Festivalul Anonimul – proiectii non-stop

Festivalul Anonimul – proiecţii non-stop

Festivalul Anonimul şi deconectarea de la cotidian


Festivalul Anonimul a ajuns la a XIII-a ediție şi se va desfăşura din nou la Sfântu Gheorghe, în 8 – 14 august 2016. Locația Delta Dunării nu este întâmplător aleasă, ci e locul perfect unde al doilea fluviu ca mărime din Europa întâlnește Marea Neagră printr-o frumoasă și spectaculoasă deltă.

Festivalul Anonimul a ales Sfântu Gheorghe din Delta Dunării deoarece se rupe cu totul de cotidian, creând exact atmosfera propice derulării unui festival de film. Ullițele comunei sunt acoperite de nisip fin, de o frumusețe greu de exprimat în cuvinte, perfecte pentru a se putea derula întâlnirile, dialogul și dezbaterile adresate în special tinerilor.

La Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul filmele rulează continuu, ziua se pot vizualiza în cele două săli de cinema special pregătite, iar pe timpul nopții organizatorii au amplasat un ecran uriaș care vor reda atât secțiunile competiționale cât și cele necompetiționale. Secțiunile competiționale sunt două la număr – lungmetraje și scurtmetraje. Cele 6 titluri propuse pentru competiția de lungmetraj sunt: Hedi, Dreams, 5 October, The land of the enlightened, Demon şi Miracolul din Tekir/The miracle of Tekir. Surtmetrajele Ficțiune și Animație concurează pentru premiul ”Cel mai bun scurtmetraj străin”, respectiv ”Cel mai bun scurtmetraj românesc”. De menționat este faptul că premiile ”Anonimul” vor fi acordate exclusiv pe baza votului publicului prezent la festival.

De asemenea, vor rula o serie de proiecţii românești care vor putea fi văzute în cinematografe doar peste câteva luni: Sieranevada – care va fi proiectat în deschiderea Serii Filmului Românesc, în 9 august. Proiectiile vor continua cu lungmetrajele Câini, Două lozuri și scurtmetrajele Ninel și Oase pentru Otto. De asemenea, veți putea vedea și filme românești deja rulate în cinematografe, precum Ilegitim, Dublu și Bypass.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Film Independent Anonimul este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism. 

Vă recomandăm cu încredere câteva zile de relaxare, să savurați filme bune care sunt cea mai bună deconectare de la cotidian.


Caută cazare în categoria:
Cazare Delta Dunării, Cazare Sfântu Gheorghe

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *