Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare

Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare

Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare


Banner-articole-crame-1-300x300 Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu MareCrama Budureasca a fost inaugurată în 2013 și se întinde pe o suprafață de 5200 mp, fiind  una dintre cele mai noi și mai mari crame din zona vitivinicolă Dealu Mare.

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.

Așezată pe un versantul sudic, Crama Budureasca beneficiază de condiții propice dezvoltării și producției stugurilor negri și albi.

Premii și medalii

Afaltă într-o continuă expansiune Budureasca se mândrește cu o multitudine de medalii de aur și argint. De asemenea, Crama Budureasca este și un important distribuitor de vinuri, clasându-se pe primele poziții la număr de sticle vândute anual.

“Faptul că luăm anual medalii ne spune că suntem pe drumul cel bun, meritul e al tuturor, fiecare își face treaba în ideea că vrem calitate”, susține directorul de la Crama Budureasca. Din punctul lor de vedere, la Budureasca ideea de calitate se traduce într-o normare cât se poate de severă la hectar, ținând cont de tinerețea plantației și de obiectivele de business (de menționat că, “la bază”, Dumitru Vârgă este economist, iar atenția pentru cifre i-a rămas întipărită adânc în obiceiuri). Ulterior, odată ce strugurii intră pe mână lui Donnelly, treaba lui este să încerce să scoată în evidență ceea ce este mai bun în fiecare variatate.

Vinuri de colecție

Soiuri plantate la Crama Budureasca sunt: Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Fetească Albă, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay, Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel; Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească neagră, Shiraz, Pinot Noir.

Printre cele mai importante vinuri produse și coemrcializate de Crama Budureasca trebuie să amintim Budureasca Standard, Bag in Box DOC, Bristena (retail); Origini, Vine in Flames, Budureasca Premium, Noble 5.

De asemenea, în cadrul cramei se pot organiza degustări atât pentru pesoanele fizice cât și evenimente organizate pentru grupuri.

Îi puteți cunoaște pe cei de la Crama Budureasca în perioada 07 – 09 noiembrie 2018 la Vintest. Sub semnul Iubesc Vinul Românesc, Crama Budureasca se va prezenta cu etichete de colecție dedicate Centenarului Marii Uniri.

Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul VinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *