Defileul Dunării

Defileul Dunării – destinație de vacanță

Defileul Dunării – destinația unei vacanțe reușită


Imagini: Nicoleta Busa


În Defileul Dunării te poți bucura de o vacanță liniștită sau de o vacanță încărcată de aventură pentru că aici alternativele sunt multiple și pentru toate gusturile. Cazanele Dunării sunt destinația perfectă pentru o vacanță în mijlocul naturii. O destinație pregătită să ofere alternative extreme.

Cazanele Dunării fac parte din cel mai lung defileu din Europa, Defileul Dunării. Un defileu săpat în stâncă de ape care a creat un ecosistem unic marcat de specii endemice, peisaje inedite și o atmosferă ce îți inspiră vacanță la orice răsuflare.

Te poți bucura de apă, de munte, de natură, de păduri, flori și animale, poți descoperi specii endemice, poți vizita mănăstiri și peșteri sau poți sta liniștit la plajă sau la pescuit pe malul Dunării vegheate de pereții stâncoși ai munților sau poți face plimbări cu barca.

Armonia dintre apă și munte existentă aici este o adevarată invitație la relaxare, frumos și recreere.

Ce activități poți face în Cazanele Dunării?


Plimbările cu barca sunt specialitatea casei. De pe firul apei peisajul ce ți se dezvăluie în fața ochilor este mai viu, mai colorat, dar și mai sălbatic. Pereții abrupți ai munților ce mărginesc apa spun în imagini propria lor poveste și ascund minunate comori ale naturii pe care le poți vizita.  Peștera Ponicova este o adevarată invitație în inima muntelui pe care îl străbate. Peștera Veterani este cunoscută ca sanctuarul lui Zamolxis și este prima peșteră cartată din Europa. Tabula Traiana se aflată pe malul sârbesc, dar de care bărcile se apropie suficient încât să o vezi bine. În apropiere de golful Mraconia este sculptată în stâncă statuia Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură din Europa.

Daca ești pasionat de pescuit acesta este locul potrivit, pește este din belșug. Sunt zone în care soarele strălucește doar câteva ore pe zi, apoi umbra este ținută de pereții munților pentru ca tu să ai o perioadă lungă și liniștită de pescuit.

Poți face drumeții pe  munte, pe trasee marcate, pentru a explora natura. Din vârful muntelui Ciucaru Mare vei avea o panoramă de excepție asupra zonei.

Plimbările cu bicicleta sunt o alternativă demnă de luat în considerare. Astfel poți să te bucuri de natură, să faci sport, dar poți vizita și obiectivele turistice antropice din zonă. Poți descoperi satele înșirate pe malul Dunării sau cocoțate până sus spre vârful muntelui. O plimbare cu bicicleta este întotdeauna un minunat prilej să cunoști viața simplă, dar frumoasă a localnicilor.

Poți vizita mănăstirile din zonă, mănăstirea Mraconia aflată exact pe malul Dunării de parcă s-a născut din apă. Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova situată în vârful dealului, un loc plin de smerenie de unde peisajul asupra golfului Orșovei este inedit. Mănăstirea Vodița ascunsă în inima munților este o adevărată invitație la contemplare.

Unde ne cazăm în Clisura Dunării

Cazarea este variată și prețurile acceptabile astfel în zonă sunt: pensiuni, vile și case de vacanță. Poți găsi chiar sate de vacanță și hosteluri, toate frumos aranjate și pregătite pentru turiști.

Proprietarii sunt primitori, bucuroși de oaspeți și buni ghizi locali. Întotdeauna sunt pregătiți să îți dezvăluie legendele zonei și să îți spună multe povești adevărate. Povești pe care neamul nostru românesc le-a petrecut împreună cu Dunarea în evoluția sa.

Îți recomandăm o vacanță în acest colț minunat de Românie. Nu uita să iei cu tine doar amintirile și pozele când pleci, lasă-i naturii rodul ei pentru a-l arăta și altora și ție când vei reveni!


Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Valea Cernei, Cazare Eselnița, Cazare Dubova, Cazare Orșova, Cazare Liubcova, Cazare Coronin

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

2 Replies to “Defileul Dunării – destinație de vacanță”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *