Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Adina - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Internet, Uscător de păr

  Prețul închirierii integrale este de 330 de lei/zi.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Adina - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Internet, Uscător de păr

  Prețul închirierii integrale este de 330 de lei/zi.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Adina - Cameră cu 5 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Internet, Uscător de păr

  Prețul închirierii integrale este de 330 de lei/zi.

Informații generale

Pensiunea Adina din Cavnic – Maramureș.

Pensiunea Adina din Cavnic este situată aproape de centrul localității Cavnic, între râul Cavnic și șoseaua principală, oferind un cadru mirific, cu dealuri și păduri de brad. La doar 5 km de pârtiile de schi Pârtia Icoana și Pârtia Roata, și 10 km de Rezervația naturală Creasta Cocoșului, pensiunea Adina este amenajată în stil rustic, cu elemente din lemn, ceea ce creează o ambianță caldă, plăcută.

Cazarea la Pensiunea Adina din Cavnic se face în trei camere, la parter și mansardă cu un total de 10 locuri de cazare. Camerele dispun de TV cu cablu și sunt deservite de 2 băi dotate cu apă caldă în permanență.

Foișorul din grădină este locul ideal de petrecere a după-amiezelor, fiind liniștit și relaxant, oaspeții pot profita de facilitățile de grătar, iar pentru cei mici există un spațiu de joacă.

Servirea mesei se face într-un living care dispune de 12-14 locuri iar pe timpul verii și în foișorul din grădină.

Turiștii pot opta pentru un meniu complet, preparatele fiind tradiționale, specifice zonei Maramureșului. Există posibilitatea comandării unor meniuri speciale pentru oaspeții cu preferințe sau nevoi speciale (diete de regim, vegetariene). Doritorii pot asista la prepararea meniurilor la grătar sau ceaun sau pot chiar participa la pregătirea acestora. Preparatele din fructe de pădure culese de către localnici din împrejurimi – compoturile, dulcețurile sau siropurile – dar și din anumite specii de ciuperci specifice zonei – zacuscă, papricaș – sau renumita horincă tradițională sunt oferite în cadrul pensiunii.

Pe lângă pârtiile Icoana și Roata, principalele atracții din timpul iernii, turiștii au posibilitatea de a lua parte la ”Tradiția Brondoșilor” când, în cele trei zile de Crăciun, copiii și tinerii umblă cu măști din piei de oaie înstruţate și cu clopote de alamăpentru a alunga spiritele rele. Alături de sporturile de iarnă, alte atracții din Cavnic sunt Muzeul Born și Papp – adăposteşte o colecţie de documente, fotografii, minerale şi lucrări ştiinţifice care au aparţinut lui Ignar Edler von Born (1742-1791) şi Papp Simon (1886-1970), personalităţi ale geologiei mondiale, originari din Cavnic – „Stâlpul tătarilor” (monument cu inscripţie latină); Grădina Regelui – plantație seculara de larice; Bisericile Romano-Catolice Sf. Maria (1827) și Sf. Borbala (1800); “Logolda” – ruinele unei topitorii de aur din secolul al XVIII-lea; paltinul secular – având peste 200 de ani și aflându-se sub protecția Academiei Române etc.

Dacă aruncăm o privire pe hartă ne dăm seama că în apropiere de Cavnic se află și alte atracții vestite din regiunea Maramureș: Stațiunea Ocna Șugatag (18 km), obiectivele turistice din Baia Mare (30 km); Mănăstirea Bârsana (35 km); Muzeul Memorialul Durerii și Muzeul Satului din Sigetu Marmației (40 km); sau Cimitirul Vesel și Mănăstirea Săpânța Peri din localitatea Săpânța (60 km).

Vă așteptăm pentru o vacanță perfectă, să descoperiți pitorescul zonei și unicitatea acestui loc rustic!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Cavnic, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Facilităţi

 • Masa de pranz și cină este disponibilă la cerere
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult