Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Diana - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Aer condiţionat, Baie în cameră, Cadă, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Casa Diana din Sulina – Delta Dunării.


Casa Diana din Sulina este situată în centrul orașului și oferă condiții bune de cazare pentru cei care doresc să viziteze Delta Dunării. Cele 7 camere duble puse la dispoziție pentru cazare au baie proprie fiecare, cu apă caldă în permanență, aer condiționat, internet si televiziune prin cablu, vă oferă tot confortul de care aveți nevoie. Renovările și modernizările făcute în 2014 aduc un plus de prospețime și culoare.

Bucătăria, utilată cu toate cele necesare precum și o terasa comună stă la dispoziția oaspeților. La cerere gazdele de la Casa Diana din Sulina vă prepară diferite mâncăruri tradiționale din pește.

În apropiere se află mai multe magazine și restaurante care vă stau la dispoziție.

Se pot organiza excursii și partide de pescuit în minunata Deltă a Dunării.

În Sulina se poate vizita Cimitirul Maritim care este situat la ieșirea din oraș spre plajă. Veți găsi aici pe lângă mormintele unor ofițeri și comandanți din Marina Regală Română și mormântul prințesei Ecaterina Moruzi, nepoata voievodului moldovean Ioan Sturza, nascută la Istambul,dar care a decedat la Sulina.

Farul Vechi, situat pe malul stâng al Dunării, actualmente nu este utilizat, dar pastrează încă inscripțiile celor care l-au construit. Aici au fost făcute filmări pentru cunoscutul film românesc „Toate pânzele sus”. Tot aici puteți și să pescuiți dacă doriți.

Turnul de apă, nu se cunoaște data exactă a construcției lui, s-a conservat foarte bine și este în stare de funcționare și astăzi.

Dacă timpul vă permite, mai puteți vizita și Muzeul și Farul de aterizare. Planurile de construcție pentru acest far au fost întocmite de inginerii englezi Ch. Hartley și M. Engelhardt care au avut o contribuție importantă și la planurile deconstruire a  canalului navigabil precum și la planurile de întreținere permanentă a brațului Sulina. Construcția farului este realizată în două etape și finalizată în anul 1870, fiind proprietatea Comisiei Europene a Dunării.

Între anii 1856 și 1921, sediul Comisiei este la Sulina – Palatul C. E. D. din str. I, nr. 202, dupa care se mută la Orșova. Dupa desființarea Comisiei, Ansamblul Farului din Sulina este transferat Administrației Fluviale a Dunării de Jos din Galați, ulterior intrând în patrimoniul Muzeului „Delta Dunării” din Tulcea. De aici, este preluat în 1991 de către Ministerul Culturii.

Astăzi, monumentul istoric se aflăîn administrarea Oficiului Național Pentru Protejarea Patrimoniului.

Vă așteptăm la Casa Diana din Sulina!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Terasă
 • WiFi

Parcare

Nu există posibilitatea de parcare.

Momentan nu sunt recenzii.

Delta Dunării

Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase delte din lume fiind și una dintre cele mai mari zone umede de pe glob, peste 80 % din suprafața deltei fiind acoperită cu apă.

Condițiile climatice din această zonă au permis dezvoltarea unei flore și faune specifice, fiind raiul pentru foarte multe specii de păsări și animale. Astfel aici natura și-a creat propriul muzeu al biodiversității. Un muzeu în care vă invităm să descoperiți peste 1200 de specii de copaci și plante dintre care amintim stuful, lianele, stejarii, papura, sălcii, iar din apă răsar spectaculos nuferii, eleganți subliniind culoarea din acest spațiu exotic.

În Delta Dunării avem și cea mai bogată faună ornitologică de pe continent, mai mult de 300 de specii dintre care amintim colonii unice de pelicani, pescăruși, gâște și rațe sălbatice, dar și o faună piscicolă reprezentată de caras, sturioni (nisetru și morun), știucă și multe altele, aproximativ 65 de specii.

Activitățiile pe care turiștii le pot practica în această zonă deosebită sunt numeroase.

Plimbările cu barca pe canalele Dunării sunt atracția principală, bărcile își croiesc dumul pe apă printre nuferi și dezvăluie un peisaj exotic extraordinar.

Pescuitul în deltă este dorința oricărui pescar pentru că aici faună piscicolă este bogată și diversificată întâlnindu-se atât specii specifice apelor dulci cât și apelor sărate.

Drumețiile sunt recomandate pentru cei care vor să descopere Delta Dunării de pe uscat. Astfel veți putea vizita zonele cu stuf în care sălășluiesc diverse păsări și animale, veți descoperi hergheliile de cai sălbatici de la Letea și alte viețuitoare care fac parte din acest peisaj minunat.

În deltă vei gusta din cele mai bune mâncăruri pescărești pentru că aici peștele este atracția principală din bucătărie, iar localnicii sunt bucătari desăvârșiți.

În anul 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, printre rezervațiile biosferei, astfel certificându-i valoarea și protejând-o.


Obiective turistice

Plaja din Sulina este o plajă tânără și se numără printre cele mai sălbatice locuri de pe litoralul românesc, este situată la aproximativ 2 km de orașul Sulina.

Farul Vechi, Catedrala din Sulina și Palatul AFDJ sunt doar câteva din monumentele și mărturiile culturale din istoria ținutului și a navigației.

Pădurea Caraorman ocupă un areal de 102,7 ha, cuprinzând stejari ce alternează cu elemente asiatice și balcanice, în care cuibăresc numeroase păsări ocrotite.

Pădurea Letea are o suprafață de 182,4 ha și aternează cu suprafețe de pășuni și de ierburi dând naștere la hasmacuri, un amestec de diverși arbori ca: stejarul, frasinul, teiul, precum si plante agățătoare cum sunt: vița sălbatică, curpenul, hameiul, fiind populată și de multe specii de păsări care prin modul lor de viață și unele caractere cu totul deosebite, întregesc complexitatea rezervației.

Centrul Muzeal Eco - Turistic Delta Dunării din Tulcea cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare.
Citește mai mult