de toate facilitățile necesare unei vacanțe reușite la munte.

Cu o capacitate de cazare 16 locuri în 8 camere duble matrimoniale, Vila Crial din Straja este deschisă tot timpul anului. Fie că alegi să te cazezi în timpul iernii pentru o tură la schi, fie că alegi să îî vizitezi pe perioada verii când toată stațiunea este verde și plină de viața, Vila Crial îți stă la dispoziție.

Camerele sunt echipate cu tot ceea ce este necesar unui sejur de vis. Paturile confortabile și băile luminoase fac din sejurul dumneavoastră la Vila Crial o experiență de neuitat. Fiecare cameră beneficiază de acces gratuit la internet Wi-Fi, minibar, uscător de păr, seif, televizor și cablu TV.

Centru SPA

Pentru confortul dumneavoastră, Vila Crial din Straja a creat un un centru SPA care se pliază pe gustul oricărui turist. Fie că alegeți să priviți fulgii de nea de pe geamul camerei cu jacuzzi, fie că alegeți o sesiune de relaxare în sauna uscată, Vila Crial vă va oferi mereu confortul de care aveți nevoie.

Restaurant

La parterul unității de cazare Vila Crail vă întâmpină cu un restaurant cu preparate specifice atât bucătăriei tradiționale cât și cu preparate din bucătăria internațională.

Ce vizităm?

De asemenea, Stațiunea Straja este un loc unde puteți vizita obiective turistice ca Schitul din Straja, Crucea Eroilor, Vârful Mutu sau îl puteți vizita pe ursul Baloo. De asemenea, puteți participa la Drumul Crucii, ce are loc în fiecare an de Vinerea Mare sau la Nedeia Sânzienelor, în 24 iunie.

Vila Crial din Straja vă așteptă se descoperiți una dintre cele mai frumoase stațiuni de schi din România.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Straja, Cazare Lupeni, Cazare Vile

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

 

 

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

10:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Schimb valutar
 • Scaun bebe
 • Jacuzzi
 • Bar
 • Încălzire centrală
 • Living
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sala conferinţe
 • Saună
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Straja

Straja

Stațiunea turistică Staja

Stațiunea Staja este situată în județul Hunedoara, în partea centrală a Munților Vâlcan la o altitudine de 1445 m.

Munții Vâlcan sunt așezați în sectorul Sud-Vestic al Carpaților Meridionali, iar împreună cu Munții Mehedinți, ei închid la Sud arcul carpatic cuprins între Jiu și Dunăre, culmea principală înălțându-se la peste 1400 m.
În partea de est se află Straja-Mutu, iar la vest avem Creasta Oslei. Spre nord, sunt limitați de Jiul de Vest, care îi desparte de Munții Godeanu, apoi de Munții Retezat între Vălea Soarbele și Câmpul lui Neag.

Complexul turistic Straja este format din multe case de vacanțe, pensiuni și vile. O parte dintre acestea sunt omologate cu 1,2,3 și 4 stele. Straja a fost declarată stațiune turistică locală în anul 2002.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă în Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi. fiecare pârtie fiind echipată cu instalație de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază și de instalație nocturnă, făcând sederea pe pârtie placută și seara. Toate pârtiile de schi sunt întreținute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menține în condiții optime pentru practicarea sporturilor de iarna. Stațiunea Straja dispune de aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din cei 26 km, o parte sunt acoperiți cu zăpadă artificială.
Cea mai lungă pârtie este Pârtia Straja, aceasta are o lungime de 8,1 km. Pârtia Straja se află  între Vf. Straja (1868 m) și stația de îmbarcare a telegondolei.

Accesul în stațiune este ușor și se poate realiza atât cu mașina cât și cu trenul sau autobuzul.

Cu mașina dinspre Petroșani sau dinspre Târgu Jiu pe DN 66, spre Lupeni, iar în Lupeni există indicatoare spre Staja.
Acces în stațiune cu telegondola se face din zona de agrement Brăița. Aici există o parcare păzită în care se poate lăsa mașina și se urcă cu telegondola până în stațiune.
Acces cu trenul sau autobuzul se poate face până în Lupeni și de acolo se pot lua taxiurile care fac continuu această rută și ziua și noaptea.

În Stațiunea există un detașament de Jandarmerie Montană și un serviciu public de Salvamont care sunt pregătite să intervină în caz de urgențe.

Din punct de vedere al obiectivelor turistice în stațiune pot fi vizitate Schitul Straja și Crucea din Metal.

Schitul Straja este un lăcaș la care se ajunge prin intermediul unui tunel cu lungimea de 50 m. Pe pereți tunelului sunt pictate scene din Vechiul Testament și Noul Testament. Alt obiectiv turistic îl reprezintă Crucea din Metal. Crucea are o înălțimea de 18 m și lățimea de 9 m, fiind un monument închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Stațiunea Straja este una din destinațiile preferate de turiști atât vara pentru drumeții și excursii, cât și iarna pentru practicarea sporturilor de sezon și petrecerea sărbătorilor de sfârșit de an.


Obiective turistice

Obiective turistice Straja Schitul Straja a fost ridicat pentru a aduce piosenie locului și pentru a fi un spațiu prielnic în care turiști să se poată închina.
Accesul la schit se face printr-un tunel lung de 50 m, pictat cu scene din Vechiul si Noul Testament și cu Calendarul Bisericesc Ortodox.

Crucea din Metal din vârful muntelui are o înălțimea de 18 m și lățimea de 9 m, fiind un monument închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Drumul Crucii este un obicei local practicat în Vinerea Mare de credincioși și constă în reproducerea drumului făcut de Mântuitorul Iisus Hristos spre Golgota. Drumul are 14 popasuri, la fiecare popas există cate un bazorelief care redă o scenă reprezentativă din opririle făcute de Mântuitor în drumul său spre muntele Golgota. Pelerinajul se termină la schitul din vârful muntelui.
Citește mai mult