Litoralul românesc

Litoralul românesc – perla turismului nostru

Hai la plajă pe litoralul românesc!


Litoralul românesc este una dintre principalele atracții turistice ale țării noastre.

România este înzestrată, din punct geografic și turistic, cu toate formele de relief, dar și cu ieșire la mare, astfel avem numeroase oportunități de a ne petrece vacanța la munte, la mare, în situri rurale sau în orașe culturale, cu o mare zestre istorică. Cu toate acestea vara turiștii cuceresc litoralul românesc.

Litoralul românesc are o lungime de 244 de kilometri, având ca extremități Capul Midia în nord și Vama Veche în sud. Frumusețea Mării Negre este dată de culoarea unică, verzuie spre neagră, culoare datorată salinității crescute. Apa marină și baia de soare sunt  benefice pentru sănătatea noastră. Sunt eficiente în tratarea a numeroase boli: reumatismale, respiratorii, bronșite, alergii, boli de inimă, creșterea metabolismului etc.

La mare trebuie să începeți ziua privind și respirând aerul marin pentru o stare de bine!

Cazarea este pentru toate gusturile și toate buzunarele. Caută aici cazare la mare

Stațiunile litoralului românesc

Litoralul Românesc are 15 stațiuni care satisfac toate dorințele turiștilor. Fie că doriți să petreceți o vacanță liniștită, departe de agitație, sau doriți să petreceți în fiecare seară, pe Litoralul Mării Negre veți găsi toate opțiunile. Cea mai importantă și cunoscută stațiune de pe litoralul românesc este stațiunea Mamaia, aflată în apropierea municipiului Constanța. Este cea mai renovată stațiune și cuprinde toate facilitățiile necesare pentru un sejur complet: all inclusive, Aqua Park-uri, cluburi de noapte, hoteluri de lux și chiar o telegondolă ce oferă o panoramă deosebită.

Stațiunile tineretului de pe litoralul românesc

Pe Litoralul Românesc avem și o stațiune dedicată studenților și tineretului. La Costinești se organizează tabere pentru elevi și studenți, iar muzica răsună până dimineața, tinerii petrecând timpul dansând și bucurându-se de petrecerile de pe plajă. Mai este încă o stațiune a tinereții, Vama Veche, destinată mai ales celor nonconformiști. Se ascultă muzică folk, se bea multă bere, iar în Vama Veche găsim multe plaje de nudiști.

Stațiunile perfecte pentru concediul cu copii

Pentru familiști și pentru cei care caută liniște sunt mai multe stațiuni retrase care oferă relaxare și liniște.
Eforie Nord și Năvodari (Mamaia Nord) sunt stațiuni pentru familiile cu copii, cu facilități diverse de cazare, Aquapark-uri și localuri unde puteți servi masa, la prețuri foarte bune. De asemenea, Eforie Nord are numeroase proprietăți balneoclimaterice, prin prezența lacului Techirghiol.  Lacul Techirghiol este recunoscut pentru curele cu nămol și apa sărată ce tratează numeroase boli.

Următoarele stațiuni: Eforie Sud, Neptun, Venus, Saturn, Olimp, 2 Mai ș.a.m.d. oferă cazare și facilități pentru familii și nu numai la prețuri foarte bune. Și în aceste stațiuni sunt prezente izvoare mezotermale și nămol, cu valoare terapeutică. În Eforie Sud, plaja este liniștită și cu multă verdeață, ce îi oferă un spirit sălbatic și retras. De asemenea, stațiunea 23 August este retrasă, un colț sălbatic, unde  simți liniștea și relaxarea mult dorită. Plajele sunt pline de verdeață, și oferă o imagine relaxantă, special pentru cei care caută liniștea și plimbările pe plajă.

Obiective turistice culturale și istorice de pe litoral

Pe lângă soare, plajă, apă, pe litoralul Mării Negre putem vizita obiective turistice culturale și istorice de mare importanță. Aici veți descoperi mărturii veche ale continuității civilizațiilor pe aceste meleaguri. Cetatea Histria, fostă colonie grecească, vestigiile fostei colonii Tomis în Constanța, Muzeul de Istorie din Constanța, Cazinoul din Constanța, Moscheia din Constanța, Delfinarul din Constanța și multe alte obiective.

Vă așteptăm pe Litorul Mării Negre, cu multă căldură, soare și distracție să petreceți un sejur de vis cu cele mai bune oferte!


Caută cazare în categoria: Cazare Litoralul Marii Negre, Cazare Vama Veche, Cazare Neptun, Cazare Costinești, Cazare Constanța, Cazare Mamaia, Cazare Eforie Nord, Cazare Eforie Sud

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre:

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

 

Sulina-acolo-unde-soarele-rasare-mai-devreme-Delta-Dunarii-www.DescoperimRomania-15 Litoralul românesc – perla turismului nostru

Sulina – acolo unde soarele răsare mai devreme

Sulina – acolo unde soarele răsare mai devreme După un drum lung, din cel mai vestic punct al României, către cel mai estic, am primit răsplata mult dorită: o plimbare de o ora jumătate pe canalele Dunării. Punctul nostru de îmbarcare a fost Tulcea, locul de unde a început experiența în Delta Dunării. Aici, parcă […]

0 comments
Cheile-Turzii-1 Litoralul românesc – perla turismului nostru

Cheile Turzii

Cheile Turzii – locul unde muntele se împletește cu apa Foto: Claudiu Vatau Cheile Turzii coordonate GPS: Lat: 46º33’49″N, Lon: 23º40’26″E Cheile Turzii se află în județul Cluj, în apropierea orașului Turda și au fost săpate de pârâul Hășdate în Munții Trascăului. Accesul principal spre Cheile Turzii se face cu mașina prin localitatea Cheia situată în aval. Se […]

0 comments
Festivalul-Satelor-Dunărene-–-tradiţie-de-peste-trei-decenii Litoralul românesc – perla turismului nostru

Festivalul Satelor Dunărene – tradiţie de peste trei decenii

Festivalul Satelor Dunărene – ediția a 38-a, 16 iulie 2016  Festivalul Satelor Dunărene are o tradiție de 37 de ani şi se desfășoară în prima săptămână a lunii iulie a fiecărui an în comuna Svința, fiind considerată a fi cea mai longevivă activitate de acest fel din județul Mehedinți. Comuna Sviniţa este situată în vestul extrem […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *