Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Bună - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Produse pentru igienă, Televizor LED, Televiziune prin satelit, Mini-bar, Camere cu balcon, Baie cu cabină de duș

Informații generale

Pensiunea Casa Bună din Gârbova – Transilvania.

Pensiunea Casa Bună din Gârbova este situată în județul Alba la numai 40 de km de Alba Iulia și la aceeași distanță și de municipiul Sibiu. Este un loc al relaxării, al meditației și al contemplării. Pensiunea este situată în mijlocul naturii înconjurată de păduri dese și câmpuri întinse.

Pensiunea Casa Bună din Gârbova este locul ideal dacă doriți să petreceți câteva zile de liniște și relaxare alături de familie sau de grupul de prieteni.

Facilități

Cu o capacitate de cazare de 28 de locuri în 14 camere duble, Pensiunea Casa Bună din Gârbova vă invită să cunoașteți și să simțiți adevărata tradiție rurală, dar și farmecul satelor transilvănene.

Toate camerele sunt spațioase, cu un design modern, mobilier nou și beneficiază de condiții excelente de cazare la care se adaugă accesul gratuit la internet Wi-fi, televiziune prin satelit, băi proprii cu cabine de duș, dar și un minibar. Balconul fiecărei camere vă oferă priveliști impresionante asupra Podișului Secașelor sau asupra pădurii.

La parter vă așteaptă o recepție primitoare, dar și un restaurant cu servire a la carte, cu bucate tradiționale românești, dar și preparate din bucătăria internațională.

Relaxare

De departe cel mai minunat loc de unde puteți privi un apus absolut fermecător asupra podișului ce este mărginit de Munții Cîndrel este chiar foișorul suspendat pe care îl are Pensiunea Casa Bună din Gârbova la etajul al treilea.

În zilele călduroase de vară vă puteți relaxa la piscina de pe domeniul pensiunii sau chiar în curtea pensiunii alături de cei dragi.

Ce vizităm

Mergând spre apus, parcurgând cu pasul dar si cu văzul drumurilele bătătorite și încărcate de istorie ale satelor transilvănene colonizate în trecut de către germani ajungem la Cetatea Câlnic, un spațiu în care legendele par a-și da mâna creând fabuloase povești. Datorită păstrării în condiții excelente până în zilele noastre Cetatea Câlnic este unul din edificiile înscrise în Patrimoniul UNESCO.

La doar 10 km de Pensiunea Casa Bună din Gârbova întâlnim cetatea Greavilor, un alt loc plin de istorii și mărturii ale anilor și luptelor ce au trecut peste comuna Gârbova, un loc disputat de-a lungul timpului.

Vă invităm să descoperiți cu pasul, cu ochiul și cu simțul farmecul satelor transilvănene alături de Pensiunea Casa Bună din Gârbova.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Gârbova, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se accepta cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimenatre.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Magazin de suveniruri
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Servicii de spălătorie
 • Călcătorie
 • Jocuri de societate
 • Piscină
 • Bar
 • Încălzire centrală
 • Living
 • Parcare
 • Restaurant
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult