Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade
Canionul Șapte Scări coordonate GPS: N 45°34’04.43″ E 25°38’35.82″
Canionul Șapte Scări este situat în Transilvania, mai exact în partea central – vestică a Munților Piatra Mare în apropiere de Valea Timișului (Dâmbu Morii), pe pârâul Șapte Scări, afluent de stânga al Văii Șipoaia.
Datorită volumului de apă al pârâul Șapte Scări, s-au format o impresionantă serie de cascade, șapte la număr, situate la diverse înălțimi. Cea mai mare cascadă având peste 35 de metri înălțime.
Cascadele reprezintă frumusețea acestui obiectiv turistic, mai ales când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește și în anotimul rece când cascadele sunt înghețate.
Pereții canionului sunt finisați datorită căderii permanente a apei.
Pentru a putea fi accesibil canionul, s-au amenajat numeroase podețe și șapte scări din oțel zincat care trebuie urcate și coborâte. Cea mai lungă scară are aproximativ 15 metri şi oferă o privelişte impresionantă.
Masivul Piatra Mare, unde se află și Canionul Șapte Scări este clasificat ca fiind arie naturală şi se află pe lista Sit Natura 2000.
Peisajul de la Canionul Șapte Scări este spectaculos datorită stâncilor grandioase care se află de ambele părți ale defileului și a cascadelor încântătoare care îți dau o stare de spirit aprate.
Trasee turistice spre Canionul Șapte Scări:
De pe DN1, în dreptul localității Timișul de Jos (situate la aproximativ 10 kilometrii de Brașov) se face dreapta pe pod și se merge aproximativ un kilometru spre Domeniul Dâmbu Morii din localitatea Săcele, aici fiind punctul de plecare spre canion.
Traseul este marcat cu bandă galbenă și urmează cursul pârâului Șipoaia. Este un traseu uşor și foarte bine marcat, iar durata de parcurgere este în jur de o oră.
Tariful pentru a vizita canionul este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi și studenți.
Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro
Canionul Șapte Scări, un traseu care merită parcurs din plin atât vara cât și iarna!
Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Brașov, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Castelul Peleş – Reşedinţa Regelui de oţel
Castelul Peleş – primul castel electrificat din Europa Castelul Peleş coordonate GPS 45 21 34 N, 25 32 30 E Castelul Peleş se află pe Valea Prahovei în localitatea Sinaia. Este cel mai stilat Castel din ţara noastră, fiind şi unul dintre monumentele istorice importante ale Europei. În anul 1866 Regele Carol I, supranumit Regele […]

Palatul Culturii din Iaşi – grăiește istoria românilor
Palatul Culturii din Iaşi, istoria Moldovei într-o clădire Palatul Culturii din Iaşi coordonate GPS: Lat. 47.1572648, Long. 27.585863 Palatul Culturii din Iaşi este una din emblemele orașului așezat în regiunea istorică Moldova. Oraș care astăzi este principalul centru urban din nord-vestul României. Se știe deja că Iași a fost capitala Moldovei din a doua jumătate a […]

Tradiții de Crăciun în Valea Jiului
Străvechi tradiții de Crăciun printre Crai și Pițărăi Imagini: Antonela Dumitrescu Valea Jiului este o zonă unică prin tradiții și obiceiuri de Crăciun, dar și prin peisajele pitorești aflate pe munții înalți. Comunitatea de momârlani din această zonă prețuiește și transmite din generație în generație obiceiuri străvechi. De Crăciun, momârlanii înfrumusețează sărbătorile prin tradiții frumoase, […]