Lacul Tarnița – și a undelor poveste


Lacul-Tarnita–si-a-undelor-poveste-Idei-de-calatorie-Cluj-DescoperimRomania.ro

Lacul Tarnița – și a undelor poveste…


Lacul Tarnița reprezintă una din cele mai admirabile și apreciate destinații turistice din județul Cluj. Găsit între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, lacul de acumulare este alimentat de apele Someșului Cald. Acest locșor de rai își oferă frumusețea și liniștea tuturor celor dornici de a evada și a medita în sânul naturii.

Activități

Dacă îți place “să plutești pe apa clară” și să asculți “a undelor poveste” te poți adresa la Yachting Club Tarnița pentru serviciile de închiriere de ambarcațiuni (barcă, caiac, etc.) Pe teritoriul lacului există acces la plajă, de asemenea periodic au loc concursuri de înot. Un bonus inclusiv pentru familiile cu copii este locul cu cea mai încântătoare vedere asupra Lacului Tarnița. De la Piatra lui Dan totul se vede ca pe palmă. Traseul spre punctul de reper este destul de ușor de parcurs și durează aproximativ două ore. 

Traseul spre Piatra lui Dan

Să descoperi aceeași destinație turistică din mai multe unghiuri este ca o gură de aer proaspăt. Odată ajunși la lac să nu ezitați să-l vedeți și de la înălțime, așa cum îl văd păsările. Porniți de la barajul Tarnița pe un drum forestier (nu este posibilă circulația cu mașina). Mergeți pe un drum mic cu multă vegetație, iar peste 50 metri faceți dreapta la prima intersecție. Urcați dealul până vedeți pe partea stângă o poiană. Ajunși la culmea dealului continuați să mergeți pe curba de nivel spre dreapta, la prima intersecție faceți iarăși dreapta, traseul fiind ca o coborâre ușoară. Ajungeți într-o poiană de aproximativ 450 metri lungime, o traversați și intrați în desișuri. Trebuie să faceți o coborâre un pic mai accentuată de 2 minute, părăsiți poteca făcând dreapta și coborâți versantul muntelui vreo 2-3 minute. Et voila, bine ați venit la Piatra lui Dan, una din cele mai miraculoase vederi din România. 

Legendele locului

Dacă vă plac legendele, nu ezitați să ascultați poveștile localnicilor. Ei spun că adâncimea enormă a lacului (care atinge pe alocuri 70 m) găzduiește lostrițe monstruoase. Ele păzesc liniștea cuceritoare a Tarniței de străini. Aceste legende trezesc interesul celor mai curajoși și crează o atmosferă cu adevărat clandestină.  Lacul Tarnița împreună cu varietatea de activități oferită și diversitatea peisajelor sale vă va surprinde plăcut. În semn de recunoștință încercați să fiți cât mai indulgenți și respectuoși cu natura.

Galerie foto:


Caută și alte idei de călătorie și oferte de cazare în România


Caută cazare în categoria:Cazare Transilvania, Cazare Cluj-Napoca


Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice  

Citește și …


Câmpina - Brebu

Zona Câmpina – Brebu – simplitatea naturii

Peste tot în lume sunt munți și dealuri, plaiuri și vâlcele, văi și pâraie, dar armonizarea acestora într-un mod atât […]

0 comments
Anul Nou

Anul nou între tradiții și superstiții

Tradițiile românilor de Anul Nou De Anul Nou, românii pornesc cu speranță și încredere spre un nou drum. Trecerea dintre […]

0 comments
Pădurea Baciu – poarta către altă lume

Pădurea Baciu – poarta către altă lume

Pădurea Baciu și fenomenele inexplicabile Pădurea Baciu, cunoscută și sub numele de Pădurea Hoia-Baciu, se află în Transilvania, mai exact la marginea […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus