Lacul Iezer – Inima Bucovinei

Lacul Iezer este un lac de baraj natural localizat în partea de Nord a Carpaților Orientali, în partea de Sud – Vest a Obcinei Feredeului.

Lacul Iezer  apare menționat într-un document istoric din 12 iulie 1594, pe când domnea Aron Vodă și care mărtuisea : „Io Aron voevod, […] domn al ţării Moldovei. Am dat şi am întărit […] sfintei mânăstiri din Homor […] un munte care se chiamă Măgura, cu toate poenile şi izvoarele, care sunt împrejurul lui, care […] este danie sfintei mânăstiri din Homor dela răposatul părintele domniei mele, Alexandru voevod […]. Iar hotarul acelui munte mai înainte numit, care se chiamă Măgura, cu toate poenile şi izvoarele, începând dela Iazer merge până la Feredeu şi de aici tot la deal Obcina […] iarăşi până la Iazer […]”(D.I.R., 1952, p.112)

Lacul are o suprafață de 1,5 hectare, o adâncime medie de 7 m iar maximă de 12 m și se alimentează cu apele râului Iezer. Lacul este populat cu păstrăv, recordul a fost doborât în 1999 prin pescuirea unui păstrăv de 7,8 kg și 86 cm.

Apa Lacului Iezer este înghețată aproximativ 4 luni, din decembrie până spre sfârșitul lunii martie.

Lacul din inima Bucovinei este un lac pitoresc în comuna Sadova, în satul cu oameni frumoși, iar aici misterul naturii se îmbină perfect cu frumusețea lacului. În apa curată a lacului se reflectă perfect pădurile înalte de molid care înconjoară mirificul lac, iar iarba de pe maluri și cerul frumos colorat conturează un peisaj inedit.

Traseu turistic spre Lacul Iezer

Traseul care duce spre Lacul Iezer începe din DN 17A, se continuă pe Sadova 5,5 km până la casa Silvică Holohoșca, iar apoi pe drumul forestier Iezer încă 3,5 km.

Lacul de la marginea Sadovei este unul dintre cele mai vechi lacuri de baraj natural din România, ceea ce îi conferă o frumusețe aparte și este locul perfect pentru o mică evadare din rutina zilnică. Merită vizitat!

Foto: pensiuneaalunis.ro


Targul-de-Turism-al-Olteniei-DescoperimRomania.ro-1 Lacul Iezer – Inima Bucovinei

Centrul Multifuncțional Craiova va găzdui Târgul de turism al Olteniei

Se anunță o ediție spectaculoasă, cu reduceri, multe noutăți și surprize! Devenit deja o tradiţie, cel mai mare eveniment dedicat turismului  din regiunea  Olteniei- Târgul de Turism al Olteniei se adresează persoanelor în căutare de vacanţe în noi destinaţii, pe care să le rezerve la cele mai avantajoase preţuri. Un avantaj important pentru public este […]

0 comments
Nava-fluviala-de-croaziera-MS-Diana-si-a-inceput-misiunea-internationala-12 Lacul Iezer – Inima Bucovinei

De ce să alegi o croazieră cu nava MS Diana?

MS Diana este mai mult decât o navă de croazieră. MS Diana este locul în care turiștii vin, socializează, se distrează, se împrietenesc și se reîntâlnesc în următoarea croazieră. Indiferent de croaziera aleasă programul este potrivit pentru toată lumea. Liniștea transmisă de apă nu se compară cu nimic. Parcă toate problemele au rămas pe mal. […]

0 comments
Castelul-Peleş-–-primul-castel-electrificat-din-Europa Lacul Iezer – Inima Bucovinei

Castelul Peleş – Reşedinţa Regelui de oţel

Castelul Peleş  – primul castel electrificat din Europa Castelul Peleş coordonate GPS  45 21 34 N, 25 32 30 E Castelul Peleş se află pe Valea Prahovei în localitatea Sinaia. Este cel mai stilat Castel din ţara noastră, fiind şi unul dintre monumentele istorice importante ale Europei. În anul 1866 Regele Carol I, supranumit Regele […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *