Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatului

Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatului


De pe dealurile roditoare ale Banatului Crama Dealul Dorului a început în anul 2010 să își scrie istoria ducând mai departe o tradiție începută în zona Buziaș – Silagiu încă de la jumatatea Banner-articole-crame-1-300x300 Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatuluisecolului XIX de câțiva viticultori maghiari și germani care au înființat aici primele plantații de viță-de-vie.
Așezată în zonă Banatului, zonă recunoscută pentru calitatea vinurilor roșii, podgoria este întinsă pe o suprafață de 17 ha și cuprinde soiurile Muscat Ottonel, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon, Merlot și Burgund Mare.
Crama, așezată în mijlocul viei, dispune de dotări modern, creând aici vinuri de calitate superioară împărtite în trei game: Share, Rokova și Diverta.

Iubitori vinului de calitate pot găsi licoarea la magazinul propriu din Timișoara, dar și în sectorul HoReCa din zonă.
Crama Dealurile Dorului se află în apropiere de Timișoara, într-un cadru natural superb făcând din ea o destinație perfectă pentru cei care își doresc o degustare la cramă în mijlocul naturii și în același timp în apropierea centrului urban.

Premii și medalii

Calitatea vinului de aici este confirmată și de medaliile de aur și argint pe care crama le-a câștigat începând din anul 2014 atât la nivel național cât și internațional.
În 2015, Rieslingul italian din recolta 2014 a obținut Medalie de Aur la Concursul Internațional de Vinuri de la București (IWCB) iar la ediția din 2016, Muscat Ottonelul 2014 produs la Dealul Dorului a înregistrat punctaj de Medalie de Argint (după ce, cu un an înainte, obținuse două Medalii de Argint – la Chișinău Wines & Spirits și la Vinofest Vrsac). Cu un an mai devreme, crama a obținut un alt succes cu care fondatorul se mândrește – o Medalie de Aur la Vinvest 2014 pentru Cabernet Sauvignon-ul din recolta 2013. Tot în 2015, la Vinofest Vârșeț (Vrsac), în Serbia, rose-ul a obținut o Medalie de Bronz. (vinul.ro)

În perioada 07 – 09 decembrie la Vintest îi puteți cunoaște pe cei de la Crama Dealul Dorului. Evenimentul are loc la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatului


Caută cazare în categoria: Cazare Banat

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *