Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dariana - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dariana - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dariana - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Pensiunea Dariana din Scrind – Frăsinet – Transilvania.

Pensiunea Dariana din Scrind – Frăsinet este situată la poalele Munților Vlădeasa, la 70 km de Cluj Napoca și 110 km de Oradea, locul ideal pentru a vă petrece o vacanță sau pentru a organiza un eveniment reușit.

Pensiunea Dariana din Scrind – Frăsinet și-a deschis porțile în decembrie 2008, aceasta fiind concepută ca o afacere de familie în care fiecare membru are responsabilitățile lui, iar împreună oferă turiștilor cele mai frumoase sejururi.

Cum ajungeți în Scrind:

Cu mașina: pe E60 Cluj Napoca – Oradea până în Huedin, după care o luați înspre sud (Huedin e la 50 km vest de Cluj Napoca). Mergeți aproximativ 10 km până la Calata, după care o luați înspre vest și treceți prin satele Buteni și Margău, până la Scrind-Frăsinet. Pensiunea Dariana vă așteaptă pe partea din stânga a drumului principal, la 1 km de centrul Scrind-Frăsinet și 4 km de Răchițele.

Cu avionul: cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Cluj Napoca. Transferul de la Aeroport – Pensinea Dariana poate fi organizat.

Cu trenul: Din trenul Cluj – Oradea coborâți în gara Huedin. Transferul gară Huedin – Pensiunea Dariana poate fi organizat.

Pensiunea Dariana din Scrind – Frăsinet este organizată după cum urmează: 5 camere duble – matrimoniale, 6 camere duble – twin, 1 camera triplă, 1 apartament cu două camere. Toate camerele sunt dotate cu balcon sau terasă, baie proprie, TV, Wi-fi.

Vă invităm să savurați mâncărurile tradiționale gătite de gazdele pensiunii, preparate din produse 100% bio, care vor fi un adevarat răsfăț culinar.

Restaurantul de 80 locuri este locul perfect pentru o masă de prânz dacă sunteți prin zonă, un eveniment festiv în mijlocul naturii, sau un teambuilding.

Activități. Obiective turistice.

Pensiunea Dariana din Scrind-Frăsinet vă pune la dispoziție o gamă largă de activități, cum ar fi:

– Tiroliană (100m)
– Airsoft
– escaladă
– închiriere biciclete
– offroad
– trasee montane
– vizitare peșteri
– plimbări cu sania, respectiv trăsura
– cules fructe de pădure
– vânătoare

Dintre obiectivele turistice, amintim:

– Cascada Vălul Miresei
– Pietrele Albe
– Arborele Sequoia
– Lacul Fântânele
– Lacul Scrind
– Cetatea Bologa
– Moara de apă Bologa
– Vârful Vlădeasa
– Cetățile Ponorului
– Cetățile Radesei
– Cheile Someșului Cald

Vă așteptăm cu drag la Pensiunea Dariana din Scrind – Frăsinet și vă garantăm o vacanță reușită!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Discoteca
 • Acces la bucătărie
 • Bar
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Se acceptă animale de companie
 • Serviciu în cameră
 • Spălătorie
 • Televizor
 • Transport auto

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult