Braşov - oraş de poveste

Braşov – oraş de poveste

Zona Schei a oraşului Braşov – atracții turistice


Braşovul este un oraş plin de istorie, cu o arhitectură combinată: case vechi, înalte, ce ne transpun în timpuri demult apuse, alături de blocuri noi şi clădiri de birouri aparţinând începutului de mileniu 3. Faima sa a trecut hotarele ţării, din ce în ce mai mulţi turişti străini venind aici pentru a vizita locuri de o frumuseţe tulburatoare.

Centrul vechi al oraşului Braşov este principala atracţie pentru turişti, dar să nu uităm despre zona Schei, unde istoria încă vie şi plină de tradiţie se îmbină perfect cu multitudinea de stiluri arhitecurale ale oraşului.

Pentru un sejur în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

O clădire reprezentativă pentru această zonă este  Poarta Schei. Aceasta a fost construită în anii 1559 pentru a fi fluidizată circulaţia între Cetatea Braşovului şi Suburbia de Sud. Construcţia este in stil neoclasic, cu o  deschidere central pentru vehicule, încadrată de două accese laterale pentru pietoni şi a fost edificată de către mesterul zidar Joseph Jani. Aceasta a fost restaurată după cutremurul din 4 martie 1977 şi reparată de mai multe ori, ultima dată  în 2004. Are elemente în formă de arc. Formată din 2 registre: un registru de bază  şi un registru superior. Este formată din panou de leduri şi are 4 turnuleţe.

Singura construcţie care s-a păstrat în întregime trecerii timpului este Poarta Ecaterniei, construcţie care exprimă autoritatea supremă a Magistratului asupra locuitorilor oraşului.

Cu siguranţă cel mai reprezentativ obiectiv, în afară de Biserica Neagră, din punctual meu de vedere este Strada Sforii. Aceasta este cea mai îngustă stradă din sud-estul Europei şi are o lăţime cuprinsă între 111-135 cm.

În ultimul rând să nu uităm în călătoria noastră prin zona veche a oraşului de Prima Şcoală Românească construită între secolele secolele al XIV-lea şi al XVIII lea odată cu Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, iar între anii 1556 şi 1583 diaconul Coresi a tipărit cele mai multe cărţi în limba română din secolul al XVI- lea.

Braşovul este un oraş plin de istorie. Arhitectura şi-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra oraşului, de aici venind și denumirea de Braşov – oraş de poveste.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Lacul-Buhui-2 Braşov - oraş de poveste

Lacul Buhui – oglinda cerului

Lacul Buhui – invitație la relaxare Imagini: Laurențiu Artugyan Lacul Buhui – lac de baraj construit la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost dat în folosință în anul 1908. Lacul a fost construit pentru alimentarea cu apă a orașului Anina și este folosit și în prezent pentru acest lucru, dar valoarea lui turistică este dată de […]

1 comment
baner-site-TTO-2017 Braşov - oraş de poveste

Ce surprize ne așteaptă la Târgul de Turism al Olteniei?

Organizatorii Târgului  de  Turism  al Olteniei, ce se desfășoară în perioada 10-12 martie 2017, în incinta Centrului Multifuncțional Craiova, vă așteaptă cu multe surprize și un program special creat pentru grupurile organizate ce vor vizita targul și orașul Craiova. Pentru aceste grupuri ce se anunță a veni din întreaga regiune a Olteniei, organizatorii au pregătit […]

0 comments
Oradea Braşov - oraş de poveste

Oradea – O portiță către trecut

Oradea din Evul Mediu și până în prezent În 1113, Oradea este menționată în izvoarele istorice pentru prima dată sub latinescul „Varadium” (diploma Benedictum din Zobor). Pe parcursul secolelor, cetatatea a devenit un „refugiu” pentru diferite etnii, fiind considerată un mozaic etnic. După invazia mongolă de la 1241, Oradea are parte de o dezvoltare remarcabilă […]

1 comment

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *