Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locuințe pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Chalet Weinkeller - Apartament cu 3 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire centrală

Informații generale

Cabana Chalet Weinkeller din Parâng – Retezat-Parâng.

Încă de la început îți urăm “Bun venit la noi !”, chiar dacă în acest moment ne vizitezi doar virtual.

Nu vrem sa-ți răpim prea mult timp vizitându-ne, așadar încercăm să răspundem rapid la întrebările pe care bănuim că le ai:

Î: cum se închiriază căbănuța?
R: integral; nu o să cazăm în același timp două sau mai multe grupuri de turiști.

Î: câte persoane se pot caza odată?
R: pentru confort maxim, 6 adulți.

Î: cum este “împărțită” cabana?
R: pe trei nivele; la parter (demisol) avem bucătăria, cramă (sală de mese), saună și baia principală cu cădiță pentru baie/dus; la etaj regăsim living-ul și baia de serviciu în care nu se poate face baie/dus; la mansardă se află două dormitoare. De la parter se poate urca în living doar prin exterior!

Î: unde dormim?
R: în oricare din cele două dormitoare de la mansardă, dotate fiecare cu pat matrimonial sau pe cele două canapele duble din living; unii turiști au preferat să doarmă în cramă sau afară lângă grătar :).

Î: ce mâncăm?
R: ce vă gătiți! Unitatea noastră este încadrata la unități de primire turistice în regim “self-catering”. Puteți lua masa și la restaurantele din zonă, situate la o distanta de circa 400 metri de noi.

Î: în ce gătim?
R: asta nu este o problemă! Colegele noastre au avut grijă să utileze bucătăria cu tot cea ce este necesar pregătirii și preparării mesei; astfel în bucătărie regăsiți tot felul de aparate electrocasnice (frigider, cuptor cu microunde, mașină de gătit cu plită vitroceramică și cuptor electric, sandwich maker, filtru cafea, etc) tot felul de oale, blide, tacâmuri, farfurii, căni, pahare, etc. Deasemenea puteți pregăti un delicios grătar, afară în curte.

Î: căldura avem?
R: avem 3 stele acordate de ministerul turismului din Romania, în urma vizitei unor exigenți domni de la amintitul minister.

Î: apă caldă avem?
R: avem 3 stele acordate de ministerul turismului din Romania, în urma vizitei unor exigenți domni de la amintitul minister.

Î: internet avem?
R: nu și nici pe viitor nu o să avem! Turiștii noștri trebuie să se bucure de relaxare, natură, în general de munte. Nu a murit nimeni dacă nu a folosit internetul câteva zile, dimpotrivă majoritatea celor ce ne-au trecut pragul au spus că au reușit să se “deconecteze” de grijile și problemele zilnice, altfel spus, “și-au reîncărcat bateriile”.

Î: unde las mașina?
R: accesul auto este facil în perioadele fără zăpadă până în parcarea proprie a cabanei, iar în perioadele cu zăpadă, se poate ajunge doar cu mașina 4×4; cei ce nu poseda o astfel de mașina își pot lăsa autoturismele în parcarea din drumul principal, la o distanta de 50 de metri.

Î: dacă nu vin cu mașina cum ajung la voi?
R: la cerere asiguram în mod gratuit transportul din orașul Petroșani, de la gară sau autogară.

Î: animalele sunt acceptate?
R: nu, indiferent de dimensiunea acestora.

Dacă mai sunt și alte întrebări, nu ezitați să ne contactați; vă răspundem cu bucurie la orice întrebare 🙂

Cât pe ce să uităm să vă mai spunem și că, dacă cochetați cu pianul, nu vă uitați acasă partiturile; în cramă este instalată o pianină pentru cei ce doresc să cânte sau pur și simplu să exerseze! Avem la dispoziția oaspeților toate genurile de muzica, dar dacă doriți să ascultați un anumit album, sau o anumita melodie, ar fi bine să veniți înzestrați cu un memory-stick pe care să aveți melodiile preferate în Mp3, pentru a le putea reda pe sistemul Hi-fi din cramă, sistem care are și funcție Karaoke!

În rest, veselie și relaxare, ingredientele unui sejur reușit.

Suntem onorați să vă aflați printre oaspeții noștri!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Retezat-Parâng, Cazare Parâng, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.
Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Schimb valutar
 • Acces la bucătărie
 • Cramă
 • Fax
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Saună
 • Şemineu
 • Spălătorie
 • Terasă
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Retezat Parâng

Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase zone naturale din România, cu un potențial turistic important. Această zonă cuprinde, în special, obiective turistice naturale, dar și obiective antropice, de interes istoric în special.

Munții Retezat

Munții Retezat este o grupă montană din Carpații Meridionali. Sunt munți tineri și măreți, formați din șisturi cristaline și, pe alocuri, calcare. Cea mai mare altitudine este de 2509 metri, în vârful Peleaga.

Munții Retezat sunt caracterizați de relieful glaciar, reprezentat de lacurile glaciare, văi glaciare, și piscuri înalte mărețe.

Cele mai frumoase lacuri glaciare din Munții Retezat sunt: Zănoaga (cel mai adânc lac glaciar din țară), Bucura (cel mai mare lac glaciar din România), complexul Ana, Lia, Viorica, Florica.

Peisajul este completat de văile glaciare, pline de grohotișuri și, pe alocuri, tufărișuri de afin, merișor și flori de colț. Pajiștile alpine sunt formate din tufișuri de eucalipt, bujor de munte. Pe stâncării putem observa caprele negre, animale ocrotite prin lege.

Există numeroase trasee montane spre principalele vârfuri (Retezat, Peleaga, Păpușa, Piatra Iorgovanului – aflată în zona Retezatului Mic – zonă calcaroasă), trasee ce pornesc din zona Câmpu lui Neag sau din zona Hațegului spre Pietrele.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă, există pârtii de schi în Munții Retezat în stațiunea montană Râușor. De asemenea la poalele Munților Retezat puteți vizita obiective culturale. În apropierea localității Râul de Mori puteți vizita Cetatea Colț și Biserica Medievală Ostrov. În orașul Hațeg puteți vizita Biserica Densuș, cea mai veche biserică din România, Biserica Reformată din Sântămăria Orlea, Castelul Kendeffy. La Sarmisegetuza puteți vizita urmele cetății dacice, capitala Ulpia Traiana.

Munții Parâng

Munții Parâng sunt o grupă montană din Carpații Meridionali, aflată între Valea Oltului și Valea Jiului. Sunt tot munți tineri, de origine alpină, formați din șisturi cristaline, dar și calcare. Au altitudinea cea mai mare în vârful Parângul Mare, de 2519 metri. Și în Munții Parâng există numeroase trasee montane și drumeții. Puteți vizita lacurile glaciare Capra, Podragu, Gâlcescu, dar și formațiuni calcaroase: Peștera Muierii, Peștera Bolii etc.

Iubitorii de sporturi de iarnă pot practică schiatul în stațiunea Parâng din Petroșani, în stațiunea Râncă și Transalpina Schi Resort. În ambele stațiuni se practică sporturi de iarnă, schi alpin, de fond și de tură, concursuri de schi, off–road, alpinism.

Zona Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase zone naturale ale României. Are o importanță deosebită prin peisaje naturale, lacurile, floristica și faunistică, foarte bine păstrate.


Obiective turistice

Lacul Zănoaga este cel mai adânc lac glaciar din țară, adâncimea lui fiind de 29 m și este un lac format într-un circ glaciar.

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România, având o suprafață de 8.90 ha și o lungime de 550 m.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în sec. XIV de către Nicodim de la Tismana cuu ajutorul domnitorului Mircea cel Bătrân.

Rezervația de zimbri Hațeg la 3 km de Hațeg este cea mai renumită rezervație de zimbri cu o suprafață de 102.392 ha, iar dinozaurii pitici din Țara Hațegului sunt unici în lume.
Citește mai mult