Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul turistic Cheile Cibinului - Cameră Dublă cu baie comună

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în unitate, Cablu TV, Duş, Televizor

  Micul dejun inclus în preţ pentru 2 persoane.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul turistic Cheile Cibinului - Cameră Dublă cu baie proprie

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Cablu TV, Duş, Televizor

  Micul dejun inclus în preţ pentru 2 persoane.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul turistic Cheile Cibinului - Priciuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Cablu TV, Duş, Televizor

  Micul dejun inclus în preţ pentru 4 persoane.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Complexul turistic Cheile Cibinului - Căsuţă

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Cablu TV, Dormitor, Duş, Living, Pat matrimonial, Televizor

  Micul dejun inclus în preţ pentru 4 persoane.

Informații generale

Complexul turistic Cheile Cibinului din Gura Râului – Mărginimea Sibiului.

Complexul turistic Cheile Cibinului vă aşteaptă să ii fiţi oaspete în orice perioadă a anului!

Vă oferim condiţii pentru odihnă şi relaxare maximă într-un cadru natural deosebit, o zonă montană cu adevarat mirifică, situată la 25 de km de oraşul Sibiu, în amonte de lacul de acumulare Gura Râului.

Fie că sunteţi o firmă care doreşte să ţină o sesiune de team-building, fie că vă doriţi câteva zile de relaxare cu familia sau alături de prieteni, complexul turistic Cheile Cibinului vă aşteaptă departe de forfota zilnică a oraşului punându-vă la dispoziţie, pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp, 5 corpuri de cazare, parcare, sală de conferinţe, restaurant cu terasă acoperită şi terasă în aer liber, loc pentru foc de tabără.

În incinta complexului turistic Cheile Cibinului şi în împrejurimi puteţi beneficia de o gamă variată de servicii şi agrement pentru orice vârstă: rummy, şah, table, tenis de masă, karaoke, călărie, plimbări cu ponei pentru copii, plimbări cu trăsura şi sanie trase de cai, în funcţie de sezon, teren de joacă pentru copii, plimbări cu mountain bikes, excursii off-road cu maşini de teren pe trasee montane, drumeţii şi multe altele.

Complexul turistic Cheile Cibinului are o capacitate maximă de cazare de 52 de locuri distribuite în 5 corpuri de cazare. Camere dotate cu încălzire centrală, băi proprii, televizor şi cablu. Două din cele 5 cabane: Ana şi Kara au în dotare şi living cu şemineu, baie, televizor şi cablu, deci sunt potrivite pentru grupuri mai mari, de până la 20 de persoane.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Mărginimea Sibiului, Cazare Gura Râului, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Teren de fotbal
 • Baie
 • Cablu TV
 • Duş
 • Grădină/Curte
 • Încălzire centrală
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Şemineu
 • Televizor

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro


Obiective turistice

Stațiunea Păltiniș este situată la cea mai înaltă altitudine din țară (1450 m) și totodată prima stațiune montană din România (1894).Cea mai importantă pârtie de schi din județul Sibiu este pârtia Oncești, de la Păltiniș, cu o lungime de 1.150 de metri. Situat la intrarea în statiunea Păltinis, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul „Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitoreștișsi mai asaltate locuri de către turiști.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel - unic în lume prin colecția sa de peste 700 de icoane, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Biserica Ursulinelor - prima clădire ridicată pe acest loc în 1474 a fost o mănăstire dominicană care a funcționat până în 1543, când, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari părți a populației săsești la religia lutherană, lăcașul de cult a intrat în posesia lutheranilor.
Citește mai mult