Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa din Salcâmi - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa din Salcâmi - Suită

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Casa din Salcâmi din Polovragi

Pensiunea Casa din Salcâmi din Polovragi este o alegere perfectă pentru a petrece o vacanță minunată înconjurat de munți. Pensiunea este situată la poalele Munților Căpățânii și Parâng, la o distanță de 5 km de drumul european 81 (Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu) într-un cadru pitoresc și rural din localitatea Polovragi, în apropierea rezervației de salcâmi.

Pensiunea Casa din Salcâmi vă oferă 7 camere, în regim double, frumos amenajate și spațioase, plus o suită pentru familii. Pensiunea are o capacitate totală de 16 locuri. Toate camerele dispun de un balcon mare, cu o priveliște minunată spre poalele munților, baie privată echipată cu toate utilitățile necesare, TV prin cablu, încălzire centrală și acces la internet gratuit. Decorul camerelor este rustic, tavanul fiind îmbrăcat cu lambriuri de lemn, iar mobilierul este din lemn masiv. Articolele de toaletă, prosoapele și lenjeria de pat sunt gratuite.

Interiorul Casei din Salcâmi este, de asemenea, unul rustic, cu scară interioră din lemn, mobilă frumos sculptată, cuverturi și prosoape țărănești, specifice zonei etnografice a Olteniei. Coridoarele sunt decorate cu animale împăiate și decorații de inspirație folclorică.

Gazdele de la Pensiunea Casa din Salcâmi din Polovragi vă oferă și posibilitatea preparării meselor, cu produse proaspete obținute în gospodăria proprie. Bucătăria pensiunii este amenajată într-un stil medieval, construită cu piatră din râu, dar echipată cu toate utilitățile moderne necesare. Se pot prepara mâncăruri din bucătăria tradițională, internațională, dar și mâncăruri speciale pe bază de carne de vânat. Lactatele, carnea, dulceață, sucurile naturale și băuturile tradiționale sunt produse făcute în casă, 100% naturale.

Puteți servi masa în restaurantul pensiunii, la parter, decorat în lemn cu elemente rustice și moderne, dar și pe cele două terase din curte, amenajate rustic, cu o vedere pitorească spre pădurile înverzite. Grădina este frumos amenajată, cu foișor, facilități pentru grătar și fântână. De asemenea copii au loc de joacă, special amenajat cu leagăn și tobogan. La pensiune sunt biciclete gratuite pentru plimbări în aer liber.

De la Pensiunea Casa cu Salcâmi se pot face drumeții în locuri mai puțin cunoscute cu formațiuni carstice sau peșteri, sub îndrumarea gazdelor, sau puteți vizita cele mai importante obiective turistice din zonă: Peștera Polovragi, Cheile Oltețului, Mănăstirea Polovragi, Crucea lui Ursachi, Cetatea Dacică, Luncile Oltețului, Peștera Muierilor, Cetatea Dacică etc.

La 30 de km se află stațiunea Rânca, pentru iubitori de sporturi de iarnă, și șoseaua Transalpina, una dintre cele mai frumoase șosele din țară, cu peisaje pitorești.

Pensiunea Casa din Salcâmi din Polovragi este o alegere perfectă pentru a vă bucura de o vacanță în zona montană, într-o zonă carstică deosebită din România, unde gazdele vă așteaptă cu drag de fiecare dată!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Oltenia, Cazare Polovragi, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

13:00

Ora de plecare

11:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesara plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Tichete de vacanţă
 • Livadă
 • Bar
 • Fermă proprie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Terasă
 • TV în living
 • WiFi

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Oltenia

Oltenia

Oltenia – este o zonă inedită a României cu valori turistice și culturale extraordinare, dar de cele mai  multe ori necunoscute sau prea puțin cunoscute de turiști.

Zona turistică Oltenia datorită poziționării sale, reliefului variat, monumentelor istorice, culturale, naturale și tradițiilor unice, dispune de condiții prielnice pentru dezvoltarea turismului.

Cele mai frumoase zone montane sunt localizate în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți, zone în care sunt concentrate și stațiuniile montane și balneare.

Din punct de vedere al turismului balnear Oltenia găzduiește 3 zone bogate în ape minerale: în Mehedinți ( Bala, Schela Cladovei, Gura Văii ), în Gorj ( Săcelu ), în Vâlcea ( Govora, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata ).

Oltenia este și un ținut al mănăstirilor, bisericilor și schiturilor, fiind a doua după Moldova ca număr și importanța acestor așezăminte religioase, astfel turismul religios și cultural este foarte bine dezvoltat.

Întâlnim mănăstiri pe Valea Oltului precum: Cozia, Surpatele, Stănișoara, Horezu, Govora toate în judeţul Vâlcea. În judeţul Gorj se găsesc mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Strâmba și Crasna. Iar în judeţul Mehedinţi găsim Mănăstirea Vodiţa, Mraconia, Sfânta Ana.

Cele mai mari orașe din Oltenia sunt: Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Râmnicu Vâlcea, acestea sunt și cele mai importante centre culturale din sudul României.

Orașul Târgu-Jiu este perla Olteniei culturale pentru că aici sunt găzduite operele lui Constantin Brâncuș într-un parc dedicat. Clădiri de mare valoare arhitecturală găsim și în Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina și Râmnicu Vâlcea.

În Drobeta Turnu Severin găsim Cetatea Medievală a Severinului, recondiționată, în apropierea ei sunt ruinele de la Podul lui Traian de peste Dunăre, iar în centrul orașului au fost renovate importante și valoroase clădiri.

De un interes special se bucură, așa numitele ”Cule”, case fortificate ce se găsesc doar în Oltenia.

Vă invităm să vizitați această zonă extraordinară, să descoperiți frumusețea monumentelor istorice, culturale și naturale din Oltenia.


Obiective turistice

Coloana Infinitului a fost inaugurată pe 27 octombrie 1938 și are o înălțime de 29,35 m, a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului).

Poarta Sărutului este o sculptură în piatră care se află amplasată pe aleea de la intrarea din Parcul Central din Tg. Jiu.

Masa Tăcerii este lucrată în calcar și se află amplasată în Parcul Central al orașului Tg. Jiu.

Casa-muzeu a fost inaugurată în 1971, fiind un monument de arhitectură, în care sunt expuse obiecte ce au aparţinut familiei Brâncuşi. Aceasta are o arhitectură populară de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi a fost restaurată în 1971.

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, jud. Mehedinți, reprezintă cel mai mare pod natural din țară și al doilea ca dimensiune din Europa.
Citește mai mult