Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Horia - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Apă caldă, Balcon, Cablu TV, TV

Informații generale

Casa Horia din Eşelniţa – Cazanele Dunării.

Casa Horia din Eșelnița este așezată la numai 7 km de municipiul Orșova și își așteaptă oaspeții oferind o cazare confortabilă și modalități plăcute de petrecere a timpului liber.

Situată pe malul Dunării, Casa Horia vă întâmpină cu cu ospitalitate, oferindu-vă un spațiu de cazare la etajul 1 al clădirii, format din 3 dormitoare – cu câte 2 paturi, decomandate, cu ieșire independentă pe balcoane, corp sanitar echipat corespunzător, aer condioționat și TV în fiecare cameră precum și internet.

La parter vă așteaptă un living generos, de 75 mp, cu minibar, bucătărie și cramă. Corpul sanitar de la parter este dotat corespunzător.

Aveți asigurate toate condițiile necesare gătirii și servirii mesei.

Închirierea pensiunii se face numai integral și pentru minim 2 nopți.

Pentru a vă relaxa și a vă bucura de împrejurimi, Casa Horia din Eșelnița vă pune la dispoziție o grădină de 1000 mp, cu front la Dunăre, pe o lungime de 75 de m, ponton acoperit pentru pescuit precum și un foișor pentru servirea mesei în aer liber. Un cuptor cu grătar, o fântâna proprie și șezlongurile  pentru plajă completează condițiile pentru un concediu plăcut și relaxant la malul Dunării. În plus, se pot organiza plimbări cu șalupa în zilele însorite, contra cost, în funcție de timpul de plimbare.

În cadrul plimbărilor cu șalupa sau cu vaporașul (cele din urmă fiind puse la dispoziție turiștilor în orașul Orșova) se pot admira Cazanele Dunării – Cazanele Mari și Cazanele Mici – cu punctele principale de atracție Mănăstirea Mraconia, Tabula Traiana, Statuia lui Decebal, etc.

Chipul lui Decebal este o sculptură în stâncă pe malul Dunării, în golful Mraconia, localizată între Eşelniţa şi Dubova. Fiind cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei, a fost finanţată şi promovată de istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale. Chipul lui Decebal are o dimensiune totală de 55m înălţime şi 25m lăţime.

Tabula Traiana – este un monument ridicat de împăratul roman Traian, pentru a marca marșul triumfal al trupelor imperiale romane spre Dacia și a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105. Monumentul se află de aproape 2000 de ani, la ieșirea din Cazanele Mici.

Vă recomandăm Casa Horia din Eșelnița pentru un sejur reușit!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie.
Se acceptă plata cu cardul bancar.
Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici.
Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Aer condiţionat
 • Apă caldă
 • Baie
 • Balcon
 • Bucătarie utilată
 • Cablu TV
 • Cadă
 • Cramă
 • Ieşire la Dunăre
 • Încălzire
 • Living
 • Loc de servit masa interior
 • Şalupă de închiriat
 • TV
 • Veselă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult