Gărâna Jazz Festival

Gărână Jazz Festival – Magie cu acorduri de jazz

Gărână Jazz Festival (7-11 iulie 2016)


Gărâna-Jazz-Festival-1-300x200 Gărână Jazz Festival - Magie cu acorduri de jazz

Gărână Jazz Festival – festivalul de jazz open-air din satul de munte Gărâna, care a adus ani la rând iubitorilor acestui gen musical artişti de renume, îşi deschide astăzi porţile pentru a 20-a oară.

Gărână Jazz Festival se va desfăşura pe parcursul a 5 zile, 7 – 11 iulie şi va aduce pe cele trei scene special pregătite un număr de 80 de artişti şi muzică live clipă de clipă.

Gărână Jazz Festival este cel mai important festival de acest gen din Europa Centrală şi de Est, iar satul Gărâna din judeţul Caraş-Severin este punctul “0” şi locul unde se stabilesc coordonatele care anunţă a fi unul dintre cele mai frumoase ediţii unde se îmbină magie cu acorduri de jazz. Cele trei scene de unde veţi putea savura muzică autentică jazz sunt: Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug şi nu în ultimul rând Hanul La Răscruce, locul încărcat de istorie unde a început festivalul în anul 1997. Imposibil să nu te îndrăgosteşti de acest gen musical, numai când auzi proprietarii hanului vorbind cu însufleţire şi mândrie despre momentele petrecute chiar la ei în curte, sau când vezi mărturii scrise atârnând la loc de cinste şi preţuite ale artiştilor ce le-au trecut pragul.

Cadrul natural, unde Munţii Semenic se îmbină armonios cu stilul muzical ce se află pe buzele tuturor zilele acestea, crează atmosfera perfectă pentru artiştii aşteptaţi cu nerăbdare: Jack DeJohnette, Yuri Honing, Magnus Ostrom, Carlos Bica, Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer – şi mulţi alţii. De menţionat este faptul că ediţia aceasta va fi îmbogăţită cu nu mai puţin de 9 proiecte româneşti, quartet-ul condus de Liviu Butoi, Liviu Butoi & French Connection, avându-l ca invitat pe renumitul pianist Mircea Tiberian vor urca pe scenă în 10 iulie.

Hanul La Răscruce va găzdui ediţia aceasta nume precum: Sebastian Spanache Trio, Emil Bizga Quartet, JazzyBit, Nicu Patoi & Platonic Band, Sorin Zlat Trio şi Bega Blues Band. Pe lângă serile cu muzică, vor mai fi şi evenimente-satelit precum lansări de carte sau seri de teatru.

Dacă v-am captat atenţia, vă invităm cu drag să luaţi parte la istoria muzicii jazz ce se scrie zilele acestea, alături de iniţiatorii proiectului, Hanul La Răscruce. Până acolo ajungeţi din Reşiţa pe DJ582, Gărâna aflându-se cam la 40 de kilometri depărtare. Bilete şi abonamente se mai pot achiziţiona la faţa locului, iar organizatorii vă sfătuiesc să vă înarmaţi cu haine pentru vreme capricioasă (veţi fi, totuşi, la 1000 metri altitudine) şi cu multă iubire pentru muzica jazz.

După atâta distracție vă recomandăm să vă potoliți foame și să vă odihniți la Hanul la Răscruce din Gărâna. Informații și rezervări: 0255226788, 0729925648.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Gărâna, Cazare Văliug

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *