Domeniul Vladoi - Poveste de familie - DescoperimRomania.ro

Domeniul Vlădoi – Poveste de familie

Domeniul Vlădoi – Poveste de familie


Banner-articole-crame-1-300x300 Domeniul Vlădoi - Poveste de familiePovestea lor cu parfum de struguri s-a conturat încă din anul 1824. Atunci străbunicul Niculae, împreună cu alți fermieri din zona Drăgășaniului au întemeiat o asezare la 20 de km de Constanța, asezare ce poartă numele de Siminoc. Aici urmează să-și scrie povestea Domeniul Vlădoi.

Butași nobili din zona Drăgășaniului au fost aduși aici și plantați de Niculae Vlădoi. Chiar dacă în anii comunismului via a fost confiscată, pasiunea a rămas, chiar dacă s-a materializat într-o simplă vie din spatele casei.

Retrocedarea anilor 1990

Dupa 1989, familia a redobândit moștenirea bunicilor: o vie de aproape 19 ha, îmbătrânită și vlăguită, pe care, începand cu 1995, o va vinifica în crama proprie. În 2005, familia Vlădoi decide Înlocuirea totală a butașilor existenți cu soiuri care au o capacitate mai mare de acumulare a zaharurilor și a aromelor, în detrimentul cantității.

Proiectul de modernizare a cramei proprii a fost aprobat în 2009. El a presupus implementarea unui sistem de irigare prin picurare, alimentat prin forarea unui put, precum și achizitia unui tractor viticol cu utilajele aferente. Finanțarea obținută în urma aprobării proiectelor de modernizare a dus la crearea unei plantații tinere, cu soiuri superioare, valorificate prin vinificatoare din inox, fermentare controlată, presă pneumatică și alte utilaje necesare obținerii unui vin de calitate.
Astfel, a luat naștere o cramă modernă la Siminoc, care valorifică doar strugurii produși în plantația proprie, ducând la obținerea unui vin premium sub brandul “Domeniul Vlădoi”.

Vinuri cu parfum de stuguri

Vinurile Domeniului Vlădoi sunt vinuri de familie! Fiecare dintre ele spune o poveste despre pasiune, tradiție și dorința de a oferi calitate, înainte de cantitate. Obținute doar din struguri mângâiați de soarele dobrogean pe colinele Siminocului, vinurile obținute în crama Vlădoi își păstrează naturalețea, oferindu-vă plenitudinea valorilor sale. Atunci când vinul nostru cucereste gusturi, deschide discuții, aduce prietenii la aceeași masă și aprinde un strop de pasiune în priviri, avem certitudinea că via și munca noastră au dat roade bogate. Descoperă o poveste în fiecare pahar și savureaz-o cu bucurie!

Iar, pentru că primul pahar este mai aproape decât credeai, te invităm la Vintest, în perioada 07 – 09 decembrie 2018 să descoperi povestea și aroma vinurilor de la Domeniul Vlădoi!


Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Domeniul Vlădoi - Poveste de familie


Caută cazare în categoria: Cazare Dobrogea

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *