Vincon Romania – pasiune pentru vin de calitate

Vincon Romania


Banner-articole-crame-1-300x300 Vincon Romania - pasiune pentru vin de calitateAșezată în cea mai mare și mai renumită regiune viticolă din România, Regiunea viticolă a Dealurilor Moldovei, Cramele Vincon Romania se întind pe o suprafață de aproximativ 1500 ha.
Din 1949 soiuri autohtone şi internaţionale cultivate aici dau an de an unele din cele mai căutare și mai bune vinuri de pe piața românească.
De pe colinele însorite strugurii culeși la maturitatea deplină sunt prelucrați în cele 11 ferme ale companiei.
Cele 11 ferme ale companiei prelucrează strugurii culeși la maturitate deplină din soiurile albe, rose și negre.
Din mijlocul podgoriilor: Huși, Panciu, Odobești şi Cotești, Vincon Romania trimite lumii vinurile: Muscatel, PREMIAT, VIN BUN (bag-in-box), Ciocârlia, Doi Cocosi, Proles Pontica, Galbenă de Odobești, Karpaten Berge, Sigillum Moldaviae, Beciul Domnesc, Rosé Verité, Beciul Domnesc Grand Reserve, Egregio, Rose Far Niente, Oenotecă, Comoara Pivniței, Mirabilis Machina, Vinotecă.

Tainele cramelor de la Vincon

Cele trei crame împletesc armonios istoria vinului cu arta vinificației și tehnica învechiri distilatelor.
Construită în secolul al XV-lea, Crama Beciul Domnesc, pastrează peste 100.000 de sticle de vin. Cele mai vechi sticle datează din 1949, iar cele noi li se adaugă an de an.

În Crama PARADIS distilatele de vin puse la învechire sunt păstrate în butoaiele de stejar.
Crama Cârligele te aduce aproape de lumea vinului. Aici musafirul pătrunde în tainele vinificației, descoperă tehnica ce transformă mustul în licoarea dumnezeiască din pahare.

Pasiunea și măiestria cu care se fac vinurile la Vincon i-au dus renumele peste hotare ajungand să fie recunoscut cu peste 350 de medalii de aur atât la concursurile naționale cât și internaționale, dintre care amintim: VINITALY VERONA, CONCOURS MONDIAL DU BRUXELLES, INTERNATIONAL WINE CONTEST BUCHAREST.

Pe cei de la Vincon Romania îi puteți cunoaste la Vintest, în perioada 07 – 09 decembrie, la Universitatea de Arhitectura și Urbanism ”Ion Mincu”.


Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Vincon Romania - pasiune pentru vin de calitate


Caută cazare în categoria: Cazare Moldova

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *