Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Elena - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Internet

Informații generale

Casa Elena din Eşelniţa – Cazanele Dunării.

Urmând traseul de poveste al Clisurii Dunării, de la Moldova Nouă spre Orșova, în localitatea Eselnița întâlnim Casa Elena.

Situată în centru localității Eselnița, în comuna omonimă, Casa Elena din Eşelniţa vine în întâmpinarea turiștilor ce își doresc să evadeze din viața urbanului cotidian în mijlocul naturii, în adevărata oază de liniște a satului mehedințean.

Casa Elena din Eşelniţa dispune de o capacitate de până la 4 locuri de cazare, dispuse în două camere, un dormitor și un living la care se adaugă o baie dotată cu cabină de duș și o bucătărie complet utilată, pentru ca turiștii să se bucure de preparatele BIO ce provin direct din producția proprie a proprietarilor.

Liniștea și farmecul satului cu tradiție și istorie de peste 500 de ani, fac din Casa Elena din Eşelniţa un loc de poveste, un loc în care chiar și conducătorul Daciei, Decebal s-ar fi simțit ”ca acasă”.

La doar 100 de metri de Casa Elena din Eşelniţa se află un minimarket foarte bine aprovizionat, de unde vă puteți achiziționa tot ce vă este necesar pentru a nu simți în niciun fel absența orașului.

Pe langă farmecul nemărginit pe care îl crează întâlnirea celui de-al doilea fluviul ca debit al Europei cu uscatul românesc și sârbesc formând Cazanele Dunării, obiectivele turistice unice își impun un statut primordial în străbaterea acestor meleaguri. Fie că alegeți Mănăstirea Mraconia pentru turismul ecumenic, sau chipul sculptat în stâncă al regelui Decebal pentru turismul de nișă încărcat de istorie scrisă si nescrisă, Clisura Dunării și locurile minunate pe care le adăpostește vă promit momente de neuitat alături de familie sau de prieteni.

Dacă încă nu v-am convins de pitorescul peisaj al Clisurii Dunării, ținem să vă precizăm că zicala “omul sfințeste locul” se aplică și în acest caz iar gazdele noastre vă întâmpină încă de la intrare cu zâmbetul pe buze stându-vă la dispoziție cu tot ce vă este necesar pentru ca sejurul dumneavoastră să fie unul de neuitat.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Curte
 • Apă caldă
 • Bucătărie
 • Internet
 • Living
 • Televizor LCD

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult