Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Popasul Transilvania - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, LCD TV, Cablu TV, Încălzire centrală

Informații generale

Pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele – Transilvania.

Pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele este locația perfectă pentru un concediu de vis alături de familie sau de prieteni. Situată într-o locație de basm, la altitudinea de 1200 metri în Pasul Tihuța, pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele vă așteaptă să îi treceți pragul.

Cu o capacitate de 30 de locuri de cazare în 15 camere duble, toate clasificate cu 4 stele, pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele vă invită la relexare și recreere în mijlocul naturii, acolo unde singurul zgomot este doar cel al ciripitului păsărilor.

Facilități

Toate camerele beneficiază de condiții moderne de cazare, precum şi de un design modern, ce se îmbină într-a ambianță perfectă cu lemnul masiv al mobilierului. Toate camerele beneficiază de baie proprie cu cabină de duș, acces gratuit la internet Wi-Fi, televizor, cablu T,V., încălzire centrală, paturi confortabile, unele camere au vedere spre munte, în timp ce altele au vedere spre drumul european.

Pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele beneficiază și de un restaurant cu servire a la carte unde puteţi degusta atât preparate tradiționale cât și produse din bucătăria internațională.

Ziua, vă puteți relaxa alături de prieteni la un joc de biliard, pe terasa din exteriorul unității de cazare, preparând un grătăr împreună cu familia sau chiar într-o aventură cu ATV-urile ce se pot închiria de la pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele. Cei mici se pot juca în voie pe terenurile de sport special amenajate pentru ca ei să se afle în siguranță deplină.

Ce vizităm?

Pentru că ne află într-o zonă pitorească, acolo unde cerul se unește cu pământul și crează peisaje de basm, nu putem părăsi Piatra Fântânele fără o vizită la Castelul Dracula sau pe Dealul Zimbrului, cunoscut și sub numele de Măgura Calului. Cele două cătune, Cioasa și Dornișorul Călimanului, singurele cătune total izolate de pe teritoriul României, dar și izvorul La Borcuț așteaptă să fie descoperite cu pasul și cu văzul. Dacă alegeţi schiul, la doar 30 de km, la Vatra Dornei vă așteaptă două pârtii de schi dotate cu teleschi. Viața monahală este puternic reprezentată de Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului. Pentru cei ce aleg traseele montane recomandăm Munții Călimani, Bargăului și Rodnei, aceștia incluzând și traseul ce vizează cele două pasuri Rotunda și Grădinița.

Vă recomandăm un sejur la pensiunea Popasul Transilvania din Piatra Fântânele alături de familie și de prieteni.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:30

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Nu este necesară plata unui avans. Se accepta cardul de credit.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie. Se pot percepe taxe.

Facilităţi

 • Plimbare cu ATV
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Parcare păzită
 • Călcătorie
 • teras
 • Biliard
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Minibar
 • Restaurant
 • Seif
 • Spălătorie

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult