Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Cindrel - Cameră Twin Standard

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Televiziune prin satelit, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Cindrel - Cameră Twin Superior

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Televiziune prin satelit, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Cindrel - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Televiziune prin satelit, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Cindrel - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Televizor LED, Televiziune prin satelit, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Încălzire centrală

Informații generale

Hotel Cindrel din Păltiniș  – Mărginimea Sibiului.

Hotel Cindrel din Păltiniș este o locație cu totul specială. Situat pe crestele munților, acolo unde singurul zgomot este al fulgilor de nea ce se aștern pe pământ sau ciripitul păsărilor in pădurile de brazi, Hotel Cindrel vă așteaptă cu mic și cu mare să petreceți un sejur de neuitat.

Prezentare generală

Cu o capacitate de cazare de 94 de locuri dispuse pe 3 etaje și structurate în 20 camere standard twin, 20 camere superior twin, 3 camere superior cu pat matrimonial și 4 apartamente cu pat matrimonial în dormitor și canapea extensibilă în living, Hotel Cindrel din Păltiniș este alegerea perfectă atât pentru evenimente business cât și pentru evenimente private sau weekenduri cu familia departe de aglomerția urbană.

Facilități

Fiind o unitate de cazare clasificată cu 3 stele, Hotel Cindrel din Păltiniș dispune de toate utilitățile necesare. La parterul hotelului vă întâmpină două restaurante salon, un bar ce are acces către terasa exterioară acoperită. Tot în cadrul hotelului beneficiați de acces la piscina interioară cu apă încălzită la o temperatură de 28 – 30 grade Celsius, saună finlandeză, masaj, sală de fitness, biliard și tenis de masă.

În exteriorul hotelului  puteți alege să facți plimbări cu ATV-urile sau cu bicicletele MTB.

Restaurant

Hotel Cindrel din Păltiniș beneficiază de două restaurante salon a căror bucătărie este cu specific tradițional românesc, dumneavoastră putând opta inclusiv pentru proțap sau grătar cu cărbuni pentru mesele organizate.

Evenimente business

Hotel Cindrel din Păltiniș beneficiază de facilitati pentru organizarea de conferinte, seminarii, cursuri, prezentari, lansari de produs sau orice altă întalnire de afaceri. Ultimul etaj al hotelului vă oferă, pe langă o panoramă spectaculoasă asupra culmilor muntoase ale Cindrelului o sală de conferinte ce poate găzdui până la 100 persoane; sala are acces facil la zona de meeting și coffee-break, beneficiază de lumină naturală, wi-fi gratuit, instalație de climatizare.

Alte facilitati incluse în costul de inchiriere al sălii : videoproiector, ecran de proiecție, flipchart, sistem audio cu microfoane fără fir.

Ce poți face?

Situata în centrul României, în județul Sibiu, la doar 35 km de Sibiu, stațiunea Păltinis este cea mai veche stațiune montană din România fiind înființată de Societatea Carpatină Transilvania în anul 1894, fiind de asemenea stațiunea din Romania aflată la cea mai înaltă altitudine și anume 1442 metri.

Cunoscută ca stațiune a sporturilor albe, Păltinișul are piste special amenajate, de la cele mai accesibile celor care încep să deslușeasca tainele acestui sport până la cele cu mare grad de dificultate agreate de schiorii cu experiență.

La pârtia Oncești vă stau la dispoziție instalații de teleschi, telescaun și o instalație pentru nocturnă.

În sezonul estival, Păltinișul vă oferă multiple posibilități de recreere, cum ar fi terenuri de sport și trasee turistice, care, prin frumusețea peisajului înconjurător, aerul pur al pădurilor de conifere, creează o atmosferă de liniște și deconectare.

Vă invităm cu drag să petreceți un sejur alături de cei dragi la Hotel Cindrel din Păltiniș.

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul. Se poate solicita un avans,

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Închiriere ATV
 • Biciclete
 • Terasă exterioară
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Piscină
 • Bar
 • Biliard
 • Încălzire centrală
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masaj
 • Parcare
 • Sală de conferinţe
 • Sală fitness
 • Saună

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro


Obiective turistice

Stațiunea Păltiniș este situată la cea mai înaltă altitudine din țară (1450 m) și totodată prima stațiune montană din România (1894).Cea mai importantă pârtie de schi din județul Sibiu este pârtia Oncești, de la Păltiniș, cu o lungime de 1.150 de metri. Situat la intrarea în statiunea Păltinis, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul „Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitoreștișsi mai asaltate locuri de către turiști.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel - unic în lume prin colecția sa de peste 700 de icoane, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Biserica Ursulinelor - prima clădire ridicată pe acest loc în 1474 a fost o mănăstire dominicană care a funcționat până în 1543, când, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari părți a populației săsești la religia lutherană, lăcașul de cult a intrat în posesia lutheranilor.
Citește mai mult