Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Cristian - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Încălzire cu sobe, Telefon, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Cristian - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Încălzire cu sobe, Telefon, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Cristian - Apartament cu 4 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Încălzire cu sobe, Telefon, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Casa Cristian din Gura Humorului – Bucovina.

Pensiunea Casa Cristian din Gura Humorului este situată la 1500 m până la Parcul Ariniş, parc ce cuprinde piscină olimpică, piscine exterioare pentru adulţi şi copii, pârtie de schi cu telescaun (vara folosit pentru drumeţii montane), iluminată şi cu tunuri de zăpadă, patinoar artificial, sală de sport, terenuri de sport, etc.

Pensiunea Casa Cristian din Gura Humorului are 8 dormitoare cu pături matrimoniale, mobilier stil românesc, francez, german, suedez, covoare orientale, sală de fitness, saună, salon de bibliotecă cu colecţii de Cd-uri de muzică clasică, jazz, linie audio Technics, pian de concert Yamaha – putându-se oferi recitaluri, saloane de brekfast, dinner, beverage, grădina botanică cu peste 400 de soiuri de plante floricole, microbuze şi limuzine pentru transportul turiştilor, parcare, etc.

Rough Guide, cel mai vândut ghid din lume, datorită unei prezentări cu spirit, autorii fiind romancieri-

A reuşit să îndrume spre casa noastră oaspeţi din 32 de ţări, cu naţionalităţi şi culturi diferite; asta şi pentru că facem totul singuri, soţia mea şi cu mine – fără nici un salariat, bucătari, chelneri sau recepţioneri adică aşa cum trebuie să fie într-o pensiune.

Mâncarea şi băutură de casă sunt tradiţionale familiei şi Bucovinei, iar gustul şi calitatea consider că sunt cele de acum 100 de ani. Servirea mesei o facem noi, familia, şi fără excepţie ea se transformă în ocazii minunate de introducere a musafirilor noştrii în cultură, tradiţiile şi spiritul românilor şi în special a bucovinenilor.

Avem o grădină cu peste 400 de soiuri de flori printre care un rozariu cu peste 1200 de trandafiri în 120 de soiuri. Deasemenea de Paşte înfloresc mii de lalele în 130 de soiuri. Nu mai vorbim de zambile, narcise, ghiocei, crocus, stânjenei, bujori, clematis, rododendroni, gladiole, panseluţe, garofiţe nemţeşti, cerceluşi, crini, dalii, dumitriţe, begonii, etc., care din martie până în decembrie ne dau o rază de speranţă.

Salonul Muzical este la a 10-a stagiune muzicală având peste 100 de recitaluri de pian, vioară, violoncel, chitară clasică, operă, jazz dar şi orchestre simfonice în grădină. Cele mai consacrate nume ale scenei româneşti interpretative, laureaţi ai mărilor concursuri şi festivaluri inernaționale dar şi mari artişti din Elveţia, Austria, Germania, Polonia, Rusia au cântat la noi.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Sală de fitness
 • Livadă
 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Internet
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Spălătorie
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult