Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Rodica - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Rodica - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Rodica din Bușteni – Valea Prahovei.

Pensiunea Rodica din Bușteni este situată la poalele Caraimanului, de pe care tronează maiestuoasă Crucea din Bucegi, Pensiunea Rodica din Bușteni este binecuvantată de un peisaj mirific, de așezarea la mai puțin de 50 de metri de pădurea de conifere de pe Zamora precum și de un aer încărcat cu ioni negativi și bogat în seleniu. Aceștia au rol pe deplin demonstrat atât în păstrarea sănătății, cât și în tratarea multor boli ale civilizației moderne (nevroze, obezitate, hipertensiune, boli pulmonare, hepatice).

În acest peisaj feeric, cu o veche tradiție turistică, Pensiunea Rodica din Bușteni oferă condiții de petrecere a concediilor, weekend-urilor, sărbătorilor, team-building-urilor, onomasticelor, cantonamentelor și a oricărei forme de recreere. În timp ce împrejurimile oferă nenumărate posibilități de activități sportive sau turistice, Pensiunea Rodica le completează în orice anotimp cu condiții optime de cazare.

Obiective turistice din Bușteni

În continuare veți găsi o listă cu o serie de obiective ce pot fi vizitate și trasee care pot fi făcute în această stațiune:

            – Mănăstirea Caraiman – situată chiar la baza munților e un loc de pelerinaj care oferă un peisaj minunat și multă liniște;

– Cascada Urlătoare – situată la capătul unui traseu de aproximativ 30-40 min. nu foarte dificil chiar plăcut as putea spune, e un loc care te energizează!

– Castelul Cantacuzino – achiziționat și redat în circuitul turistic, după ce o bună perioadă de timp a funcționat ca și unitate sanitară, castelul are o arhitectură deosebită și o grădină exterioară superbă în fața castelului aflându-se chiar o mică peșteră.

Telecabina din stațiune dezvăluie un peisaj superb și este cel mai lung traseu de acest gen din țară, iar cu puțin noroc pot fi observate și caprele negre. Platoul Bucegi este un deschizător de noi trasee care te conduc spre noi peisaje minunate. Câteva obiective care pot fi vizitate pe platou:

– Babele, formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 metri);
            – Sfinxul, celebra stâncă uriață, singuratică, formată din conglomerate, datorită acțiunii îndelungate a factorilor meteo precum vânturi, ploi, zăpezi, înghet, dezgheț.
            – Crucea de pe Caraiman – situată la 1h30min – un traseu care merităfăcut, peisajele care se pot vedea de la cruce asupra stațiunii Bușteni cât și asupra stațiunilor vecine sunt unice;

– Vârful Omu 2.505 metri, sau spre Peștera Ialomiței, Cabanele Piatra Arsă și Vârful cu Dor;

Alte atracții deosebite sunt: Piatra Arsă, Jepii Mari și Jepii Mici ornamentate cu vârfuri ascuțite.

În pensiune se vorbesc limbile engleză şi franceză.

Vă așteptăm la Pensiunea Rodica din Bușteni!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Schimb valutar
 • Acces la bucătărie
 • Închirieri de biciclete
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masaj
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Valea Prahovei

Valea Prahovei

Valea Prahovei este situată în judeţele Prahova şi puţin din Braşov.

Este una din cele mai importante zone turistice ale ţării dezvoltându-se de-a lungul timpului datorită peisajelor spectaculoase, ospitalităţii locuitorilor şi apropierii de Bucureşti, fiind preferată şi de importanţi oameni politici şi de cultură ai  României, unul dintre aceştia a fost chiar Regele Carol I al României.

Principalele staţiuni din Valea Prahovei sunt: Azuga, Breaza, Buşteni, Cheia, Predeal, Sinaia, Pârâul Rece.

Predealul este cea mai înaltă staţiune din România. Râul Prahova brăzdează regiunea de la nord la sud.

 Valea Prahovei  este un loc minunat unde natura este spectaculoasă în totalitatea ei, iar creaţiile omului vin să sporească şi mai mult importanţa turistică a locului.

Obiective turistice Valea Prahovei

Dintre cele mai importante obiective turistice antropice avem: Castelul Peleş, Castelul Cantacuzino, Castelul Pelişor, Casino Sinaia, Biserica Domnească, Mănăstirea Caraiman, Muzeul George Enescu, Muzeul Memorial Cezar Petrescu, Centrul Cultural Aurel Stroe, Castelul Iulia Haşdeu.

Dintre obiectivele turistice naturale ale României avem aici: Cascada Urlătoarea, Pestera Raței, Cheile Zănoagei, Cheile Urșilor, Cheile Orzei, Cheile Tătarului, Clăile din Lespezi, Canionul Horoabei, Parcul Naţional Bucegi, Vârful Omu, Sfinxul şi Babele.

Valea Prahovei este locul unde se simte bine orice turist, indiferent de pretenţii. Aici găsim de la unităţi de cazare de lux la posibilitatea cazării la cort. Se pot face drumeţii pe numeroasele trasee marcate, dar zona deține și importante atracții pentru turismul cultural.

Valea Prahovei este locul ideal pentru o vacanţă prelungită sau un weekend la munte.


Obiective turistice

Stațiunea Sinaia, supranumită și Perla Carpaților pentru peisajele superbe și pentru condițiile deosebite de practicare a sporturilor de iarnă, este situată la poalele munților Vârful cu Dor, Furnica și Piatra Arsă, în plină zonă carpatică.
În Sinaia sunt amenajări speciale destinate practicării sporturilor de iarnă: pista de bob cu o lungime de 1.500 m (13 viraje și 132 m diferență de nivel), pârtii de schi de diferite grade de dificultate (Carp - 2.500 m, dificila; Papagal - 2.140 m, dificilă; Turistică - 2.800 m, medie etc.), pârtii pentru săniuș etc.

Stațiunea Bușteni – denumită și “Poarta Bucegilor, situată la poalele Caraimanului, la o altitudine de 880m, este o stațiune balneoclimaterică și de odihnă. Datorită poziției sale, de aici se deschid foarte multe trsee turistice montane, cele mai interesante atracții fiind: Piatra Arsă, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman (cu monumentul ridicat in cinstea eroilor căzuți în primul razboi mondial), Vârful Omu. Stațiunea este destinația ideală pentru tutrism montan, ski, fotografie și relaxare.

Stațiunea Predeal - este situatã la poalele munţilor Bucegi (la nord-est de aceştia) şi la nord-vest de munţii Baiului, între râurile Prahova şi Timiş.
Stațiunea are ca puncte de atracţie opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei si traseele montane marcate pentru turism, trasee ATV, telescaunul şi teleschiurile de pe Clãbucet. Numeroasele localuri specializate în arta culinarã româneascã şi internatională completeaza oferta stațiunii.
Citește mai mult