Lacul-Tarnita–si-a-undelor-poveste-Idei-de-calatorie-Cluj-DescoperimRomania.ro

Lacul Tarnița – și a undelor poveste

Lacul Tarnița – și a undelor poveste…


Lacul Tarnița reprezintă una din cele mai admirabile și apreciate destinații turistice din județul Cluj. Găsit între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, lacul de acumulare este alimentat de apele Someșului Cald. Acest locșor de rai își oferă frumusețea și liniștea tuturor celor dornici de a evada și a medita în sânul naturii.

Activități

Dacă îți place “să plutești pe apa clară” și să asculți “a undelor poveste” te poți adresa la Yachting Club Tarnița pentru serviciile de închiriere de ambarcațiuni (barcă, caiac, etc.) Pe teritoriul lacului există acces la plajă, de asemenea periodic au loc concursuri de înot. Un bonus inclusiv pentru familiile cu copii este locul cu cea mai încântătoare vedere asupra Lacului Tarnița. De la Piatra lui Dan totul se vede ca pe palmă. Traseul spre punctul de reper este destul de ușor de parcurs și durează aproximativ două ore. 

Traseul spre Piatra lui Dan

Să descoperi aceeași destinație turistică din mai multe unghiuri este ca o gură de aer proaspăt. Odată ajunși la lac să nu ezitați să-l vedeți și de la înălțime, așa cum îl văd păsările. Porniți de la barajul Tarnița pe un drum forestier (nu este posibilă circulația cu mașina). Mergeți pe un drum mic cu multă vegetație, iar peste 50 metri faceți dreapta la prima intersecție. Urcați dealul până vedeți pe partea stângă o poiană. Ajunși la culmea dealului continuați să mergeți pe curba de nivel spre dreapta, la prima intersecție faceți iarăși dreapta, traseul fiind ca o coborâre ușoară. Ajungeți într-o poiană de aproximativ 450 metri lungime, o traversați și intrați în desișuri. Trebuie să faceți o coborâre un pic mai accentuată de 2 minute, părăsiți poteca făcând dreapta și coborâți versantul muntelui vreo 2-3 minute. Et voila, bine ați venit la Piatra lui Dan, una din cele mai miraculoase vederi din România. 

Legendele locului

Dacă vă plac legendele, nu ezitați să ascultați poveștile localnicilor. Ei spun că adâncimea enormă a lacului (care atinge pe alocuri 70 m) găzduiește lostrițe monstruoase. Ele păzesc liniștea cuceritoare a Tarniței de străini. Aceste legende trezesc interesul celor mai curajoși și crează o atmosferă cu adevărat clandestină.  Lacul Tarnița împreună cu varietatea de activități oferită și diversitatea peisajelor sale vă va surprinde plăcut. În semn de recunoștință încercați să fiți cât mai indulgenți și respectuoși cu natura.

Galerie foto:


Caută și alte idei de călătorie și oferte de cazare în România


Caută cazare în categoria:Cazare Transilvania, Cazare Cluj-Napoca


Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice  

Citește și …


Muzeul-ASTRA-–-O-profunzime-de-traditii-DescoperimRomania.ro-1 Lacul Tarnița – și a undelor poveste

Muzeul ASTRA – O profunzime de tradiții

Muzeul ASTRA – O profunzime de tradiții  Complexul Național Muzeul ASTRA ( Asociațiunea transilvană pentru literatura română și cultura poporului român ) este cea mai importantă instituție etno muzeală din România.  Situat în apropierea  orașului Sibiu, muzeul transpune călătorul în trecutul îmbelșugat de tradiții al poporului român încă de acum două secole.   Viața rurală în epoca modernă  Muzeul ASTRA  oferă […]

0 comments
Cascada-Prigor-izvor-de-apă-ocrotit-de-natură Lacul Tarnița – și a undelor poveste

Cascada Prigor – izvor de apă ocrotit de natură

Cascada Prigor – un colț sălbatic Cascada Prigor – coordonate GPS: 44,897412 22,134006 Cascada Prigor (sau cascada lui Nițu) este situată pe teritoriul comunei Prigor din județul Caraș-Severin, la poalele Munților Almăjului. Drumul de acces este bun. Din centrul satul Prigor se face dreapta, dacă veniți din direcția Bozovici, apoi stânga pe a doua stradă […]

0 comments
Bucuresti_Casa-Poporului Lacul Tarnița – și a undelor poveste

Casa Poporului – istoria neştiută

Casa Poporului este un edificiu colosal care a dat naştere unor mituri care mai decare mai bizare, dar în care există totuşi şi un sâmbure de adevăr. Construcţia acestei clădiri-mamut cum mai era numită a început în anul 1980. Nicolae Ceauşescu a ordonat, după cutremurul din 04 martie 1977 „reconstruirea” Bucureştiului ca un oraş de sine […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *