Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade laolaltă

Imagini: Oana Berzescu și wowmom.ro


Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade


Canionul Șapte Scări coordonate GPS: N 45°34’04.43″ E 25°38’35.82″

Canionul Șapte Scări este situat în Transilvania, mai exact în partea central – vestică a Munților Piatra Mare în apropiere de Valea Timișului (Dâmbu Morii), pe pârâul Șapte Scări, afluent de stânga al Văii Șipoaia.

Datorită volumului de apă al pârâul Șapte Scări, s-au format o impresionantă serie de cascade, șapte la număr, situate la diverse înălțimi. Cea mai mare cascadă având peste 35 de metri înălțime.

Cascadele reprezintă frumusețea acestui obiectiv turistic, mai ales când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește și în anotimul rece când cascadele sunt înghețate.

Pereții canionului sunt finisați datorită căderii permanente a apei.

Pentru a putea fi accesibil canionul, s-au amenajat numeroase podețe și șapte scări din oțel zincat care trebuie urcate și coborâte. Cea mai lungă scară are aproximativ 15 metri şi oferă o privelişte impresionantă.

Masivul Piatra Mare, unde se află și Canionul Șapte Scări este clasificat ca fiind arie naturală şi se află pe lista Sit Natura 2000.

Peisajul de la Canionul Șapte Scări este spectaculos datorită stâncilor grandioase care se află de ambele părți ale defileului și a cascadelor încântătoare care îți dau o stare de spirit aprate.

Trasee turistice spre Canionul Șapte Scări:

De pe DN1, în dreptul localității Timișul de Jos (situate la aproximativ 10 kilometrii de Brașov) se face dreapta pe pod și se merge aproximativ un kilometru spre Domeniul Dâmbu Morii din localitatea Săcele, aici fiind punctul de plecare spre canion.

Traseul este marcat cu bandă galbenă și urmează cursul pârâului Șipoaia. Este un traseu uşor și foarte bine marcat, iar durata de parcurgere este în jur de o oră.

Tariful pentru a vizita canionul este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi și studenți.
Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Canionul Șapte Scări, un traseu care merită parcurs din plin atât vara cât și iarna!


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Brașov, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Targul-de-Turism-al-Olteniei-DescoperimRomania.ro-1 Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Centrul Multifuncțional Craiova va găzdui Târgul de turism al Olteniei

Se anunță o ediție spectaculoasă, cu reduceri, multe noutăți și surprize! Devenit deja o tradiţie, cel mai mare eveniment dedicat turismului  din regiunea  Olteniei- Târgul de Turism al Olteniei se adresează persoanelor în căutare de vacanţe în noi destinaţii, pe care să le rezerve la cele mai avantajoase preţuri. Un avantaj important pentru public este […]

0 comments
Catedrala-Mitropolitană-din-Timişoara-–-unde-rugăciunile-ajung-la-cer-scaled Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Catedrala Mitropolitană din Timişoara

Catedrala Mitropolitană din Timişoara – lăcaşul credincioşilor bănățeni Catedrala Mitropolitană din Timişoara coordonate GPS: Lat: 45.750659 şi long. 21.2234192 Catedrala Mitropolitană din Timişoara  poartă hramul “Sfinţii Trei Ierarhi”. Dimensiunile impreisonante: înălţimea de 83,7 metri, lungimea de 63 metri, lăţimea de 32 de metri şi capacitatea de 5000 de persoane califică Catedrala Mitropolitană din Timişoara  ca fiind una […]

3 comments
Pițărăii-lui-Tudor-Vladimirescu-1 Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Pițărăii lui Tudor Vladimirescu – fragment din bogăția etnografică a Gorjului

Sursa foto: Claudiu Nețoiu ,,- Bunico, pe timpul mata tot așa era? -Da, toate așcea sânt de cân’ lumea șî pământu’, nu sînt de-acu’! ” Pițărăii lui Tudor Vladimirescu  – tradiția transmisă din moși-strămoși Se apropie Crăciunul și imediat suntem în luna a douăsprezecea a anului 2016. Timpul guvernează acum fiecare gând al românilor spre […]

4 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *