Crama Hermeziu – Tradiție din inima Moldovei

Crama Hermeziu – Tradiție din inima Moldovei


Banner-articole-crame-1-300x300 Crama Hermeziu – Tradiție din inima MoldoveiFie că alegem un rose, un alb sau un vin roșu, vom simți legătura cu pământul. Vinurile de la Crama Hermeziu sunt aduse în atenția publicului de particule de poveste, mister și literatură.

Vin cu istorie și origini nobile

Povestea Cramei Hermeziu începe în urmă cu 200 de ani, pornind de la moșia dinastiei Negruzzi. Numele Hermeziu, este numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi și înseamnă destin, vitejie și forță.

Istorie și literatură

Numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi are un puternic impact asupra locurilor, dând denumirea satului și moșiei, mândrie răzeșilor de pe malul Prutului și o sonoritate acerbă cramei de astăzi. Locul este unul aparte, moșia Hermeziu fiind martoră la bucurii și necazuri. Aici, și-au trăit și încheiat viața o mare parte din membrii familiei Negruzzi. Pornind de la Costace Negruzzi, scriitor desăvârsit la prima femeie avocat din România, Ella Negruzzi, mosia de la Hermeziu a încununat destinele unora dintre cei mai importanți membrii ai familiei Negruzzi. Nu trebuie să uităm nici pe Leon Negruzzi, primar și prefect de Iași sau generalul Mihai Negruzzi.

Vinuri nobile

Fie că alegem un rose, un alb sau un vin roșu, vom simți legătura cu pământul. Vinurile de la Crama Hermeziu sunt aduse în atenția publicului de particule de poveste, mister și literatură.

Relieful terasat și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Risling de Rhin, Fetească Neagră sau Muscat Ottonel sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală.

Premii și medalii

Premiată la evenimente naționale și internaționale, Crama Hermeziu deține în palmares peste 180 de medalii de aur și argint pentru vinurile cu tradiție pe care le produce.

De deaprte unul dintre cele mai premiate vinuri este Busuioaca de Bohotin, vin cu note intense de senzualitate și romantism. Gustul inconfundabil, duceața noteleor fac din Busuioaca de Bohotin un vin de excelență.

Dacă nu ai gustat încă, unul din vinurile Cramei Hermeziu, te așteptăm să le descoperi la Vintest, în perioada 07 – 09 decembrie la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.
Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Crama Hermeziu – Tradiție din inima Moldovei


Caută cazare în categoria: Cazare Moldova

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *