Palatul Brukenthal din Avrig – barocul târziu de la poalele Carpaţilor
Situat în centrul oraşului Avrig din judeţul Sibiu, la poalele verzi ale Munţilor Făgăraş, Reşedinţa de Vară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) opreşte din drum orice doritor de cunoaştere. Palatul Brukenthal este deschis, astăzi, vizitatorilor de pretutindeni care vor să se bucure de istoria aparte construită la umbra Munților Carpați.
Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit între anii 1780 și 1785 de către baronul Samuel von Brukenthal. Pe atunci acesta era guvernatorul Transilvaniei. Încântat de grandoarea stilurilor arhitectuarele ale palatelor de la Viena, acesta se reîntoarce în Transilvania şi foloseşte stilul baroc veneţian pentru reşedinţa sa de vară de la Avrig.
Fiind sedus de bogăţia peisajului natural şi cultural al Avrigului, inspirit de măreţia Carpaţilor Transilvăneni şi, totodată, fiind un iubitor al spaţiilor verzi amenajate în curtea palatelor vieneze, baronul Samuel von Brukenthal construieşte în mod unic un parc complex cu o suprafaţă de peste 20 de hectare. Parcul va deveni mai apoi element principal de atractivitate.
După moartea baronului Brukenthal din anul 1803 şi până în ziua de astăzi parcul transmite oricărui călător care s-a oprit să îl viziteze multă linişte, o bogată încărcătură istorică impregnată pe tăcutele pietre din scări şi ziduri şi nu în ultimul rând prosperitate.
Complexul cuprinde până în prezent: Reşedinţa de vară, Oranjeria din grădina barocă, palatul, parcul şi o amplă istorie ce te urmăreşte plăcut la fiecare pas adăugat.
Astăzi, numeroase evenimente exclusiviste sau seri romantice sunt organizate cu minuţiozitate, blândeţe, căldură şi atenţie de către întregul personal care întreţine Palatul Brukenthal din Avrig, pentru clipe de neuitat.
Astfel, perioada romantismului şi clasicismului se suprapune permanent peste contemporan semănând cu uşurinţă în sufletul tuturor vizitatorilor dorinţa de a se întoarce curând acolo.
Caută cazare în categoriile:
Cazare Sibiu, Cazare Mărginimea Sibiului, Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Vinul – complicele sănătății noastre
Valoarea alimentară a vinului Vinul, datorită compoziţiei fizico-chimice şi biochimice destul de complexe, este un produs alimentar cu însuşiri destul de importante pentru activitatea vitală a organismului uman. În multe ţări cu industrie vinicolă dezvoltată (Franţa, Italia, Spania) vinul este considerat ca un atribut necesar al mesei (în proporţii moderate: 100-200 ml). În compoziţia vinului, […]

Pițărăii lui Tudor Vladimirescu – fragment din bogăția etnografică a Gorjului
Sursa foto: Claudiu Nețoiu ,,- Bunico, pe timpul mata tot așa era? -Da, toate așcea sânt de cân’ lumea șî pământu’, nu sînt de-acu’! ” Pițărăii lui Tudor Vladimirescu – tradiția transmisă din moși-strămoși Se apropie Crăciunul și imediat suntem în luna a douăsprezecea a anului 2016. Timpul guvernează acum fiecare gând al românilor spre […]

Mănăstirea Rohița și satul blestemat
Mănăstirea Rohița din Maramureș Mănăstirea Rohița se alfă în apropierea satului Boiereni, între dealurile maramureșene, la granița județului Maramureș cu județele Cluj, Bistrița și Zalău. De la intrarea în sat se observă grija oamenilor pentru divinitate manifestată adesea sub forma crucii. Povestea blestemului de la Boiereni începe la jumătatea secolului XVIII Se spune că în […]
6 Replies to “Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial”
1 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
1 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
17 noiembrie 2016