Litoralul românesc – perla turismului nostru


Litoralul românesc

Hai la plajă pe litoralul românesc!


Litoralul românesc este una dintre principalele atracții turistice ale țării noastre.

România este înzestrată, din punct geografic și turistic, cu toate formele de relief, dar și cu ieșire la mare, astfel avem numeroase oportunități de a ne petrece vacanța la munte, la mare, în situri rurale sau în orașe culturale, cu o mare zestre istorică. Cu toate acestea vara turiștii cuceresc litoralul românesc.

Litoralul românesc are o lungime de 244 de kilometri, având ca extremități Capul Midia în nord și Vama Veche în sud. Frumusețea Mării Negre este dată de culoarea unică, verzuie spre neagră, culoare datorată salinității crescute. Apa marină și baia de soare sunt  benefice pentru sănătatea noastră. Sunt eficiente în tratarea a numeroase boli: reumatismale, respiratorii, bronșite, alergii, boli de inimă, creșterea metabolismului etc.

La mare trebuie să începeți ziua privind și respirând aerul marin pentru o stare de bine!

Cazarea este pentru toate gusturile și toate buzunarele. Caută aici cazare la mare

Stațiunile litoralului românesc

Litoralul Românesc are 15 stațiuni care satisfac toate dorințele turiștilor. Fie că doriți să petreceți o vacanță liniștită, departe de agitație, sau doriți să petreceți în fiecare seară, pe Litoralul Mării Negre veți găsi toate opțiunile. Cea mai importantă și cunoscută stațiune de pe litoralul românesc este stațiunea Mamaia, aflată în apropierea municipiului Constanța. Este cea mai renovată stațiune și cuprinde toate facilitățiile necesare pentru un sejur complet: all inclusive, Aqua Park-uri, cluburi de noapte, hoteluri de lux și chiar o telegondolă ce oferă o panoramă deosebită.

Stațiunile tineretului de pe litoralul românesc

Pe Litoralul Românesc avem și o stațiune dedicată studenților și tineretului. La Costinești se organizează tabere pentru elevi și studenți, iar muzica răsună până dimineața, tinerii petrecând timpul dansând și bucurându-se de petrecerile de pe plajă. Mai este încă o stațiune a tinereții, Vama Veche, destinată mai ales celor nonconformiști. Se ascultă muzică folk, se bea multă bere, iar în Vama Veche găsim multe plaje de nudiști.

Stațiunile perfecte pentru concediul cu copii

Pentru familiști și pentru cei care caută liniște sunt mai multe stațiuni retrase care oferă relaxare și liniște.
Eforie Nord și Năvodari (Mamaia Nord) sunt stațiuni pentru familiile cu copii, cu facilități diverse de cazare, Aquapark-uri și localuri unde puteți servi masa, la prețuri foarte bune. De asemenea, Eforie Nord are numeroase proprietăți balneoclimaterice, prin prezența lacului Techirghiol.  Lacul Techirghiol este recunoscut pentru curele cu nămol și apa sărată ce tratează numeroase boli.

Următoarele stațiuni: Eforie Sud, Neptun, Venus, Saturn, Olimp, 2 Mai ș.a.m.d. oferă cazare și facilități pentru familii și nu numai la prețuri foarte bune. Și în aceste stațiuni sunt prezente izvoare mezotermale și nămol, cu valoare terapeutică. În Eforie Sud, plaja este liniștită și cu multă verdeață, ce îi oferă un spirit sălbatic și retras. De asemenea, stațiunea 23 August este retrasă, un colț sălbatic, unde  simți liniștea și relaxarea mult dorită. Plajele sunt pline de verdeață, și oferă o imagine relaxantă, special pentru cei care caută liniștea și plimbările pe plajă.

Obiective turistice culturale și istorice de pe litoral

Pe lângă soare, plajă, apă, pe litoralul Mării Negre putem vizita obiective turistice culturale și istorice de mare importanță. Aici veți descoperi mărturii veche ale continuității civilizațiilor pe aceste meleaguri. Cetatea Histria, fostă colonie grecească, vestigiile fostei colonii Tomis în Constanța, Muzeul de Istorie din Constanța, Cazinoul din Constanța, Moscheia din Constanța, Delfinarul din Constanța și multe alte obiective.

Vă așteptăm pe Litorul Mării Negre, cu multă căldură, soare și distracție să petreceți un sejur de vis cu cele mai bune oferte!


Caută cazare în categoria: Cazare Litoralul Marii Negre, Cazare Vama Veche, Cazare Neptun, Cazare Costinești, Cazare Constanța, Cazare Mamaia, Cazare Eforie Nord, Cazare Eforie Sud

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre:

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

 

Săptămâna Patimilor – cu fața spre credință și iertare

Săptămâna Patimilor – cu fața spre credință și iertare

Săptămâna Patimilor este cunoscută în cultura și tradiția creștină încă din cele mai vechi timpuri. Această perioadă este reprezentată de […]

0 comments
Gărâna Jazz Festival

Gărână Jazz Festival – Magie cu acorduri de jazz

Gărână Jazz Festival (7-11 iulie 2016) Gărână Jazz Festival – festivalul de jazz open-air din satul de munte Gărâna, care […]

0 comments
100 idei de calatorie pentru 100 de Romania - DescoperimRomania.ro

100 de idei de călătorie pentru 100 de România

100 de Idei de călătorie pentru 100 de România ”Pe-un picior de plai, Pe-o gură de rai,” Așa începe poate […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus