Timișorenii sărbătoresc venirea primăverii prin acțiune de împădurire

 Timișorenii sărbătoresc venirea primăverii prin acțiune de împădurire


În luna martie, “Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de primăvară la nivel național.Afis_PFBRo-2019-212x300 Timișorenii sărbătoresc venirea primăverii prin acțiune de împădurire

 „Perioada iernii a adus precipitațiile mult dorite, atât sub formă de ninsoare, cât și sub formă de ploaie, ceea ce face ca, acțiunea amânată în toamnă, din cauza secetei solului, să fie posibilă în luna martie. Astfel, în luna pădurii inițiem o a treia plantație forestieră, din cadrul proiectului, de data aceastaîn zonăde deal,în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest terennecesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

În data de 16 martie la Cralovăț vom împăduri un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul în limita locurilor disponibile (plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, doar pentru cei care au solicitat, în prealabil), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete ecologice.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pewww.plantamfaptebune.ro(din meniu se alege „Implică-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 7 martie 2019. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

Partenerii naționali ai “Plantăm fapte bune în România”sunt: JYSK, Bergenbier și Dedeman.

Alături de ei, susțin financiar inițiativa: Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland și SIXT.

Organizatorii locali: Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare.

Proiectul la nivel local este finanțat de către Flex Foundation.

Partenerii și sponsorii locali: Flex Romania, Continental Anvelope Timișoara, Hella Romania, Mewi.

Parteneri media:  DescoperimRomania.ro

Susținători:Asociația Tineri pentru Viață Arad, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (cu sprijinul organizatoric al echipei de voluntari FEAA Verde) și Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Asociația studenților geografi – GEOTIM din cadrul Universității de Vest Timișoara, OpenVille, Hotel Casa de la Rosa.

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *