Cetatea Râșnov – Falnic supraveghtor al Râșnovului


Cetatea Râșnov – Falnic supraveghtor al Râșnovului

 


Semeață și impunătoare, loc de cugetare cu istoria și cu siguranță, dovada a umanității, Cetatea Râșnov este cu siguranță unu loc ep cre trebuie să îl vizitezi.

La doar 20 de km de brașov, un loc de poveste își deschide porțile, Râșnovul, oraș micuț, de munte care și-a căpătat prestigiul ăn turismul românesc. Cu o deosebită implicare a autorităților locale și cu multă dăruire pentru turismul local, orașul devine din ce în ce mai atractiv pentru turiști.

Rosenau

Cel mai important punct de atracție este de departe, Cetatea Râșnov, construită din piatră și cărămidă. Legenda spune ca primii sași care au ajuns pe dealul unde astăzi se afla cetatea au văzut de-a lungul dealului o întindere de trandafiri sălbatici, care sunt de fapt măceșii. Au hotărât să se stabiliească aici și locul să poarte numele de Rosenau. Ulterior și stema orașului Râșnov a fost concepută cu 3 trandafiri sălbatici.

Dorită şi necucerită

Cetatea Râșnov are 7 turnuri dintre care doar câteva au guri de tragere. Restul turnurilor erau folosite de arcași pentru supravegherea zonei. Cetatea Râșnov nu a fost cucerită niciodată în totalitate, singurul moment în care o parte din cetate a fost cucerită s-a datorat lipsei apei.  Cetatea este gazdă în fiecare zi sutelor de turiști veniți din întreaga lume pentru frumusețea locului. Ulterior, pentru a evita situații de deschidere a porților în timpul invaziilor s-a decis construirea unei fântâni în cetate.

Aici s-au filmat cele mai importante filme istorice precum Dacii (1966), Columna (1968) sau Nemuritorii (1974).

O parte din cetate a fost restaurata în 2011 și 2012 și începând cu luna mai va intra din nou în proces de restaurare.

Trebuie să îl cunoşti

Dacă nu ai fost încă la Râșnov, mai ai timp să o faci până în luna mai a acestui an. Îi mulțumim lu Gabrile pentru că ne-a fost ghid și ne-a prezentat frumusețea locurilor.

Program de vizitare şi taxe de intrare la Cetatea Râşnov:
Zilnic între orele 09:00 – 19:00 | Taxa fotografiat sau filmat: 5 lei 
Taxa intrare: 12 lei – adulţi, 6 lei – copii/elevi

Dacă îți dorești și tu un tur ghidat ca al nostru ți-l recomandăm pe Gabriel. Îl poți contacta la 074.510.665 sau pe rasnov.cetate@gmail.com

Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus