Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade laolaltă

Imagini: Oana Berzescu și wowmom.ro


Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade


Canionul Șapte Scări coordonate GPS: N 45°34’04.43″ E 25°38’35.82″

Canionul Șapte Scări este situat în Transilvania, mai exact în partea central – vestică a Munților Piatra Mare în apropiere de Valea Timișului (Dâmbu Morii), pe pârâul Șapte Scări, afluent de stânga al Văii Șipoaia.

Datorită volumului de apă al pârâul Șapte Scări, s-au format o impresionantă serie de cascade, șapte la număr, situate la diverse înălțimi. Cea mai mare cascadă având peste 35 de metri înălțime.

Cascadele reprezintă frumusețea acestui obiectiv turistic, mai ales când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește și în anotimul rece când cascadele sunt înghețate.

Pereții canionului sunt finisați datorită căderii permanente a apei.

Pentru a putea fi accesibil canionul, s-au amenajat numeroase podețe și șapte scări din oțel zincat care trebuie urcate și coborâte. Cea mai lungă scară are aproximativ 15 metri şi oferă o privelişte impresionantă.

Masivul Piatra Mare, unde se află și Canionul Șapte Scări este clasificat ca fiind arie naturală şi se află pe lista Sit Natura 2000.

Peisajul de la Canionul Șapte Scări este spectaculos datorită stâncilor grandioase care se află de ambele părți ale defileului și a cascadelor încântătoare care îți dau o stare de spirit aprate.

Trasee turistice spre Canionul Șapte Scări:

De pe DN1, în dreptul localității Timișul de Jos (situate la aproximativ 10 kilometrii de Brașov) se face dreapta pe pod și se merge aproximativ un kilometru spre Domeniul Dâmbu Morii din localitatea Săcele, aici fiind punctul de plecare spre canion.

Traseul este marcat cu bandă galbenă și urmează cursul pârâului Șipoaia. Este un traseu uşor și foarte bine marcat, iar durata de parcurgere este în jur de o oră.

Tariful pentru a vizita canionul este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi și studenți.
Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Canionul Șapte Scări, un traseu care merită parcurs din plin atât vara cât și iarna!


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Brașov, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Mănăstirea-Voroneț-culoare-și-rugăciune-în-Bucovina Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Mănăstirea Voroneț – culoare în Bucovina

Mănăstirea Voroneț ctitoria lui Stefan cel Mare Mănăstirea Voroneț coordonate GPS: 47.517193, 25.864101 Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai cunoscute și valoroase mănăstiri din România.  Este situată într-un loc pitoresc, încărcată de liniște, iar bucuria sufletului când ajungi aici este nemărginită bucurându-te și umplându-te de căldură. Asta simți când vizitezi Mănăstirea Voroneț, pace și căldură. […]

0 comments
Parcul-Dendrologic-Simeria-–-comoara-ascunsa-din-Transilvania-6 Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Parcul Dendrologic Simeria – comoara ascunsă din Transilvania

Parcul Dendrologic Simeria Imagini: Bogdan Rămuș Parcul Dendrologic Simeria coordonate GPS: 45.856786, 23.010773 Parcul Dendrologic Simeria  este o importantă  arie protejată ce cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice, autohtone și indigene din România. Creat încă din anul 1700, parcul se întinde pe o suprafață de 70 ha, fiind al 3-lea ca […]

0 comments
bRANCUS-11 Canionul Șapte Scări - șapte scări și șapte cascade laolaltă

Cele trei „piese de aur” ale lui Brâncuși

Imagini: Mădălina Ionela JUJAN Masa tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana infintului – minunui ale societății românești Ca să fii bogat, se spune că ai nevoie de aur, dar de fapt, pentru a fi bogat trebuie doar să ai inspirație. Contantin Brâncuși a reprezentat un astfel de om plin de „aur”, adică inspirație. El a fost un […]

1 comment

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *