Ravensca

Ravensca – doar natura, cerul şi Dumnezeu

Ravensca – doar natura, cerul şi Dumnezeu


Ravensca este un sat micuţ şi liniştit aşezat pe acoperişul munţilor Almăjului din judeţul Caraş-Severin, la aproximativ 760 de m altitudine. Revensca este cel mai mic sat din salba satelor ceheşti din Banat numărând aproximativ 100 de locuitori. Datorită specificului său etnic, satul se caracterizează prin acurateţea cu care au fost păstrate tradiţiile şi obiceiurile specifice poporului ceh. Fiind cel mai izolat din cele 6 sate cehești din Banat, aici a fost cel mai bine conservată limba cehă veche, nefiind alterată nici de limba română nici de cea sârbo-croată.

Datorită poziţiei sale, în zilele senine, satul asigură o privelişte superbă atât spre Dunăre cât şi spre Depresiunea Almăjului, Munții Locvei şi Munţii Aninei. Pentru  iubitorii de drumeții există trasee marcate care fac legătura cu satele din Clisura Dunării.

În acest sat pitoresc timpul a stagnat, aici nu există zgomotul maşinilor, nu există aglomeraţie, există doar linişte şi frumuseţe.

Drumul de pământ până la intrarea în micuţa localitate este practicabil. Natura te însoţeşte cu frumuseţile ei până ce ai urcat în vârful muntelui.

Iar în vârf te aşteaptă pe lângă căsuţele micuţe, frumos îngrijite ale pemilor (denumirea locală pentru cehi), animăluţele libere şi curioase de oamenii noi care au venit să viziteze. Dar și poienile întinse pe care florile de câmp sălăşluiesc nestingherite.

În lunile de primavară copacii înfloriţi îţi dau senzaţia că faci parte dintr-un alai de nuntă în care natura este mireasă.

Caut aici cazare în apropiere: Cazare Banat

La Ravensca se poate ajunge din:

      • Bucureşti, urmând traseul: Bucureşti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane – Bozovici – Ravensca
      • Timişoara, urmând traseul: Timişoara – Reşiţa – Bozovici – Moceriş sau Timişoara – Oraviţa – Bozovici – Ravensca
      • Deva, urmând traseul Deva – Haţeg – Oţelu Roşu – Caransebeş – Bozovici – Ravensca

Caut aici cazare în apropiere: Cazare Cazanele Dunării
Este atât de frumos şi de liniştit încât ne dă senzaţia că aici a ramas doar natura, omul, cerul şi Dumnezeu.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Vulcanii-Noroioși-și-peisajele-dinamice-ale-Buzăului-34 Ravensca – doar natura, cerul şi Dumnezeu

Vulcanii Noroioși și peisajele dinamice ale Buzăului

Vulcanii Noroioși nu sunt singurii pe teritoriul țării noastre. Totuși, orice călător odată ce calcă în inima Pâclelor Mici își dă seama că vulcanii noroioşi sunt rari pentru Europa. Toate fenomenele spectaculoase îi fac demni de o transformare pură într-un obiectiv touristic important și de neratat în această viață. Parcă de secole între pâclele de […]

0 comments
Castelul-Huniade-2 Ravensca – doar natura, cerul şi Dumnezeu

Castelul Huniade – istorie, cultură, simbol

Castelul Huniade – cea mai veche clădire din Timişoara Foto: Denisa Lazăr Castelul Huniade coordonate GPS: lat. 45.7530371, long. 21.2267058 Castelul Huniade este fără doar şi poate cea mai veche clădire de pe teritoriul Timişoarei. Un simbol al istoriei şi important punct de reper. Actualul Castel Huniade a fost construit din ordinul lui Iancu de Hunedoara, […]

0 comments
Lacul-Dracului-–-oglinda-cerului Ravensca – doar natura, cerul şi Dumnezeu

Lacul Dracului – oglinda cerului

Imagini: Oana Berzescu Lacul Dracului coordonate GPS: N 44.86440 E 21.81262 Lacul Dracului este un lac carstic care se află în Munții Locvei ( județul Caraș-Severin ), fiind situat pe malul stâng al Nerei. Inițial a fost un lac subteran, dar datorită prăbușirii unei bucăți din tavanul peșterii, Lacul Dracului a ieșit la suprafață, fascinând turiștii. […]

1 comment

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *