Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST 2019

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST 2019

VINVEST 2019

Seara trecută, Timişoara a fost locul în care 45 de vinuri – aparținând unui număr de 15 producători români și străini – au fost degustate la pre-evenimentul organizat în deschiderea celei de-a XVI-ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, desfăşurat în acest an în perioada 19-21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

Printre licorile bahice care au încântat simţurile invitaţilor de marcă prezenţi la restaurantul Vineri 15 se numără vinuri produse de: COTNARI, crama Hermeziu, VINCON Romania, Thesaurus Wines, crama Aramic, crama Gabai, crama Dealul Dorului, Podgoria Silvania, Domeniile Sâmburești, Domeniile Sera, crama TRANTU, crama Vinuri Republica Moldova, Domeniile Urlați, dar ne-am bucurat și de o degustare în premieră – a vinurilor ecologice Lacrimi de Lună, produse de Ferma Măgureni. De asemenea o prezență aparte a fost dată de o gamă diversificată de  vinuri italienești, distribuite în România de Ovest Food & Beverages, o parte din ele fiind vinuri ecologice.

Anul acesta, VINVEST își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism. Producători din România și din afara țării își vor expune bogăția vitivinicolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai VINVEST, din Serbia, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova. De asemenea, ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, își vor prezenta ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon. Programul include diferite acţiuni ce au menirea de a accentua bogăţia sectorului viticol naţional și internațional: inedita expozitie ad-hoc cu 100 de sticle de vin, simpozioane ştiinţifice, prezentări, manifestări din zona gastronomiei, artelor, literaturii, şi multe altele.

Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00. Un bilet de intrare costă 25 de lei, sumă pentru care fiecare persoană primește ca suvenir un pahar special pe care îl poate folosi la numeroasele degustări din Salon.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara VINVEST ediția a XVI-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția 100 de parteneri și colaboratori. Co-organizatori sunt Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara, Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST.Lista completă a vinurilor degustate:

COTNARI

Francusa sec 2017

Blanc Cotnari demisec, 2016

 VINCON ROMANIA

Muscat Ottonel demisec, Sigilum

Tamaioasa Romaneasca dulce, Sigilum

Rose Verite demisec, 2018

Feteasca Neagra 2016 Beciul Domnesc Grande Reserve

CRAMA HERMEZIU

Sauvignon Blanc sec, 2014

Traminer sec, 2014

Muscat Ottonel sec, 2015

Cabernet Sauvignon sec, 2015

CRAMA GABAI

Feteasca Neagra rose sec, 2017

Muscat Ottonel sec, 2017

CRAMA TRANTU

Rose Pinot Noir, 2017

Cardonnay sec, 2017

CRAMA LACRIMI DE LUNA

Cramposie Selectionata, sec 2017

Negru de Dragasani, sec 2017

THESAURUS WINES

Muscat Ottonel demidulce, 2017

Cabernet Sauvignon sec, 2015

CRICOVA

Cricova Prestige Cardonnay sec, 2016

Cricova Prestige roz sec, 2018

Cricova Prestige rosu sec, 2014

DOMENIILE SAMBURESTI

Chardonnay sec, 2018

Cabernet sauvignon sec, 2016

CRAMA DEALUL DORULUI

Burgund Mare sec, 2015

Cabernet Sauvignon, 2015

PODGORIA SILVANIA

Feteasca Regala sec, 2017

Pinot Noir demisec, 2017

DOMENIILE URLATI

Frizante Alb

Frizante Rose

CRAMA ARAMIC

Sauvignon Blanc sec, 2017

Cabernet Sauvignon sec, 2017

CRAMA VINURI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Milestii Mici Allegro Merlot 2017

OVEST  FOOD & BEVERAGE 

Intrigante Grillo 2018

Sollazzo  Nero D’avola 2016

Trantui Sauvignon Catarrallo 2017

Di’More  Azzolino 2015

 

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *